Alama este metalul utilizat în crearea. Fie că este folosită pe corpuri de iluminat sau pentru orice alt obiecte de artă aceasta trebuie curățată periodic. De aceea trebuie să afli toate sfaturile și trucurile despre curățarea alamei și despre modul cum trebuie aceasta lustruită pentru un luciu puternic.

Fie că ai achiziționat niște mânere pentru dulapuri sau o lampă vintage, trebuie să știi cum să păstrezi aspectul frumos al acestor obiecte. Citește acest articol pentru a obține câteva idei grozave în acest sens.

1. Evaluează starea obiectului

Înainte de a trece la lustruirea alamei, va trebui să verifici dacă aceasta a fost sau nu lăcuită. Lacul este folosit pentru a împiedica pierderea strălucirii acestor articole. Dacă vezi că stratul lucios lipsește sau că s-a desprins pe alocuri, înseamnă că articolul a fost lăcuit. În acest caz, singura soluție este să îți duci obiectul la un restaurator de obiecte din metal. Odată efectuată această verificare, ești pregătit pentru următorii pași.

2. Aplică un produs de lustruit de înaltă calitate

Pentru a îndepărta orice decolorare a obiectului, trebuie să folosești un produs care a fost conceput special pentru a lustrui alama. Trebuie să respecți instrucțiunile date ale produsului și să folosești materiale moi pe durata procesului. Îți recomandăm să folosești orice material din bumbac țesut, de tipul folosit la maiouri.

3. Folosește metode naturale

Dacă vrei să adopți în schimb calea DIY, poți să lustruiești alama chiar folosind bicarbonat de sodiu, lămâie sau sare. Procedura în cadrul acestor metode este în principiu aceeași, însă economisești bani, în timp ce depui, totuși, mai mult efort.

        i. Lămâie și bicarbonat de sodiu

La acest pas trebuie să amesteci sucul de la jumătate de lămâie cu aproximativ o linguriță de bicarbonat de sodiu. Acest amestec trebuie omogenizat până devine o pastă, iar aceasta trebuie aplicată pe alamă cu o lavetă moale. Dacă pata de pe obiect este semnificativă, atunci trebuie să lași acest amestec să acționeze pe obiect timp de aproximativ 20 minute. După această perioadă recomandată, obiectul trebuie clătit și uscat.

        ii. Pastă de lămâie și sare

Acest proces include felierea unei lămâi în jumătate și acoperirea unei secțiuni transversale cu aproximativ o linguriță de sare. Această bucată de lămâie va fi apoi frecată pe pată, în timp ce se stoarce pentru a elibera sucul. În cele din urmă, va trebui să clătești și să usuci obiectul. Ambele procese pot fi repetate, dacă pata persistă.

4. Curățarea alamei cu WD-40

Tot ce trebuie să faci este să umezești o lavetă de microfibră cu WD-40 și să freci suprafața alamei cu această lavetă. Continuă să lustruiești obiectul timp de câteva secunde și apoi lasă să se usuce.

Iată! Piesele tale de decor sau antichitățile arată ca noi!