Toată lumea știe câtă mizerie se face atunci când începi să lucrezi cu ciment. Acest lucru este cauzat de faptul că cimentul se lipește de tot echipamentul pe care îl folosești și se usucă formând un strat foarte dur. Întreținerea preventivă nu se ia în discuție pentru că nu poți evita să nu pătezi cu câteva urme de ciment. Acest articol îți dezvăluie secretul pentru a îndepărta urmele de ciment de pe metal.

Chiar dacă îndepărtarea petelor de ciment de pe metal este o treabă dificilă, există câteva moduri de a face acest lucru. Prima data, va trebui să testezi pentru a vedea care funcționează cel mai bine.

Folosește ulei decofrant

Poți să te scutești de o muncă asiduă încercând ulei decofrant ca măsură de întreținere preventivă. Pulverizează pe echipamentul tău sau pe orice altă zonă dorită ulei decofrant pentru a crea o barieră între metalul vopsit și ciment.

Se știe faptul că uleiul decofrant combină uleiuri minerale astfel încât cimentul tău să nu se decoloreze. Aceste produse conțin și anumiți agenți de îndepărtare speciali care ajută metalul să respingă cimentul și să împiedice lipirea acestuia.

Majoritatea oamenilor nu știu ce se folosește pentru a îndepărta urmele de ciment de pe metal, dar acum tu știi una dintre cele mai puternice strategii de întreținere preventivă.

Folosește soluție de curățare a cimentului

Aceasta este cea mai obișnuită strategie atunci când vine vorba de a lua în considerare ce se folosește pentru a îndepărta urmele de ciment de pe metal. Sunt multe tipuri diferite de produse de curățare a cimentului pe piață și toate acestea pot fi folosite pentru a îndepărta acumulările de ciment.

Odată ce soluția de curățare a cimentului a fost aplicată pe suprafețele dorite, va începe să formeze o spumă groasă care rupe legăturile dintre mortar și ciment. Aceste tipuri de produse pot fi utilizate fără probleme pe unelte, vehicule, mașini și alte suprafețe care au tendința de a fi pătate cu stropi de ciment.

Cum să folosești soluții de curățare a cimentului

Pasul 1

Poartă echipament de protecție corespunzător, cum ar fi mănuși și ochelari de protecție.

Pasul 2

Testează produsul pe o zonă mică înainte să-l aplici pe întreaga suprafață a echipamentului.

Pasul 3

Folosește pulverizatorul pe partea inferioară a echipamentului și urcă treptat.

Pasul 4

Cimentul va deveni moale, moment în care va trebui să folosești, de asemenea, și un aparat de spălare cu presiune pentru a curăța cimentul și amestecul chimic.

Pasul 5

Spală produsul cu apă călduță și usucă-l.

Soluții de curățare și WD-40

Odată ce s-au uscat, mortarul și cimentul au tendința de a se decolora și de a se lipi de suprafețele metalice. Îndepărtarea acestor formațiuni decolorate este o treabă pentru produsele chimice precum WD-40. Aceste substanțe chimice pot fi utilizate fără probleme pe obiecte din metal deoarece conțin acizi mai slabi.

Dacă folosești substanțe chimice mai puternice, îți recomandăm să porți echipament și ochelari de protecție. Împreună cu acestea, va trebui să foloseși și o mască respiratorie, pentru că reacția cauzată de produse eliberează vapori toxici.

Acum că știi ce se folosește pentru a îndepărta urmele de ciment de pe metal. Nu trebuie te mai îngrijorezi niciodată că vei face mizerie cu proiectele tale de acasă!