Trebuie să te fi confruntat cel puțin o dată cu o ușă care scârțâie și acest lucru l-ai sesizat în momentul în care ai primit musafiri. Poate fi destul de enervat să auzi scârțâitul prin toată casa. Vestea bună este că, nu este atât de dificil de remediat.

Această problemă apare atunci când una sau toate balamalele ușii sunt slab lubrifiate sau nu au mai fost lubrifiate timp îndelungat. Un alt motiv este din cauza praful care se prinde de lubrifiant și se formează mâzgă.

Astăzi, te învățăm cum să rezolvi singur această problemă în 5 pași.

Iată de ce ai nevoie:

Localizează problema la ușa care scârțâie

Este întotdeauna important să localizezi problema înainte de a putea remedia. Dacă nu știi, unde este problema cum poți chiar să o rezolvi?

Trebuie să știi care dintre cele trei balamale de la ușă scârțâie. Aproprie-ți urechea la fiecare dintre balamalele ușii și apoi cere cuiva să mute încet ușa.

În felul acesta vei știi care dintre balamale scârțâie sau dacă această problemă este la toate.

Îndepărtează murdăria de pe ușa care scârțâie

Ia o lavetă curată și șterge părțile vizibile ale balamalei pentru a șterge praful de pe suprafața exterioară. Acest lucru este important, deoarece nu ne dorim ca praful să intre în balama și să înrăutățească situația.

Îndepărtează grăsimea de pe acea ușă care scârțâie

Grosimea se formează atunci când praful continuă să se acumuleze pe lubrifiantul aplicat anterior pe balamale. Îndepărtarea grăsimii va ușura lubrifierea balamalelor și, prin urmare, repararea ușii scârțâitoare.
Cea mai bună metodă de a a îndepărta grăsimea este să pulverizezi pe balamale cantități abundente de WD-40 Multi-Use-Product. Acesta are capacități de penetrare excelente, care vor curăța grăsimea de la exterior. Datorită capacității de penetrarea, acest lubrifiant va îndepărta grăsimea chiar și spațiile greu accesibile ale balamalelor.
Trebuie doar să ai o cârpă veche pregătită ca să ștergi aceste scurgeri și să folosești produsul cu aplicatorul roșu pentru a nu pulveriza și pe alte suprafețe.

Lubrifiază din nou ușa care scârțâie

Odată ce te-ai asigurat că balamalele sunt curate, trebuie sa pulverizezi din nou cu WD-40 Multi-Use Product, care acționează ca un lubrifiant pentru balamale.

Test

În concluzie, ultimul pas este să testezi dacă soluția ta a funcționat. Testarea îți va spune, dacă balamalele pe care le-ai lubrifiant încă mai fac zgomot.