Cum poți îndepărta guma de mestecat de pe încălțăminte?

Ți s-a întâmplat vreodată să calci pe gumă de mestecat? Dacă da, atunci știi exact ce fel de luptă urmează. Totuși, trebuie să știi că nu este totul pierdut, deoarece mai există speranță pentru a-ți salva iubita pereche de încălțări. Cum? Iată câteva metode simple pentru îndepărtarea gumei de mestecat:

Folosește gheață

Una din metode pe care le poți folosi pentru îndepărtarea gumei de mestecat de pe încălțăminte este utilizarea gheții. Da, ai auzit bine; cuburile de gheață pot fi folosite pentru a scăpa de guma de mestecat de pe încălțări, fără a afecta materialul acestora. Tot ce trebuie să faci este să umpli o pungă mare din plastic cu gheață cuburi și apoi să așezi pantoful deasupra pungii de plastic, asigurându-te că partea cu guma de mestecat este orientată în jos, în contact cu punga.

Este important să te asiguri, totuși, că niciunul din cuburile de gheață nu intră în contact cu suprafața pantofului. De ce? Ei bine, deoarece în acest scenariu încălțările se vor uda, acest lucru devenind o problemă pentru unele tipuri de încălțări și poate face mai mult rău decât bine.

Acest proces poate dura, prin urmare se recomandă să folosești o pungă alimentară pentru a te asigura că gheața nu se topește înainte de a finaliza operațiunea. Atunci când i se lasă suficient timp, guma va îngheța complet și vei putea să o îndepărtezi cu ușurință. Totuși, problema cu această metodă este că necesită foarte mult timp pentru a acționa. Dacă nu stai bine cu timpul, se recomandă să încerci altă soluție!

Dizolvarea gumei

De ce să te zbați să îndepărtezi guma de pe încălțăminte dacă o poți dizolva? Poți folosi eficient un fluid de brichetă în acest scop. Fluidul de brichetă conține în general nafta, care este inflamabilă. Tot ce trebuie să faci este să îmbibi o lavetă în nafta și să freci pe guma de mestecat. Vei vedea cum guma de mestecat se dizolvă. Totuși, datorită proprietăților naftei, trebuie să iei mai multe măsuri de precauție. Principala măsură este că trebuie să te asiguri de buna ventilare a încăperii, luând în considerare cât de repede ia foc nafta.

Dizolvantul pentru lacul de unghii poate fi, de asemenea, folosit în acest scop. Similar procedurii deja discutate, îmbibă o lavetă în acest dizolvant pe bază de acetonă, apoi freacă laveta pe guma de mestecat. La fel ca în cazul folosirii fluidului de brichetă, vei vedea cum guma se dizolvă. Folosirea acestei metode se face cu atenție deoarece, acetona poate distruge anumite tipuri de încălțări, în special cele din piele întoarsă.

WD-40 Multi Use Product

Când iei în considerare că WD-40 are mai mult de două mii de utilizări de oferit utilizatorilor săi, nu ar trebui să te surprindă că îndepărtarea gumei de mestecat este una dintre acestea. Cu WD-40, tot ce trebuie să faci este să îmbibi guma de mestecat și zona din jur cu WD-40 și să îl lași să acționeze. Ai grijă ca WD-40 Multi Use Product să nu ajungă pe materialul încălțărilor, deoarece poate deteriora unele suprafețe. WD-40 Multi Use Product are nevoie doar de un minut pentru a acționa, după care vei putea îndepărta cu ușurință guma de mestecat cu o cârpă sau cu o lavetă. Dacă guma nu se îndepărtează ușor, nu trebuie să depui prea mult efort, ci este necesar să repeți procesul. Odată ce ai scăpat de gumă, curăță talpa încălțării pentru a îndepărta urmele de WD-40 și… asta este tot—s-a rezolvat!

Așa că, data viitoare când calci accidental pe o gumă de mestecat, nu te panica, deoarece WD-40 îți salvează încălțămintea!