Sursă: © geralt – Pixabay

Dacă în grădină ai mobilier de metal, atunci acesta trebuie protejat împotriva ruginii. Ai nevoie de protecție împotriva ruginii dacă dorești să păstrezi aspectul grozav al mobilierului de grădină din metal o perioadă îndelungată de timp. Nu doar că mobilierul de metal arată atrăgător, însă necesită și un minimum de întreținere pentru a rezista cât mai mulți ani. În timp ce rezistă bine la schimbările de vreme și la alte calamități naturale, este predispus la ruginire. Aceasta este una din principalele probleme când vine vorba de mobilier de grădină din metal. Dacă vrei să îți menții mobilierul de grădină protejat împotriva ruginii, trebuie să urmezi câteva tehnici de protecție pentru acesta.

Încearcă aceste sfaturi și protejează-ți mobila:

Păstrează mobilierul uscat pentru protecție împotriva ruginii

Primul lucru de făcut pentru a feri mobilierul de grădină de rugină este să îl păstrezi uscat. Procesul de ruginire este facilitat atunci când umezeala și apa stagnează pe mobilier. În timp ce mobilierul de metal este mult mai rezistent la efectele apei și umidității decât mobilierul din lemn, este bine ca acesta să fie păstrat cât mai uscat. Mobilierul va rugini dacă lași apa să stagneze pe el perioade îndelungate de timp. Șterge apa imediat ce o observi, pentru a împiedica formarea ruginii.

Acoperă mobilierul

O altă metodă de a păstra mobilierul de grădină protejat împotriva ruginii este să îl acoperi, folosind tapițerie. Aceasta nu doar că va îmbrăca mobilierul, însă va împiedica intrarea în contact direct a acestuia cu elementele de mediu. Cu o expunere redusă la umezeală și căldură, mobilierul va rămâne protejat de rugină.

Depozitare atentă pentru protecție împotriva ruginii

În timp ce mobilierul de grădină este conceput pentru a sta la exterior, îl poți păstra totuși la interior când nu îl folosești. De exemplu, dacă nu folosești mobilierul de grădină pe timpul iernii, îl poți adăposti într-o magazie, ferit de elementele de mediu. Acest lucru va împiedica eventualul contact cu elemente dăunătoare și va împiedica ruginirea acestuia. Dacă nu vrei să îl păstrezi la interior, cumpără o husă mare pentru a-l acoperi.

Ceară-pastă pentru protecție împotriva ruginii

Ceara-pastă are calitatea de a fi rezistentă la apă. Prin urmare, poate fi de ajutor atunci când vine vorba de protejarea împotriva ruginii a mobilierului de grădină. Aplică ceară-pastă pe mobilier, după curățarea atentă a acestuia. Acoperă întregul mobilier cu ceară-pastă, folosind o pensulă lată. Aceasta va menține mobilierul de grădină protejat de apariția și de răspândirea ruginii. Când ceara s-a uscat, acoperă mobilierul cu tapițerie înainte de a-l expune din nou în aer liber.

Ungere regulată

Este mult mai puțin probabil ca rugina să apară pe suprafețele unse decât pe cele neunse. Încearcă să faci din ungere o parte regulată a măsurilor de întreținere a mobilierului tău. Va face minuni! WD-40 este un lubrifiant grozav pentru metal. Aceste sfaturi simple, însă eficiente, te pot ajuta să îți protejezi mobilierul de grădină împotriva ruginii. Încearcă-le și vezi rezultatele singur.

Utilizările prezentate și descrise pentru WD-40 Produsul cu multiple utilizări au fost trimise către Compania WD-40 de către utilizatorii produsului. Aceste utilizări nu au fost testate de Compania WD-40 și nu constituie o recomandare sau sugestie de utilizare de către Compania WD-40. Trebuie folosit simțul practic ori de câte ori folosiți produsele Companiei WD-40. Urmaţi întotdeauna instrucţiunile şi citiţi cu atenţie orice avertizări tipărite pe ambalaj.

Vizitați pagina noastră web pentru mai multe informații, fie acestea sfaturi și trucuri sau dacă doriți doar să aflați informații despre produsele noastre, găsiți totul aici.