Primăvara aduce cu ea trunchiuri de copac căzute și cioturi deteriorate, ce trebuie curățate. Dacă vrei să scapi de resturile lăsate de iarnă, trebuie să te echipezi pentru a-ți folosi drujba scoasă din uz. Acum, înainte de a trece la tăiere, trebuie să știi cum se curăță o drujbă la timp pentru primăvară!

Credem că până și experții pot avea nevoie de sfaturi despre cum se curăță drujba. Iată un ghid în 4 pași despre cum se curăță drujba pentru primăvară.

Înainte de a începe, este important ca drujba să fie golită de carburant și să fie oprită în siguranță. De asemenea, poartă mănuși de protecție pentru a te feri de eventualele accidente.

Ascuțirea lanțului

Un sfat important de luat în seamă cu privire la lanțul unei drujbe este că acesta trebuie să fie ascuțită, dacă vrei să eviți eventualele accidente. Zimții de drujbă ascuțiți ajută sculptorii și lucrătorii în lemn să taie scoarța de copac fără a exercita o forță prea mare și care menține procesul fără efort și lipsit de accidente.

Dacă trebuie să depui mult efort în timpul tăierii lemnului, atunci vei pierde din precizie și control și poate conduce la accidente.

Pentru ascuțirea zimților unei drujbe, vei avea nevoie e o pilă rotundă cu sau fără un ghidaj al pilei, în funcție de gradul de pricepere de care dispui. Strânge lanțul astfel încât să nu se miște atunci când îi ascuți zimții. După ce ai pilit zimții, folosește o pilă plată cu calibru de adâncime pentru a uniformiza toți zimții. Astfel, te asiguri că toți zimții sunt uniformi și că aceștia vor tăia lemnul uniform.

Curățarea rezervorului de combustibil

Mai întâi, trebuie să scurgi carburantul învechit din rezervor și să îl reumpli cu carburant proaspăt. Înainte de a reumple rezervorul, curăță-l corespunzător de la interior și șterge orice urmă de umezeală de la cantitatea veche de combustibil.

Umple rezervorul cu o porție proaspătă de combustibil pentru a porni drujba.

Lustruirea lanțului

Pulverizează puțin ulei gresant pentru a termina cu pregătirea lanțului uneltei de tăiere a lemnului. Nu trebuie să saturezi zimții în ulei ci, o cantitate mică ar fi suficientă pentru a face lanțul să arate ca nou.

Caută urme de rugină și componente slăbite

Înainte de a depozita drujba, verific-o cu atenție pentru urme de rugină. Dacă există și cea mai mică urmă, folosește o perie de sârmă pentru a o îndepărta. De asemenea, asigură-te că nu sunt șuruburi sau bolțuri slăbite care trebuie schimbate. Trebuie să verifici mereu ștecărul, dacă acesta funcționează corect înainte de a folosi efectiv drujba. Dacă ți se pare că dă rateuri, înlocuiește-l imediat.

Depozitarea drujbei

Nu îți poți lăsa drujba în aer liber. Aceasta trebuie păstrată în siguranță într-un spațiu de depozitare uscat, ferită de lumina soarelui și de praf.

Lumina soarelui o poate face casantă din cauza razelor UV, ducând la spargerea acesteia.

Urmează toți pașii pentru a-i reda drujbei tale gloria sa formidabilă. Odată ce este pregătită, apucă-te de tăiat! Curăță-ți peluza și grădina folosind drujba pregătită de aventură!