Sursă: © Apiwat – Adobe Stock

Te-ai găsit vreodată în situația de a te așeza pe o gumă de mestecat?  Ei bine, te vei bucura să afli că există atât de multe metode rapide pentru îndepărtarea gumei de mestecat de pe haine. Acest articol îți dezvăluie câteva sfaturi utile pe care poți să le începi a utiliza chiar de azi. Acestea sunt:

1. Îndepărtarea gumei de mestecat de pe haine: Înghețarea gumei

Cine ar fi crezut că îndepărtarea gumei de mestecat de pe haine ar putea fi ușurată prin punerea hainelor în frigider? Tot ce trebuie să faci este să pliezi hainele cu partea afectată a materialului deasupra. În timp ce pliezi, asigură-te că guma nu se întinde și mai tare sau se lipește de alte părți ale materialului.

După aceasta, ia o pungă din plastic în care să introduci hainele. Asigură-te că guma nu se lipește de pungă. Acum închide complet punga încât să devină etanșă la aer și introdu-o în congelator.

După câteva ore, scoate hainele din congelator și din pungă pentru a răzui cu atenție guma folosind un cuțit pentru unt sau chiar unghiile. Vei observa că guma de mestecat se desprinde ușor.

2. Îndepărtarea gumei de mestecat de pe haine: Călcarea cu fierul a gumei de mestecat

Pentru aceasta, trebuie să ai la dispoziție o bucată de carton și să o așezi pe masa de călcat. Acest lucru este necesar pentru a te asigura că guma nu se lipește de masa de călcat. Așază articolul de îmbrăcăminte afectat pe carton, astfel încât guma de mestecat să o atingă, cu fața în jos. Fierul trebuie aplicat doar pe un singur strat al articolului de îmbrăcăminte.

Apoi, reglează fierul la temperatură medie și trece-l peste zona în care este lipită guma. Va trebui să continui mișcarea până la slăbirea gumei de mestecat. După aceasta, ridică hainele pentru a vedea dacă guma s-a lipit de carton. Un alt succes în îndepărtarea gumei de mestecat de pe haine.

3. Îndepărtarea gumei de mestecat de pe haine: Unt de arahide

Îndepărtarea gumei de mestecat de pe haine se poate realiza și prin formarea unui strat de unt de arahide peste gumă, în timp ce te asiguri că toate părțile vizibile au fost acoperite. Aceasta metodă va funcționa, deoarece untul de arahide este alcătuit din uleiuri naturale care te vor ajuta la desprinderea gumei.

Stratul de unt de arahide trebuie lăsat să acționeze aproximativ 60 secunde, deoarece dacă este lăsat prea mult, acesta poate păta hainele. Acestea fiind spuse, va trebui să folosești un cuțit de unt, o pilă de unghii metalică sau unghiile pentru a răzui guma. Vei vedea că îndepărtarea gumei de mestecat de pe haine se va face foarte ușor. Ține minte doar să folosești un produs pentru îndepărtarea petelor pe această porțiune, deoarece uleiurile din untul de arahide tind să lase pete.

Pe lângă aceste metode, poți folosi chiar și ulei de cocos sau lichid fierbinte ori de câte ori vii cu metroul acasă și te confrunți cu îndepărtarea gumei de mestecat de pe haine.

4. Îndepărtarea gumei de mestecat de pe haine: WD-40

Știai că puțin WD-40 te poate ajuta să îndepărtezi guma de mestecat de pe haine? Tot ce trebuie să faci este să adaugi puțin WD-40 pe material și să freci pentru a o îndepărta. Ai răbdare, ar putea dura puțin, în funcție de daună, însă ar trebui să funcționeze. WD-40 poate păta unele materiale, așa că testează pe o suprafață mica si mai putin vizibilă înainte!

Dă-ne de veste care dintre metode a funcționat cel mai bine la tine. Iată-le, patru metode grozave pentru a te ajuta în îndepărtarea gumei de mestecat de pe haine.