Nu contează cât de atent ești – petele sunt inevitabile. Cineva, undeva, sigur își va așeza paharul rece pe blatul mesei din lemn înainte să apuci să strecori un suport de pahar dedesubt. Înainte să îți dai seama, un inel apare pe mobila ta preferată și va trebui să cheltuiești o avere pentru îndepărtarea petelor profesionist.

Ei bine, în acest articol te vom învăța câteva opțiuni ieftine ce îți vor fi la îndemână pentru îndepărtarea petelor chiar la tine acasă. Testează mereu pe o porțiune mică înainte. Aceste utilizări sunt recomandate doar pentru lemnul lăcuit sau vopsit. Acestea sunt:

Folosirea bicarbonatului de sodiu pentru a îndepărta petele cauzate de substanțe colorante

Bicarbonatul de sodiu, dacă nu știai deja, se află printre cei mai buni agenți de curățare pe care îi poți găsi chiar acasă. Pentru a indepărta petele cauzate de substanțe colorante de pe mobilierul din lemn, tot ce trebuie să faci este să amesteci puțin bicarbonat de sodiu cu suc de lămâie sau oțet distilat.

Odată ce ai obținut o pastă din aceste ingrediente, poți să o întinzi pe suprafața pătată. Acum, folosește buretele pentru a freca ușor pe suprafața din lemn. După ce pata a fost îndepărtată, curăță toată pasta de pe suprafață. O poți clăti cu puțină apă simplă.

Folosirea detergenților pe pete neuleioase

Pentru petele persistente de ojă și de mâncare, vă recomandăm să folosiți orice detergent de vase pe care îl ai in bucătărie. Amestecă detergentul de vase cu apă caldă și apoi înmoaie orice fel de lavetă în recipientul cu soluție. Odată ce laveta este suficient îmbibată, poți începe să freci suprafața afectată până când vezi rezultatele dorite. Ține minte, totuși, că această metodă este doar pentru pete neuleioase.

Frecarea petelor de grăsime cu amoniac

Dacă cineva a reușit să îți păteze cu grăsime mobilierul din lemn preferat, atunci nu e cazul să te pripești. Tot ce îți trebuie este puțin amoniac amestecat cu puțină apă rece. Odată obținut acest amestec, poți înmuia o lavetă în recipient. Acum freacă laveta pe pată pentru a obține o suprafață din lemn ca nouă, în cel mai scurt timp.

Curățarea petelor de la animalele de companie cu soluții de îndepărtare a bacteriilor

Atunci când animalul de companie a cauzat o pată mizerabilă pe mobilierul din lemn, acest lucru îți poate declanșa OCD-ul din cauza tuturor bacteriilor. Bacteriile nu doar cauzează pete pe mobilă, ci cauzează și mirosuri neplăcute.

Pentru a îndepărta petele și bacteriile de pe suprafețele din lemn, va trebui să folosești o soluție cu un conținut de 5% fenol. Dacă nu ai așa ceva prin gospodărie, poți găsi în orice magazin de bricolaj. Odată cumpărată, poți curăța suprafața afectată, folosind o lavetă moale îmbibată în soluție.

Îndepărtarea petelor cu WD-40

Cu toții avem acest produs cu multiple utilizări pe undeva prin casă, nu-i așa? Dacă da, atunci tot ce trebuie să faci este să pulverizezi liber pe o lavetă care nu lasă scame și șterge petele cauzate de ojă, markere permanente, tuș, adezivi și creion. Îndepărtarea petelor nu a fost niciodată mai ușoară de atât!