Îngrijire simplificată pentru acele porţi de grădină metalice

Una din cele mai bune alegeri pe care o poţi face pentru grădina şi casa ta este să alegi porţi de grădină metalice. Aceste porţi asigură durabilitate, calitate, stil şi rezistenţă şi dau o notă elegantă casei tale. În timp ce porţile metalice pot costa ceva mai mult decât cele din lemn, acestea pot rezista o viaţă întreagă dacă sunt îngrijite corespunzător. Din moment ce investeşti o sumă frumuşică de bani în aceste porţi de grădină metalice pentru casa ta, este obligatoriu să le menţii în stare bună, curate şi să efectuezi aceste operaţiuni de întreţinere cel puţin o dată pe lună.

Dacă ai o poartă de grădină metalică acasă şi nu ai idee cum să o menţii curată şi în stare bună, îţi oferim un ghid simplu pentru a-ţi veni în ajutor. Porţile de metal nu sunt greu de curăţat, însă necesită mai mult timp decât curăţarea altor porţi. Să aruncăm un ochi pe procedura de curăţare a unei porţi de grădină metalice, prezentată mai jos, pentru a ne asigura că le păstrăm în cea mai bună condiţie posibilă.

Pasul 1 – Spală poarta cu apă şi săpun

Toarnă puţin detergent delicat într-o găleată şi adaugă apă călduţă. Amestecă, folosind mâna până când vezi mulţi clăbuci formându-se în apă. Ia un burete şi înmoaie-l în amestec. Foloseşte-l pentru a aplica apa cu săpun pe poartă. Folosind o perie, freacă bine poarta metalică. Astfel, vei îndepărta uşor urmele lăsate de păsări, funinginea şi murdăria acumulate pe poartă. Cel mai bine este să începi cu o poartă, să o speli pe ambele părţi şi apoi să continui cu următoarea, respectând aceeaşi procedură.

Pasul 2 – Clăteşte

Odată ce ai terminat de spălat porţile cu apă şi săpun, ia un furtun de grădină şi clăteşte bine ambele porţi. Asigură-te că nu rămân urme de săpun pe poartă. Reziduurile de săpun pot cauza decolorarea porţii şi cu siguranţă nu îţi doreşti acest lucru. Odată ce ai clătit bine şi porţile sunt curate, ia un prosop şi șterge aceste porţi de grădină metalice. Lasă-le să se usuce la aer, aşteptând atâta timp cât este nevoie.

Pasul 3 – Caută urme de rugină

Una din cele mai mari probleme când vine vorba de porţi de grădină metalice este rugina. Dacă aceste porţi nu sunt întreţinute corespunzător, se poate acumula rugină pe acestea, făcându-le inutile. Trebuie să fii atent la orice urme de rugină de pe porţi. Este mai uşor să îndepărtezi rugina în stadiile incipiente. Odată ce problema îţi scapă din mână, rişti să pierzi poarta cu totul, deoarece, dacă nu este tratată, aceasta se va întări şi se va dezvolta din ce în ce mai rapid.

Pasul 4 – Îndepărtează rugina

Dacă identifici urme de rugină pe ale tale porţi de grădină metalice, ia o bucată de hârtie abrazivă şi freacă locul afectat. Asigură-te că acţionezi cu atenţie şi cureţi toate părţile porţii afectate de rugină. De asemenea, trebuie să fii foarte atent să nu freci prea tare, deoarece poţi afecta vopseaua porţii, adăugându-se astfel costuri de reparaţie. Verifică de rugină ambele părţi ale porţii şi îndepărteaz-o cu atenţie.

Pasul 5 – Spală şi clăteşte

Odată ce ai îndepărtat rugina de pe poartă, spală porţile din nou, aşa cum s-a menţionat la primul pas. După procedura cu apă şi săpun, clăteşte şi usucă din nou porţile, folosind prosoape. Lasă, din nou, să se usuce la aer timp de cel puţin 30 minute.

Pasul 6 – Aplică grund

Alege un grund potrivit pentru poarta de grădină metalică. Asigură-te, de asemenea, că grundul pe care îl foloseşti conţine agenţi de inhibare a ruginii, pentru a proteja poarta de rugină. Alege un grund furnizat cu un mecanism de pulverizare, pentru a fi mai uşor de aplicat. Deschide porţile larg şi începe să pulverizezi din partea de sus a porţii. Continuă să pulverizezi, până când ajungi la partea inferioară a acesteia. Acţionează în aceeaşi manieră şi asupra celei de-a doua porţi. Pentru protecţie sporită, aplică două straturi de grund. Asigură-te că primul strat s-a uscat înainte să începi aplicarea celui de-al doilea strat.

Pasul 7 – Lubrifiază încuietorile porţii

Acesta este unul din cei mai importanţi paşi şi contează foarte mult să alegi lubrifiantul potrivit pentru această operaţiune. WD-40 face minuni atunci când vine vorba de lubrifierea încuietorilor şi sistemelor de închidere a porţilor de grădină. Acesta nu doar lubrifiază încuietorile şi sistemele de închidere ale porţii de grădină metalice, însă le şi protejează împotriva ruginii pe o durată de până la un an. Dacă încuietorile şi sistemele de închidere ale porţii sunt lubrifiate folosind WD-40, poţi să fii sigur că acestea vor funcţiona cât mai lin posibil şi fără probleme. Rugina este unul din motivele principale pentru care încuietorile şi sistemele de închidere ale porţilor metalice îşi pierd eficienţa şi devin greu de deschis şi de închis. Lubrifierea cu WD-40 a încuietorilor şi sistemelor de închidere ale porţilor va ţine rugina la distanţă şi va menţine funcţionarea lină a porţii.

Pasul 8 – Vopseşte

Ultimul pas al procesului de curăţare este vopsirea porţii de grădină metalice. Acest pas nu se realizează de fiecare dată când cureţi poarta de metal, este suficient o singură dată pe an. Asigură-te că alegi o vopsea potrivită pentru metalul din care este confecţionată poarta. Vopsirea porţii îi va asigura un strat de protecţie împotriva ruginii. Poţi aplica două straturi de vopsea dacă simţi că unul singur nu este suficient. Asigură-te că primul strat s-a uscat bine înainte să începi aplicarea celui de-al doilea strat.

Aceste porţi de grădină metalice nu doar arată bine ci oferă şi protecţie maximă, durabilitate şi un plus de eleganţă casei tale. Urmând paşii de mai sus, poţi menţine aceste porţi de grădină metalice în stare perfectă de funcţionare şi le poţi face să arate ca noi în doar câţiva paşi simpli de urmat.