Primăvara înseamnă multe grătare, timp petrecut împreună și petreceri cu cocktail-uri. Și pentru a fi gazda perfectă, trebuie să ai casa în cea mai bună formă. Cu toții știm că iarna poate lăsa casa un pic haotică, însă cu câteva sfaturi de întreținere a gospodăriei pe timpul primăverii, îți poți pregăti casa pentru distracție.

Pentru a organiza cele mai tari petreceri și cine, trebuie să îți pregătești mai întâi casa. Să parcurgem rapid o listă de urmat pentru a-ți pregăti casa pentru primăvară.

Verifică acoperișul

După ce a îndurat asprimea sezonului înghețat, acoperișul casei poate fi deteriorat. Verifică-l atent pentru a vedea dacă este deteriorat sau dacă îi lipsesc țigle și repară-l cât se poate de rapid. Nu e nevoie să te cocoți pe o scară pentru a verifica acoperișul. Este suficient să îl verifici folosind un binoclu. Însă, dacă ești un pic paranoic, la fel ca noi, atunci apelează la un expert în acoperișuri pentru a-l verifica pentru tine sau poți urca singur pentru  a vedea cu ochii tăi.

Desfundă jgheaburile și burlanele

Înghețul poate lăsa conductele blocate, însă când vine primăvara, trebuie să te asiguri că le eliberezi la timp. Dacă nu desfunzi conductele, acest lucru ar putea afecta structura casei. Pot duce la putrezirea lemnului din streșini și pot atrage și creaturi nedorite.
Nu uita să cureți conductele.

Verifică toate structurile exterioare din lemn

Platformele din lemn, balustradele, ușile, zăbrelele, pergolele și tocurile de ușile din lemn trebuie verificate atent pentru a evita problemele cu mucegaiul și umezeala. Reetanșează toate structurile dacă poți, astfel încât acestea să poată rezista la ploile de primăvară.
Îți recomandăm să folosești un etanșeizant pe bază de apă, deoarece se usucă mai repede în comparație cu un etanșeizant pe bază de ulei. Uscarea unui etanșeizant pe bază de ulei poate dura între două și trei zile.

Vopsea

Dacă te gândești să îți vopsești casa în viitorul apropiat, îți sugerăm să o faci acum. Primăvara este, probabil, perioada cea mai potrivită pentru a reînnoi culorile casei. Totul pare să recapete viață nouă primăvara, așa că de ce nu ar prinde viață și casa ta?

Și dacă nu îți poți vopsi întreaga casă, atunci îi poți vopsi doar exteriorul.

Atenție la termite

Examinează de termite toate structurile din lemn ale casei.

Dacă vezi orice semn al existenței acestora, contactează imediat un profesionist pentru a-ți dezinfecta casa.

Sistem de irigații

Verifică toate aspersoarele din grădină înainte de instaurarea pe deplin a primăverii. Verifică manual fiecare unitate și vezi dacă acestea sunt în regulă. De asemenea, verifică debitul apei. În cele din urmă, verifică dacă funcționează fără probleme atunci când sunt pornite automat.

Revitalizează-ți grădina

Nu poți organiza o adunare sau o petrecere de succes dacă grădina ta nu arată bine. Restabilește-i aspectul dacă vrei să te bucuri de întâlniri de excepție.

Pentru a asigura cea mai bună întreținere a gospodăriei pe timp de primăvară, parcurge lista cu atenție și dă dovadă de iubire pentru reședința ta!