Sursă: © rodimovpavel – Adobe Stock

Sezonul de grădinărit a început, așa că ar trebui sa știm cum să lubrifiem foarfeca de grădină? Aceasta este utilizată des, prin urmare cel mai bine este să aflăm cum să avem grijă de ea.

Vei afla că aceleași tehnici utilizate pentru a ascuți foarfeca de grădină vor fi utilizate și pentru alte lame. Acționează mereu cu grijă în cazul obiectelor ascuțite (tăioase) și poartă mănuși de protecție. Deci, să începem!

 Lubrifiază foarfeca de grădină în doar cinci pași 

Pasul 1:  Unge cu ulei sau înmoaie în apă piatra de ascuțit

Prin urmare, vrei să afli cum să lubrifiezi foarfeca de grădină? Ei bine, trebuie să începi cu procesul de ascuțire. Unele pietre de ascuțit sau de șlefuit trebuie înmuiate în apă înainte de a le utiliza. Alte unelte necesită, pur și simplu, să le tamponezi cu puțin ulei. Pentru aceasta, consultă manualul de instrucțiuni furnizat împreună cu piatra.

Pasul 2: Dezasamblează foarfeca (opțional)

Acest pas este opțional, însă poate ajuta la lubrifierea foarfecii de grădină. Nu toate uneltele de grădină sau foarfecii au fost produse astfel încât să poată fi dezasamblate. Aceste unelte care descurajează dezasamblarea trebuie lăsate ca atare pe întreaga durată a procesului.

Pasul 3: Detergent de vase și apă

Următorul pas pentru lubrifierea foarfecii de grădină este să speli lama. Dacă ai dezasamblat foarfeca de grădină, atunci spală individual fiecare piesă. În mod natural, dacă nu ai dezasamblat unealta, atunci trebuie să o introduci cu totul în chiuvetă.

În oricare din cazuri, folosește un burete din nailon și puțin detergent de vase pentru a curăța lama. Vei afla că și doar prin acest pas vei obține deja rezultate nemaipomenite. Nu doar că vor fi îndepărtate reziduurile, ci foarfeca va arăta aproape ca nouă – însă nici nu am început încă.

Pasul 4: Ascuțirea lamei

Tehnicile pentru aceasta variază în funcție de diferiții experți sau chiar de formele pietrelor de ascuțit sau de șlefuit. În orice caz, va trebui să pui piatra și lama în contact și să simți unghiul corect. Când ai găsit unghiul perfect, începe să miști piatra pe lamă, pentru a crea abraziune pe muchia acesteia. Metoda prin care miști piatra va depinde complet de tipul de unealtă utilizată. Aproape că ai aflat cum să realizezi lubrifierea foarfecii de grădină.

Pasul 5: Ungerea/lubrifierea foarfecii de grădină cu WD-40

Odată finalizat procesul de ascuțire, este timpul pentru lubrifierea foarfecii de grădină cu ajutorul lui WD-40. Cu acest produs lubrifiezi, ungi și împiedici formarea ruginii pe foarfeca de grădină. Folosește o cantitate suficientă de produs cât să acoperi suprafața secțiunilor pe care le ai în vedere. Dacă ți se pare că ai aplicat o cantitate prea mare de produs, șterge excesul cu o lavetă curată.

Prin urmare, foarfeca ta de grădină ar trebui să reziste mai mult în timp, acum.

Utilizările prezentate și descrise pentru WD-40 Produsul cu multiple utilizări au fost trimise către Compania WD-40 de către utilizatorii produsului. Aceste utilizări nu au fost testate de Compania WD-40 și nu constituie o recomandare sau sugestie de utilizare de către Compania WD-40. Trebuie folosit simțul practic ori de câte ori folosiți produsele Companiei WD-40. Urmați întotdeauna instrucțiunile și citiți cu atenție orice avertizări tipărite pe ambalaj.