Tipurile de lubrifianți pentru lanțul de bicicletă

Atunci când deții o bicicletă, nevoia îngrijirii lanțului de bicicletă nu poate fi accentuată suficient. Pentru a avea grijă de lanțul de bicicletă, acesta trebuie lubrifiat cu un lubrifiant pentru lanțul de bicicletă. Iată câteva produse pe care le poți folosi pentru a satisface această nevoie:

Lubrifiant ușor sau uscat

Când vorbim despre scenariul în care mergi să te plimbi cu bicicleta în condiții uscate, atunci lubrifiantul ușor este opțiunea cea mai bună. Lubrifiantul ușor este extrem de eficient în a-și croi drum în interiorul zalelor lanțului de bicicletă, fără a atrage praful. Acest lucru înseamnă că folosirea lubrifiantului ușor va face minuni reducând la minim uzura.

Atunci când aplici ulei pe lanțul de bicicletă, tot ce trebuie să faci este să aplici o linie de lubrifiant pe rolele de lanț, rotind continuu pedala bicicletei în sens invers. Utilizatorii de lubrifiant ușor pentru lanțul de bicicletă vor experimenta rezultate minunate în timpul verilor uscate. Însă uleiul ușor devine inutil atunci când vremea devine rece sau umedă. Ținând cont de acest lucru,  nu trebuie să vă surprindă faptul că lubrifiantul ușor trebuie utilizat doar în condiții uscate de vară.

Lubrifiant umed

Am discutat de ce lubrifiantul ușor nu trebuie folosit ca lubrifiant pentru condiții umede. Atunci ce fel de lubrifiant trebuie să folosim în condiții umede? Conform experților, utilizarea unui lubrifiant mai vâscos drept lubrifiant pentru lanțul de bicicletă este una din cele mai bune opțiuni pe care le poți face atunci când folosești bicicleta în condiții umede și de ploaie. Motivul este că acesta nu poate fi îndepărtat la fel de ușor ca uleiul ușor, prin urmare va rezista mai mult în condiții extreme.

Dacă ești unul dintre aceia care folosește bicicleta prin noroi, atunci trebuie să ții mereu la îndemână un tub sau două de produs pentru degresarea bicicletei WD-40 Bike Degreaser. Acest lucru te va ajuta să îți cureți lanțul de bicicletă după ce ai folosit-o.

Lubrifianți pentru bicicletă WD-40

WD-40 dispune de o gamă de lubrifianți pentru lanțul de bicicletă ce pot fi utilizați conform celor de mai sus. Indiferent dacă e vară sau iarnă, uscat sau umed, poți fi sigur că te poți baza pe lubrifianții pentru bicicletă WD-40! Alege între WD-40 Bike Dry Lube (pentru condiții uscate) sau WD-40 Bike Wet Lube (pentru condiții umede). Acestea îți vor lubrifia lanțul de bicicletă indiferent de condițiile de mediu și de vreme cu care te poți confrunta.

WD-40 îți pune la dispoziție lubrifiantul pentru toate condițiile WD-40 Bike All Conditions Lube.