Majoritatea gospodinelor se plâng de acumulările de grăsime din bucătărie. Există multe tehnici DIY disponibile pentru îndepărtarea acestor pete persistente de pe mese, haine și pereți. Aceste metode sunt extrem de dificile și consumatoare de timp.

Acestea fiind spuse, se reduce semnificativ efortul necesar pentru îndepărtarea acestor pete, prin utilizarea unui degresant din comerț. În acest articol, vom discuta despre cum folosim degresanții pentru a îndepărta petele unsuroase de pe suprafețele din bucătărie.

Cum folosim degresanții

Din moment ce majoritatea depunerilor uleioase din bucătărie se acumulează în timp, acestea sunt extrem de dificil de îndepărtat prin metode tradiționale de curățare. Vei avea nevoie de o soluție de curățare precum un degresant, ce are rezistență suplimentară împotriva acestor pete uleioase.

Degresanții sunt unii din agenții de curățare cel mai ușor de folosit. Tot ce trebuie să faci este să aplici degresantul și să îi lași suficient timp pentru a-și face treaba. Petele de grăsime trebuie îmbibate cel puțin 10 minute în soluția degresantă pentru ca ingredientele active să acționeze.

Cum curățăm cu ingrediente naturale

Bineînțeles, dacă vrei să folosești o tehnică pe bază de ingrediente naturale, poți face și acest lucru. Cu toate că nu sunt la fel de puternice precum un degresant, le poți folosi în mod repetat pentru rezultate similare.

Mai întâi, adaugă trei linguri de bicarbonat de sodiu într-o ceașcă de apă călduță. După ce ai amestecat bine soluția, aplic-o pe zona pătată și freacă ușor pentru a te asigura că suprafața o absoarbe. Odată ce observi că pata este îndepărtată, începe să clătești suprafața cu apă.

Cum obții îndepărtarea petelor persistente de grăsime

Petele de grăsime sunt extrem de lipicioase și, prin urmare, mai dificil de îndepărtat. În cazul în care vezi o pată dificilă de grăsime pe un perete, mai bine o îndepărtezi cu un degresant cremă în locul unuia lichid. Degresanții cremă sunt mai puternici decât omologii lor lichizi și pot îndepărta și cele mai dificile pete.

Dacă acea pată se află pe o suprafață din lemn, aceasta trebuie tratată cu atenție. Orice degresant ce este prea puternic poate deteriora suprafața din lemn cu ușurință și poate lăsa propriile pete.

În plus, nu poți folosi un degresant obișnuit pe pereții vopsiți. Prin urmare, cel mai bine este să testezi degresantul pe o porțiune mică și ascunsă înainte de a-l utiliza direct pe pereții vopsiți. Ține minte că dacă o soluție degresantă este prea puternică, aceasta poate decolora accidental vopseaua de pe pereți.

Alternativ, poți folosi o soluție naturală pentru condiții dificile pentru a scăpa de petele dificile persistente de grăsime de pe suprafețele din lemn. Prepară o soluție de oțet alb și apă, amestecând patru părți de apă cu o parte de oțet. Odată ce ai amestecat bine soluția, aplic-o pe suprafața pătată și las-o să acționeze timp de 10-15 minute.

Un degresant este o soluție puternică împotriva petelor dificile și unsuroase. Totuși, cel mai bine este să citești instrucțiunile și măsurile de siguranță de pe ambalaj înainte de a-l utiliza. De asemenea, nu uita să te speli bine pe mâini după ce acestea au intrat în contact cu produsul.