Tuturor ne place guma de mestecat, nu-i așa? Ei bine, realitatea este că uneori reușim să o lipim de diverse suprafețe. De la covoare la perne și pe alte suprafețe.

Betonul este una dintre aceste suprafețe de pe care îndepărtarea gumei de mestecat este foarte dificilă. Totuși, dacă urmezi tehnica adecvată, aceasta poate fi totuși îndepărtată. Citește mai jos pentru a vedea cum:

Cu un cub de gheaţă

Când găsești o bucată de gumă de mestecat lipită de beton, nu încerca să o îndepărtezi folosind unghiile. De ce? Ei bine, pentru că nu te va ajuta cu nimic. În schimb, ce trebuie să faci este să iei un cub de gheață și să îl freci pe gumă.

Cubul de gheață va cauza întărirea gumei după câtva timp. Dacă este greu să ții cubul de gheață în mână deoarece acesta alunecă, îți recomandăm să îl introduci într-o pungă din plastic, astfel încât să poți să îl apuci mai bine.

Îndepărtarea prin răzuire

Odată ce guma s-a întărit suficient, este timpul să o îndepărtezi prin răzuire. În acest scop, folosește un șpaclu sau orice altceva ce poate fi folosit pentru a duce corespunzător sarcina la final. În timp ce încerci să îndepărtezi guma de mestecat folosind această metodă, vei vrea în mod evident să răzuiești cât poți de tare.

Totuși, este important să ții minte că răzuind continuu poți deteriora betonul. Prin urmare, trebuie să răzuiești guma, însă FĂRĂ  a deteriora suprafața din beton.

Folosește alcool

Credeai că alcoolul are o singură utilizare? Alcoolul face minuni și pentru îndepărtarea gumei de mestecat. Odată ce ai răzuit cea mai mare parte a gumei de mestecat, trebuie să aplici alcool denaturat direct pe reziduurile de gumă.

După ce ai aplicat alcoolul denaturat, lasă-l să acționeze aprox. cinci minute înainte de a răzui din nou guma cu o racletă metalică. Acest proces trebuie repetat până când toată guma a fost îndepărtată de pe suprafața din beton.

Soluție cu detergent

Odată terminată etapa de folosire a alcoolului, există o mare probabilitate ca încă să mai existe resturi de gumă care contaminează suprafața de beton. Ținând cont de aceasta, este timpul să apelezi la artileria grea. Ia un bol și toarnă o ceașcă de apă fierbinte în acesta. Apoi toarnă jumătate de lingură de detergent de vase lichid pentru a forma o soluție.

Ține minte, proporția de soluție trebuie să fie corectă, deoarece nu va putea să acționeze adecvat dacă proporțiile celor ingrediente nu sunt absolut perfecte.

Îndepărtarea prin periere

Odată obținută soluția detergentă, vei avea nevoie de o perie aspră. Înmoaie peria aspră în bolul cu soluția detergentă și freacă reziduurile de gumă de pe suprafața din beton. Există o mare probabilitate ca reziduurile să fie îndepărtate de pe suprafața din beton, dacă se acționează corect. Totuși, dacă este un pic prea dificil să îndepărtezi guma, trebuie să fii pregătit să depui mai mult efort.

Clătirea

După ce ai depus toate eforturile pentru a îndepărta reziduurile de gumă de pe beton, este timpul să clătești zona afectată cu apă curată. De ce este important acest lucru? Ei bine, pentru că vei asigura astfel că orice rest de gumă este îndepărtat înainte de a avea ocazia să se lipească din nou de suprafață.

În plus, clătirea cu apă curată asigură și îndepărtarea alcoolului și detergentului utilizat pentru îndepărtarea gumei de mestecat, asigurând astfel că suprafața este curată așa cum trebuie să fie.

Alternativa ușoară

Indiferent de unghiul din care privești, este o realitate faptul că metoda indicată mai sus este un pic prea complicată pentru a îndepărta o simplă gumă ce s-a lipit de o suprafață de beton. Adică, nu ar trebui să petreci prea mult timp pentru îndepărtarea gumei de mestecat de pe beton, nu-i așa? Totuși, dacă ți-aș spune că există o alternativă ușoară pe care o poți folosi în acest sens? Numele acestei alternative este: WD-40!

Tot ce ai de făcut este să aplici WD-40 pe suprafața betonului (zona pe care s-a lipit guma) și să lași câteva minute să acționeze.

Apoi, ia un șpaclu și folosește-l pentru a îndepărta guma de pe suprafața din beton. Vei afla că este semnificativ mai ușor să îndepărtezi guma de mestecat atunci când a fost saturată cu WD-40 față de alcool.

Îndepărtarea gumei de mestecat de pe beton este doar unul din nenumăratele scopuri pentru care poate fi utilizat WD-40.

Află mai multe aici.