Nu-i așa că adori să pleci în vacanță, dar ți se întâmplă frecvent să se blocheze mânerul trolerului? Gențile de voiaj tip troller sunt foarte la modă. Chiar și așa, nu ți-ar plăcea să te trezești cu un mâner al valizei blocat, iar tu luptându-te cu butonul acestuia.

Dacă te confrunți cu o astfel de problemă, nu trebuie să îți faci griji. Avem o soluție rapidă pentru tine.

Pasul 1: Adună lucrurile necesare

Singurele materiale de care ai nevoie sunt WD-40 și niște bandă. Nu prea contează ce tip de bandă, însă cel mai gros tip de bandă îți asigură soluția cea mai durabilă. De asemenea, cel mai bine te-ai descurca folosind acel tip de bandă folosită pentru izolarea firelor electrice.

Pasul 2: Deblocarea valizei

Ajută să ai câteva cunoștințe de bază despre sistemul mecanic al mânerului telescopic. Pe scurt, aici vei afla de ce se întâmplă ca mânerul să se blocheze și nu se extinde când apeși butonul. Pentru aceasta, deschide valiza; vei găsi un fermoar, unde ar trebui să se afle sistemul mânerului.

Deschide fermoarul și îndepărtează materialul; vei găsi carcasa valizei și mecanismul care acționează mânerul. De asemenea, vei putea identifica șinele de ghidaj ale mânerului alături de acele știfturi care blochează mânerul și nu îl lasă să iasă din locașul său. În cele din urmă, trebuie să apeși ambele butoane pentru a determina care dintre acestea pare a se fi blocat.

Ai stabilit care dintre știfturi s-a defectat? Perfect! Acum putem trece la soluția de reparare rapidă.

Pasul 3: Acoperă cu bandă știftul defect

Odată ce partea defectă a mânerului valizei a fost identificată, trebui să asiguri că aceasta nu se mai blochează. Acum, împinge știftul în sistemul mecanic al mânerului, manual. Asigură-te că ai rezolvat problema și că mânerul funcționează acum.

Dacă mânerele se mișcă ușor, atunci ia banda și începe să o înfășori peste știftul defect. Asigură-te că o înfășori în jurul acestuia cel puțin de două sau trei ori, folosind aceeași bucată de bandă. Odată ce banda a fost înfășurată în jurul mânerului, asigură-te că sistemul mecanic funcționează acum normal.

Pasul 4: Lubrifiază mânerul valizei

Iată de ce ai nevoie de WD-40. Folosește-l pentru a lubrifia sistemul de glisare al mânerului valizei ca să funcționeze mai lin. Folosește duza furnizată cu WD-40 pentru a aplica puțin produs la începutul șinei de ghidaj (de unde tragi mânerul) și șterge produsul în exces.

Și gata – poți să te bucuri acum de valiza ta modernă fără a te îngrijora că te vei face de râs la aeroport cu un mâner al valizei blocat!

Ține minte să te speli pe mâini după utilizare, în special după ce aplici WD-40 pe acesta.