10 utilizări ale lubrifiantului WD-40 iarna

Pentru mulți oameni, iarna este anotimpul preferat. Totuși, nici măcar aceștia nu pot nega că iarna vine cu multe activități mai puțin plăcute. Aceste activități îți pot distruge sezonul de iarnă dacă nu te ocupi de ele corect. Aici intervine WD-40. Iată cum WD-40 te poate ajuta în această iarnă.

Impermeabilizează-ți încălțămintea

Ai îndoieli referitoare la purtarea unei anumite perechi de încălțăminte afară, în zăpadă? Ești îngrijorat că zăpada îți va distruge încălțămintea sport? Dacă da, atunci trebuie să știi că nu este nevoie să investești într-un spray scump de impermeabilizare. De ce? Ei bine, pentru că WD-40 este aici să te ajute.

Tot ce trebuie să faci este să pulverizezi WD-40 pe încălțări și apoi să le porți în zăpadă. Poate fi nevoie să reaplici un strat, în funcție de cât de des le porți în zăpadă! Testează, pulverizând într-un într-un singur loc pe încălțări și convinge-te singur!

Împiedică depunerilor de zăpadă

Se anunță o furtună puternică de zăpadă în apropiere de tine? Dacă răspunsul este da, atunci trebuie să fii pregătit, nu? Printre multele pregătiri pe care trebuie să le faci, trebuie să te asiguri că pe exteriorul ferestrelor tale nu se va depune zăpada. În timp ce există multe căi pentru a realiza acest lucru, pulverizarea cu WD-40 pe exteriorul streșinilor și pe pervazul ferestrelor este, poate, cea mai simplă metodă și cea mai lipsită de efort. O pulverizare cu WD-40 ar trebui să fie suficientă pentru a împiedica depunerile de zăpadă!

Îndepărtează ceara de pe covor

Ce ar fi sărbătorile fără Crăciun? Ei bine, odată cu Crăciunul apare și posibilitatea de a-ți păta accidental covoarele cu ceară provenită de la lumânări sau cu lipici. Aici intervine WD-40, dată fiind capacitatea sa de a îndepărta ceara și lipiciul de pe covoarele tale elegante. Cu WD-40, te vei putea bucura de sărbători așa cum trebuie!

Ține la distanță veverițele de adăpătoarele pentru păsări

Iarna este acea perioadă din an când toate speciile – oameni și alte vietăți, deopotrivă – sunt în căutarea confortului. Veverițele nu fac excepție de la aceasta și în căutarea confortului, deseori sunt zărite hrănindu-se din adăpatoarele pentru păsări. Indiferent de cât de drăguțe sunt, realitatea este că adăpătorul nu va putea să își îndeplinească scopul pentru care a fost creat (cel de a hrăni păsările) atâta timp cât veverița se află acolo. Însă, dacă vei pulveriza WD-40 deasupra adăpătorului, veverița nu își va mai putea croi drum. Însă, recomandăm în același timp să faci totuși ceva drăguț pentru micuțele vietăți.

Împiedică formarea cuiburilor de viespi

Dacă locuiești într-o casă și te confrunți cu cuiburi de viespi în fiecare iarnă și primăvară, atunci WD-40 este exact ce îți trebuie. Pulverizează WD-40 sub acoperiș și în toate zonele unde găsești de obicei cuiburi de viespi. Și… voilà! Nu va trebui să te mai confrunți cu aceste cuiburi de viespi întregul an, datorită faptului că o singură aplicare a spray-ului WD-40 poate fi eficientă timp de aproximativ un an. Astfel, vei fi sigur că nu trebuie să mai distrugi vreun cuib de viespi odată ce acesta este construit. Te-ai gândit vreodată cum te-ai simți să îți dărâme cineva casa?

Separarea paharelor înțepenite

În timpul iernii, pe măsură ce temperatura scade, te poți afla în situația în care, întinzându-te să iei un pahar, vei găsi un altul înțepenit în acesta. Ce poți face în aceste împrejurări? Dacă răspunsul tău a fost “îmi folosesc forța!”, atunci vom spune “amin!” pentru ambele pahare. Îți recomandăm să pulverizezi puțin WD-40 între cele două pahare, să aștepți câteva clipe și apoi să separi cu blândețe paharele. Ține minte, totuși, să speli paharele apoi!

Depozitează articolele inutile

Iarna este perioada din an când o mare parte din bunurile tale – precum articolele de decor pentru terasă – nu mai sunt necesare. Pentru a le proteja împotriva ruginii, se recomandă să aplici pe acestea un strat de WD-40 și să le depozitezi într-un garaj până când vei avea din nou nevoie de ele!

Curăță petele de cafea

O discuție despre iarnă va fi întotdeauna incompletă fără a aduce în discuție cafeaua, nu? Se pare că există o atracție ciudată între scăderea temperaturii și dragostea față de cafea, dacă știți la ce mă refer. Totuși, există întotdeauna posibilitatea să verși cafea pe haine, nu? Și aici intervine WD-40, deoarece poate fi folosit pentru a îndepărta petele de cafea de pe haine și covoare. Scapă de petele de cafea într-o clipită cu WD-40!

Îndepărtarea protezelor

Dacă porți o proteză, atunci ai o idee cât de dificilă este uneori operațiunea de scoatere a acesteia, în special iarna. Totuși, WD-40 se poate ocupa și de această problemă. Dacă proteza ta înțepenește vreodată, pulverizează WD-40 la îmbinare și aceasta ar trebui să poată fi îndepărtată ușor.

Îndepărtează ceara învechită de pe snowboard

Iarna este timpul să îți scoți la lumină schiurile și snowboard-ul, nu-i așa? Totuși, este necesară îndepărtarea cerii învechite de pe acestea. Pentru aceasta, pulverizează baza cu WD-40 și apoi rașcheteaz-o folosind o racletă din acril. Apoi poți folosi o perie pentru a curăța schiurile sau snowboard-ul.

Oricât de șocant ar putea părea, aceste utilizări sunt doar o mică parte din ceea ce poate oferi WD-40. Având în vedere toate acestea, care ar putea fi motivul pentru care să nu ai la îndemână iarna un tub sau două de WD-40?