După cum ai putut observa, iernile devin din ce în ce mai aspre și unele furtuni de zăpadă au cauzat daune în valoare de peste 1 miliard de dolari! Dacă vrei să eviți cele mai scumpe reparații cauzate de lunile de iarnă lungi și grele, atunci trebuie să te înarmezi cu sfaturi de întreținere a locuinței.

Citește despre cele mai importante 10 sfaturi pentru întreținerea locuinței pe timp de iarnă. Acestea sunt:

1. Verifică scurgerile și jgheahurile

Curățarea jgheaburilor nu este distractivă, însă vei economisi bani pe termen lung dacă te ocupi de ele. Se știe că jgheaburile bine întreținute reduc nevoia de înlocuire a acestora și deteriorarea acoperișului. Jgheaburile înfundate, de cealaltă parte, pot rupe sau pot revărsa apa, cauzând cel puțin pete neplăcute pe acoperiș.

2. Testează pompa de epuizment

Pompele de epuizment acționează ca o linie de apărare împotriva apei din scurgeri, inundațiilor și acumulărilor de condens. Prin urmare, testează-ți pompele de epuizment înainte să vină iarna, altfel vei petrece iarna cu probleme la fundație și subsoluri inundate. Metoda cea mai bună pentru a face aceasta este să verifici conducta de evacuare de urme de reziduuri și murdărie.

3. Verifică ferestrele subsolului

Puțurile din fața ferestrelor subsolului nu doar că lasă lumina naturală să pătrundă în subsol. Acestea țin, de asemenea, pământul la distanță de mecanismele ferestrei. Întreținerea puțurilor din fața ferestrelor subsolului constituie alternativa la inundarea subsolului și la reparații costisitoare.

4. Curăță gurile de ventilare ale uscătorului

Se știe că uscătoarele reprezintă un pericol de foc, deoarece au cauzat aproximativ 15.000 incendii doar anul trecut. De aceea, trebuie să te asiguri că îndepărtezi scamele care se acumulează pe filtrele din fața uscătorului.

5. Verifică sistemele electrice

Este de importanță vitală să realizezi o verificare a instalației electrice înainte de sosirea iernii. Aceasta deoarece principalul panou care îți deservește casa este supus riscului de a face scântei. Poți verifica, de asemenea, firele întreruptorului pentru a vedea dacă sunt izolate prost.

6. Aerisește caloriferele

Caloriferele trebuie inspectate pentru a identifica eventualele scurgeri înainte de fiecare iarnă pentru a te asigura că funcționează la eficiență și capacitate maximă. Acestea nu se întrețin singure, nu-i așa?

7. Evită acumulările de gheață

Pe condiții de iarnă, tind să se formeze acumulări de gheață la marginea acoperișului. Acestea vor împiedica zăpada topită să se scurgă și, de obicei, se întâmplă acest lucru când căldura se acumulează în pod. Asigură-te că etanșezi scurgerile de aer de sub acoperiș pentru a evita această problemă.

8. Etanșează ferestrele și ușile

Când închizi ușa sau fereastra poți observa spații între garniturile acestora? Ei bine, atunci ceea ce îți trebuie este niște bandă de etanșare auto-adezivă din plastic sau cauciuc EPDM cu o parte adezivă pentru a etanșa sau umple golurile.

9. Protejează împotriva factorilor de mediu conductele exterioare

Temperaturile de îngheț iarna pot afecta conductele externe, deoarece conductele înghețate se pot fisura cu ușurință și pot elibera sute de litri de apă pe zi. Aceasta va conduce la daune de structură dacă nu se iau măsuri înainte de venirea iernii.

10. Înarmează-te cu WD-40 pentru a ține la distanță zăpada și gheața

Dacă adaugi o peliculă subțire din acest produs minune pe ferestre pe timpul iernii, atunci poți să dormi fără a-ți face griji că gheața s-ar putea lipi pe acestea pe timp de noapte. Tot ce trebuie să faci este să pulverizezi cantități mici de produs pe ferestre și apoi să întinzi folosind o lavetă uscată și curată.

WD-40 poate ajuta și la îndepărtarea zăpezii de pe alei. Pulverizează pe lopata de zăpadă înainte de a o folosi și WD-40 ar trebui să împiedice înțepenirea sau înghețarea lopeții.

Ține minte să te speli pe mâini după utilizare, în special dacă mâinile intră în contact direct cu produsul.

Cu aceste 10 sfaturi pentru întreținerea locuinței pe timp de iarnă te vei asigura că umezeala și frigul rămân la distanță de casa ta și nu invers.