Gata cu ușile care scârțâie!

Uşi care scârțâie scot din sărite pe oricine. Această problemă apare, cel mai des, în casele sau apartamentele mai vechi. În acest caz, se recomandă găsirea unui remediu rapid. Folosind un lubrifiant adecvat, fiecare scârţâit de ușă este ușor de rezolvat. O ușă care scârțâie nu trebuie să reprezinte o problemă.Sfaturi casnice - Uşi care scârțâie

De ce se formează scârțâitul?

La început, poate fi destul de amuzant. Însă, la un moment dat, ușa care scârțâie devine o problemă. Sunetul provine, în majoritatea cazurilor, de la balamale. Dacă deschizi sau închizi ușa ușor și asculţi cu atenție, poţi localiza sunetul. Datorită utilizării frecvente a ușii de-a lungul anilor, stratul de lubrifiant aplicat inițial a fost îndepărtat. Metalul se freacă acum pe metal. O uşă care scârțâie se aude în întregul apartament.

Ce ajută la stoparea scârțâitului?

Atunci când o ușă scârțâie, această problemă trebuie rezolvată rapid. Din moment ce este evident că nu mai există un strat lubrifiant, va trebui să aplici unul nou. Ca măsură de urgență, se pot folosi soluții simple și ieftine. De exemplu, se poate folosi un ulei comestibil precum uleiul de rapiță sau de măsline. Acesta poate fi introdus în canelura balamalei cu un vârf de cuțit. Ca alternativă, se poate folosi, bineînțeles, clasicul spray multifuncțional WD-40. Acesta pătrunde în locul ce trebuie lubrifiat, iar proprietăţile sale de gresare împiedică viitoarele zgomote de scârțâit. În afară de acesta, există lubrifianți speciali și mai costisitori ce sunt de asemenea potriviți pentru lubrifierea balamalelor și promit o lubrifiere pe termen lung. Aceștia sunt ușor de aplicat, aderă bine și ajută eficient împotriva scârțâitului ușilor. Vezi mai jos cum poţi să obţii un efect bun, pe termen lung.

Întreținerea balamalei ușii cu WD-40, atunci când gresarea balamalelor nu este suficientă

Uneori, nu este suficient să se adauge lubrifianți noi. Este posibil ca în interiorul balamalei să se fi format depuneri sau rugină. Poți încerca să împingi ușa ușor în sus, folosind o șurubelniță și un suport adecvat pentru a introduce mai eficient lubrifiantul WD-40. Uneori, este nevoie ca ușa să fie scoasă. Aceasta este singura metodă prin care balamaua poate fi curățată bine, tratată cu un produs de curățare și combatere a ruginii și, dacă este necesar, curățată cu hârtie abrazivă. Cu aceste măsuri, fiecare ușă care scârțâie poate fi redusă la tăcere.

Măsuri de prevenire

Pentru a împiedica scârțâitul ușilor, trebuie luate măsuri de prevenire. Pentru aceasta, sunt de ajuns câteva minute pe an. Atunci când sunt expuse la intemperii, este de dorit să se mărească frecvenţa. Prin urmare, praful din balamale trebuie îndepărtat cu un aspirator. Dacă uşa nu se deschide la fel de uşor ca de obicei, poţi adăuga puţin lubrifiant înainte ca uşa să înceapă să scârţâie. Poţi folosi un ulei de ungere sau lubrifiantul multifuncţional WD-40. Astfel, se împiedică eficient şi ruginirea balamalelor. Atunci când cumperi o uşă nouă, ca o măsură de precauţie, trebuie să acorzi atenţie calităţii bune a balamalelor.

 

 

https://thesecretyumiverse.wonderhowto.com/how-to/7-quick-fixes-for-squeaky-door-hinges-creaky-floorboards-0154938/