Tuturor ni s-a întâmplat să alergăm după autobuz și ne-am așezat pe primul loc liber. Și uite așa ne-am ales cu o pătă pe perechea noastră de pantaloni preferată. Nu este cazul să te panichezi în astfel de scenarii. Există atât de multe metode rapide pentru îndepărtarea petelor de pe haine. În acest articol vei afla câteva metode de curățare. Acestea sunt:

1. Înghețarea petelor

Cine ar fi crezut că îndepărtarea petelor de pe haine ar putea fi ușurată prin punerea hainelor în frigider? Tot ce trebuie să faci este să pliezi hainele astfel încât partea contaminată a materialului să se afle pe partea superioară. În timp ce pliezi, asigură-te că pata nu se întinde și mai tare sau se lipește de alte părți ale materialului.

Apoi, ia o pungă din plastic în care să introduci hainele și asigură-te că petele nu se lipesc de partea superioară a pungii. Acum sigilează punga și așaz-o în congelator – indiferent de cât de ciudat ți se pare. Dacă trebuie să explici acțiunea ta părinților, spune-le că înghețarea petelor reduce aproape complet caracterul lipicios al petelor.

După câteva ore, scoate hainele din congelator și din pungă pentru a răzui cu atenție petele folosind un cuțit pentru unt sau chiar unghiile. Vei observa cum pata este îndepărtată foarte ușor!

2. Călcarea cu fierul a petelor

Pentru aceasta, trebuie să ai la dispoziție o bucată de carton și să o așezi pe masa de călcat. Acest lucru este necesar pentru a te asigura că petele nu se lipesc de masa de călcat. Acum trebuie să așezi piesa de îmbrăcăminte afectată pe carton, astfel încât petele să o atingă cu fața în jos și astfel încât să fie un singur strat de haine peste care se va călca.

Apoi, reglează fierul la temperatură medie și trece-l peste zona cu pete. Va trebui să continui mișcarea până la slăbirea petelor. După aceasta, poți ridica hainele pentru a vedea dacă pata s-a lipit de carton. Acum te vei trezi spunând că îndepărtarea petelor de pe haine se face ușor și că nu ar fi trebuit să ne îngrijorăm din capul locului.

3. Îndepărtarea petelor de pe haine folosind WD-40

Poți folosi și WD-40 pentru îndepărtarea unor pete de pe haine. Nu uita să efectuezi un test pe un suprafață mică de material, pentru a te asigura că produsul nu va deteriora hainele. Odată făcut testul, dacă ești satisfăcut că produsul este sigur pentru utilizare, ia o lavetă sau o cârpă, pulverizează puțin WD-40 pe lavetă și freacă zona afectată.

Odată ce ai terminat, așteaptă două minute ca WD-40 să atace petele. Pune mâna pe un burete din fibră lemnoasă sau pe o spatulă și freacă ușor zona afectată pentru îndepărtarea petelor de pe haine. Vei afla că va începe să dispară mult mai ușor comparativ cu primele încercări disperate.

Odată îndepărtate petele, tot ce trebuie să faci este să înmoi porțiunea afectată cu un balsam de rufe – preferabil parfumat – și să clătești cu apă și detergent. Când clătești și usuci hainele, vei vedea că micul tău experiment casnic a fost un succes absolut!

Asigură-te că te speli pe mâini după ce intri în contact cu produsul.

În afara acestor metode, poți folosi chiar și ulei de cocos sau lichid cald ori de câte ori  îți pătezi hainele când călătorești cu metroul.