Cum să asiguri întreținerea bicicletei Mountain Bike?

Tuturor ne place să ieșim în aer liber, cu bicicleta la munte! Totuși, odată cu dorința de plimbare, vine la pachet și întreținerea bicicletei Mountain Bike. Iată cum îți poți curăța bicicleta Mountain Bike, indiferent de cât noroi are pe ea.

Spălarea bicicletei

Primul lucru pe care trebuie să îl faci atunci când îți cureți bicicleta Mountain Bike este să o speli cu un furtun. Se recomandă folosirea unui stand de biciclete în acest scop, asigurând astfel că bicicleta rămâne în poziție pe durata întregii proceduri. Dacă folosești un dispozitiv de spălare cu înaltă presiune, va trebui să fii atent că, stând prea aproape de bicicletă atunci când o speli, poți afecta componentele acesteia. Spălarea bicicletei cu un furtun și cu un burete simplu va îndepărta murdăria în exces și nisipul de pe bicicleta ta.

Perierea

Odată ce ai spălat bicicleta, este timpul să scoți artileria grea. Acest lucru înseamnă că acum este timpul să îndepărtezi prin frecare murdăria rămasă pe bicicleta ta, folosind perii. Totuși, acest pas al procedurii ar fi incomplet fără a utiliza un produs pentru curățarea bicicletei. Acest produs pentru curățarea bicicletei va asigura nu doar îndepărtarea în întregime a murdăriei și grăsimii de pe bicicletă, însă îi va reda acesteia și luciul.

WD-40 Bike Cleaner a fost dezvoltat special pentru curățarea bicicletelor. Acest lucru înseamnă că nu mai trebuie să te bazezi pe produse de curățare generale, universale, în scopul întreținerii bicicletei.

Sistemul de angrenare și suspensia

Atunci când vine vorba de curățarea bicicletei Mountain Bike, nu este o noutate că cea mai mare parte a energiei trebuie să o consumi curățând sistemul de angrenare și suspensia. Datorită importanței curățării sistemului de angrenare și a suspensiei în cea mai bună manieră, se recomandă să utilizați WD-40 Bike Cleaner și în acest scop. WD-40 Bike Cleaner va penetra prin stratul de grăsime, murdărie și funingine ce s-ar putea acumula în timp pe componentele bicicletei.

Clătire și uscare

Odată ce te-ai ocupat de componentele importante ale bicicletei, urmează partea cea mai ușoară din întreaga procedură de curățare: clătirea. Clătirea bicicletei tale Mountain Bike cu apă curată nu doar că va îndepărta orice urme de detergent ci va înlătura și murdăria și funinginea înmuiate.

După ce ai terminat de clătit bicicleta, aceasta trebuie uscată. Se recomandă să folosești o lavetă curată și uscată în vederea uscării bicicletei. Asigură-te că acorzi o atenție specială componentelor precum sistemul de angrenare și suspensia, astfel încât acestea să fie complet uscate. Îți poți lăsa apoi bicicleta de munte la uscat natural, sub razele soarelui.

Lubrifierea suspensiei

După ce bicicleta este curățată complet – folosind un produs de curățare a bicicletei și alte produse – se recomandă lubrifierea suspensiei. Când vine vorba de lubrifierea suspensiei, trebuie să cobori bicicleta de pe stand și să aplici lubrifiantul pe zona frontală a suspensiei. În timp ce aplici lubrifiantul, trebuie să te asiguri că acesta nu pătrunde în zona frânelor. Aceeași procedură se va repeta și pentru amortizorul din spate. Lubrifiantul în exces se va curăța ulterior cu o lavetă.

Lubrifierea sistemului de angrenare

După o lubrifiere cu succes a suspensiei, va trebui să lubrifiezi și sistemul de angrenare. Înainte de lubrifierea acestuia, se recomandă să rotești pedala cu mâna în sens invers de câteva ori, pentru a te asigura că ai îndepărtat toată apa. Apoi va trebui aplicat lubrifiantul pe lanț, în timp ce continui să rotești pedala în sens invers. Acum poti spune ca întreținerea bicicletei Mountain Bike a fost facuta corespunzator.