Cum îți pot ușura viața lubrifianții pe bază de silicon

Cu toții știm că siliconul este al doilea element cel mai des întâlnit din scoarța terestră? Ei bine, realitatea este că datorită proprietăților sale minunate, siliconul este folosit în mai multe componente și produse, inclusiv în lubrifianți. Atunci când vorbim despre lubrifianți pe bază de silicon, nu ar fi greșit să spunem că aceștia au devenit părți obișnuite din kiturile DIY (de bricolaj) ale majorității populației. Ele pot fi folosite la procese simple sau complexe. Iată câteva dintre motive:

Aceștia pot lubrifia aproape orice

Un beneficiu al lubrifianților pe bază de silicon este modul în care sunt capabili să lubrifieze aproape orice. Lubrifianții pe bază de silicon pot fi folosiți pe cauciuc, plastic și metal datorită proprietății uleiului siliconic de a fi super alunecos. Acest lucru înseamnă, că acești lubrifianți pe bază de silicon sunt eficienți pe toate tipurile de articole și mecanisme, de la piese din plastic, încuietori, balamale, arme, până la motor.

Aceștia pot proteja împotriva umidității

Un alt beneficiu oferit de lubrifianții pe bază de silicon este capacitatea lor de a proteja împotriva umidității. Lubrifianții pe bază de silicon formează un strat de protecție, ori de câte ori sunt pulverizați pe un material. Stratul de lubrifiant protejează materialul împotriva apei și umidității, până la îndepărtarea produsului. Și de ce este atât de important să protejăm materialele împotriva umidității? Ei bine, apariția umidității în imagine se traduce prin vești proaste pentru unele materiale, în special pentru metale. Dacă te gândești puțin, îți vei da seama că umiditatea este poate cel mai mare dușman al metalelor, deoarece le poate păta prin rugină. Folosirea de lubrifianți pe bază de silicon va face, prin urmare, minuni pentru protecția metalelor împotriva apariției ruginii.

Pot fi ajutor când vine vorba de depozitare

Ai pus ceva la depozitat pe perioada iernii și apoi ai regretat decizia luată? Ți-ai găsit vreodată un bun de preț distrus de acțiunea anotimpurilor? Dacă răspunsul este da, atunci trebuie să știi că lubrifianții pe bază de silicon pot fi de ajutor și în acest sens. Înainte de a-ți pune uneltele la depozitat pe timpul iernii, se recomandă ca, înainte de toate, să le cureți. Odată ce ai curățat toate tipurile de murdărie și mâzgă, pulverizează-le cu un lubrifiant pe bază de silicon. Funcția de a rezista la umezeală a acestor lubrifianți va face minuni pentru protejarea lucrurilor tale împotriva acțiunii negative a sezonului de iarnă.

Pot fi ajutor când vine vorba de întreținere

Cu toții știm că toate mecanismele complexe pe care le utilizăm în viața de zi cu zi necesită întreținere periodică, nu? Ei bine, știai că spray-urile pe bază de silicon pot fi de mare ajutor și la întreținere? De la întreținerea motoarelor la întreținerea de accesorii importante, lubrifianții pe bază de silicon pot fi utilizați pentru o gamă largă de sarcini și scopuri. De exemplu, se recomandă proprietarilor de autovehicule să pulverizeze lubrifianți pe bază de silicon pe partea inferioară a caroseriei, în special pe timp de iarnă. Aceasta, deoarece zăpada poate introduce umezeală pe partea inferioară a unei mașini și, în cele din urmă, aceasta va fi distrusă din cauza ruginii. Lubrifianții pe bază de silicon împiedică acest lucru prin hidrofobarea părții inferioare a mașinii.

Încearcă sprayul siliconic WD-40 Specialist Silicone Spray data viitoare când vei avea nevoie de un lubrifiant pe bază de silicon! El oferă o lubrifiere excelentă pentru echipamentele supuse la presiuni ridicate şi previne înţepenirea pieselor componente. Poate fi folosit la temperaturi cuprinse între -35°C şi +200°C . Ceea ce îl face potrivit pentru diverse aplicaţii şi pentru o gamă largă de suprafeţe. Inclusiv pentru metal, plastic, cauciuc şi lemn.