Pași importanți:

  • Ar trebui să te consulți cu producătorul mobilierului de bucătărie pentru a determina ce metode de curățare sunt cele mai potrivite pentru blaturile tale de bucătărie.
  • Ar trebui să folosești cu regularitate spray-uri anti-bacteriene pentru a dezinfecta suprafețele din bucătărie, pentru a le menține curate și igienizate.

Folosește bicarbonat de sodiu pentru a ajuta la eliminarea petelor dificile

Blaturile tale de bucătărie trec prin multe de-a lungul zilei. Vărsarea, stropirea sau petele devin inevitabile în sarcinile zilnice implicate de gătit. Petele se tot acumulează și fac blatul să arate din ce în ce mai rău, cauzând uzura acestuia. Însă nu este cazul să te îngrijorezi. Dacă vei urma tehnicile de mai jos – va fi totul în regulă.

Cum să cureți blaturile de bucătărie

Înainte să folosești oricare din metodele din acest ghid, trebuie să contactezi producătorul mobilierului de bucătărie, pentru a ști din ce material este confecționat blatul de bucătărie și dacă trebuie ținut cont de anumite măsuri de precauție înainte de a te apuca de curățarea acestuia.

Curățenie zilnică – Când prepari mâncarea, asigură-te că menții bucătăria curată. Șterge lichidul, imediat ce acesta a fost vărsat. Astfel vei îndepărta petele de ceai și vei împiedica întărirea acestora pe suprafețe. După ce ai terminat de gătit pentru ziua în curs și ai preparat prânzul pentru a doua zi, folosește un produs de curățare cu multiple utilizări și pulverizează-l pe blaturile de bucătărie înainte de a le șterge. Astfel nu doar vei îndepărta petele, praful și reziduurile alimentare de pe blaturi, ci vei pregăti bucătăria pentru gătitul din următoarea zi.

Dezinfectarea – O parte a curățării zilnice a blaturilor; este de dorit să reușești să cureți bucătăria în detaliu, o dată pe săptămână. Pentru aceasta, pulverizează pe blaturile de bucătărie cu spray anti-bacterian și șterge-le cu o lavetă curată. Înainte de a utiliza din nou laveta, aceasta trebuie clătită cu apă călduță pentru a te asigura că nu răspândești microbii.

Cum să cureți blaturile de bucătărie din granit

Asigură-te că blaturile tale din granit sunt etanșeizate. În caz contrar, este dificil să le cureți sau să le menții curate, deoarece acestea absorb uleiul, lichidul vărsat și petele. Pentru a le testa, lasă câteva picături de apă să cadă pe granit și dacă acesta absoarbe picăturile după o perioadă, atunci acesta nu este etanșeizat.

Granitul se poate deteriora ușor dacă nu folosești produsele corespunzătoare. Asigură-te că nu folosești materiale de curățare abrazive sau alte produse care conțin ingrediente acide sau ingrediente care conțin amoniac sau înălbitor. Îndepărtarea petelor de ceai este o sarcină dificilă.

Pentru a le curăța, poți folosi soluție de apă călduță și detergent de vase, ștergând apoi cu o lavetă curată.

Cum să cureți blaturile din material laminat alb

Materialul laminat o opțiune destul de accesibilă și durabilă pentru blaturile de bucătărie și este ușor de curățat și de întreținut. Șterge pur și simplu blatul cu o lavetă moale după utilizarea acestuia, folosind un amestec de apă caldă și un agent delicat pentru curățarea vaselor.

După ce ai terminat de curățat, asigură-te că ai clătit blatul pentru a elimina reziduurile de detergent. Orice reziduuri ale produselor de curățare și detergenților ar putea dăuna suprafeței și ar putea-o deteriora grav. Suprafețele laminate sunt destul de sensibile la umezeală; prin urmare, ar trebui să te asiguri că le menții uscate. Șterge-le cu o lavetă uscată după ce le-ai curățat.

Nu folosi materiale de curățare abrazive sau produse de curățare care conțin substanțe chimice puternice, pentru a te asigura că blaturile tale laminate rămân în stare bună.

Dacă blaturile tale sunt albe și vrei să le menții lucioase, le poți curăța cu o pastă de bicarbonat cu apă. Aplică pasta pe pete și lasă câteva minute să acționeze. După ce a acționat puțin, șterge cu o lavetă moale. Această metodă poate fi de asemenea de ajutor pentru îndepărtarea petelor de ceai.

Cum îndepărtezi petele de pe blaturile de bucătărie

Vrei să afli cum să îndepărtezi petele de ceai sau petele de grăsime care nu vor să dispară? Există în comerț multe substanțe de curățare dedicate bucătăriei. Alternativ, poți folosi și agenți universali de curățare a suprafețelor ce sunt suficient de puternici pentru a combate petele dificile și pentru îndepărtarea grăsimii și reziduurilor alimentare.

Dacă îți cureți bucătăria cu regularitate, nu ar trebui să îți faci griji cu privire la combaterea petelor. Totuși, dacă s-au format, le poți îndepărta folosind pasta de bicarbonat menționată mai sus pentru blaturile de bucătărie din material laminat. Bicarbonatul de sodiu ajută la îndepărtarea multor pete uscate de pe toate tipurile de blaturi de bucătărie. Este util și pentru îndepărtarea petelor de ceai.

Dacă încă te întrebi cum poți obține îndepărtarea petelor de ceai de pe blaturi, citește în continuare. Realizează pasta de bicarbonat de sodiu și apă și aplic-o pe pete. Freacă ușor petele cu o lavetă sau cu un burete pentru a te asigura că pata dispare.

Curățarea petelor de ceai de pe toate tipurile de blaturi folosind WD-40

WD-40 poate ajuta la îndepărtarea cu ușurință a multor tipuri de pete de pe diverse suprafețe: pete alimentare care includ petele de ceai, cafea și chiar alte pete precum petele de produse de machiaj precum mascara și ruj de pe materiale textile.

Pulverizează puțin din formula WD-40 pe pată și lasă să acționeze puțin. Vei vedea că pata se dizolvă și își pierde din rezistență. După ce au trecut câteva minute, șterge suprafața cu o lavetă moale și curată. Asigură-te că ai îndepărtat toate reziduurile de WD-40, astfel încât să nu intre în contact cu alimentele.