Sursă: © yevgeniy11 – Adobe Stock

Este posibil să fi observat că de fiecare dată când folosești drujba aceasta se murdărește de praf și ulei. Uneori, poți observa chiar rășina lemnului sau seva de la un copac sau buștean lipită pe drujbă. Nu e nevoie să îți spună cineva că trebuie să înveți cum să îți cureți adecvat drujba. Curățarea drujbei poate fi uneori o chestiune de viață și de moarte. Chiar și atunci când drujba este nouă, construcția sa robustă și tehnologia sofisticată face ca echipamentul sa reprezinte o mare amenințare. Imaginează-ți la ce risc te supui atunci când lucrezi cu o drujbă murdară. Prin urmare, trebuie să asiguri curățarea acesteia.

Trebuie să acționezi mereu cu grijă atunci când manipulezi obiecte ascuțite și să porți echipamentul de protecție necesar. Dacă nu te simți confortabil să faci această operațiune singur, atunci nu o face.

1. Ce sugerează un profesionist pentru curățarea drujbei

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să cureți lanțul. Astfel, te vei asigura că drujba funcționează eficient și rezultatele intenționate sunt obținute fără prea mult efort. Ca urmare, blochează drujba într-o poziție sigură. Trebuie fixată astfel încât să nu se miște cât lucrezi asupra ei.

Odată ce te-ai asigurat că nu vor fi accidente în timp ce o cureți, poți scoate lanțului. Pe drujbă găsești un șurub cu mâner pentru scoaterea lanțului. Odată scos, introdu lanțul într-un amestec de apă și produs de curățare din casă. Poți înlocui produsele de curățare cu amoniac, adăugând o ceașcă de amoniac la fiecare aproximativ 4 litri de apă. Lanțul trebuie lăsat în amestec timp de minim 20 minute înainte de a-l scoate și de a-l curața folosind o perie moale.

Continuă să freci lanțul până la obținerea unui aspect curat.

2. Ungere și protecție împotriva ruginii pentru lanț, cu WD-40

Te afli acum la ultimul pas al curățării drujbei.  Înainte de a pune lanțul la loc, acesta trebuie mai întâi uscat bine, pentru a te asigura că nu va rugini în timp. Poți lua măsuri de prevenție suplimentare, aplicând pe lanț produsul WD-40.

WD-40 va asigura că lanțul drujbei este lubrifiat adecvat și va reduce fricțiunea dintre lanț și lama de ghidaj. Când se întâmplă aceasta, drujba poate tăia uniform și se învârte mai liber. Ca rezultat, drujba nu se va încinge și va avea o eficiență maximă.

În cele din urmă, WD-40 ajută, de asemenea, la protecția împotriva ruginii și va respinge toți agenții contaminatori de pe drujbă. Prin urmare, aplică WD-40 pe lanțul drujbei folosind un pistol pulverizator, sau direct din flacon. Odată ce lanțul a fost lubrifiat pe toata suprafața acestuia, folosește o lavetă curată pentru a șterge produsul ce se află în exces pe lanț, deoarece și acest lucru poate fi dăunător drujbei.

Și cam asta e tot, frați tăietori de lemne! Folosind acest ghid în 2 pași, poți curăța drujba după fiecare utilizare!

Utilizările prezentate și descrise pentru WD-40 Produsul cu multiple utilizări au fost trimise către Compania WD-40 de către utilizatorii produsului. Aceste utilizări nu au fost testate de Compania WD-40 și nu constituie o recomandare sau sugestie de utilizare de către Compania WD-40. Trebuie folosit simțul practic ori de câte ori folosiți produsele Companiei WD-40. Urmați întotdeauna instrucțiunile și citiți cu atenție orice avertizări tipărite pe ambalaj.