Produsul miraculos pentru îndepărtarea apei—WD-40

Ah! Știai că primele 2 litere din denumirea produsului WD-40 formează acronimul pentru “Water Displacement” (îndepărtarea apei).

Trecând la lucruri serioase, WD-40 chiar face lucrurile pe care le susține. În timp ce publicul general a asociat multe mituri cu produsul – ca de exemplu, WD-40 este capabil să vindece artrita — povestea privind îmdepărtarea apei nu este deloc mitică. Pe scurt, WD-40 este un spray grozav pentru îndepărtarea apei.

Se spune că în viață ai nevoie de două lucruri: bandă adezivă și WD-40. Dacă un lucru care nu ar trebuie să se miște, totusi o face, atunci banda adezivă este soluția; în timp ce, dacă ceva nu se mișcă și ar trebui, atunci WD-40 este soluția salvatoare. Faptul că WD-40 îndepărtează apa așa cum nu o face nimic altceva înseamnă că poate fi folosit în MULTE scopuri. Așa cum o știm cu toții, apa cauzează probleme în multe cazuri, indiferent cât de benefică este pentru noi, oamenii. Iată câteva din scopurile în care poate fi folosit un spray pentru îndepărtarea apei:

Prevenirea ruginii și coroziunii

Cine nu urăște să vadă metale ruginite și suprafețe corodate? Imaginează-ți că îți cumperi un exponat metalic nou pentru sufragerie și apoi realizezi câteva zile mai târziu că se îngălbenește în timp, până când rugina îl macină dinspre interior, complet. Este adevărat că metalele trebuie cumpărate cu atenție, însă este adevărat și că umezeala este principala cauză a ruginii.

Astfel, ruginirea metalelor este în strânsă legătură cu protecția împotriva umidității sau împotriva apei. Aici intervine WD-40, deoarece funcția sa de îndepărtare a apei nu doar că previne corodarea metalelor ci are și capacitatea de a îndepărta această nenorocire, în cazul în care rugina s-a instaurat deja. WD-40 Smart Straw, asigură două posibilități de pulverizare, astfel încât nu vei rata niciodată pata de rugină.

Îndepărtarea umezelii din sculele electrice

Atunci când vine vorba de sculele electrice, cred că suntem cu toții de acord că apa este inamicul lor public numărul 1. Apa nu doar că distruge circuitele sculelor electrice, însă constituie și un potențial pericol, cauzând, de exemplu, scurtcircuite. WD-40 poate fi folosit pentru a elimina umezeala din circuitele sculelor electrice și ale altor aparate electronice, într-o încercare de a reduce riscul scurtcircuitelor induse de umezeală.

Folosirea lui WD-40 Smart Straw într-o astfel de situație este ideală, deoarece îți asigură flexibilitatea de de a pulveriza, fără a eșua. O asemenea precizie este esențială când vine vorba de îndepărtarea apei din circuite. WD-40 pare că acoperă toate fronturile.

Prevenirea oxidării bornelor bateriei

Fie că apare din cauză că ai turnat din greșeală apă în compartimentul bateriilor sau din alte motive – realitatea este că oxidarea pe bornele bateriilor provoacă probleme. Cu toții am asistat la o scenă în care un șofer se străduiește din răsputeri să pornească mașina, dar nu reușește, nu-i așa? Deseori, motivul pentru aceasta este coroziunea de pe bornele bateriilor.

Există multe remedii ce pot fi folosite pentru a scăpa de bornele ruginite ale bateriilor; totuși, nu există multe metode disponibile pentru a împiedica de la început corodarea acestora. Și aici intervine WD-40.

WD-40 poate fi utilizat și pentru a forma un strat de protecție pe suprafața bornelor. Astfel, umezeala nu va mai ajunge pe acestea, asigurând că pornirea mașinii nu va mai fi împiedicată de coroziune.

Utilitatea spray-urilor de îndepărtare a apei nu poate fi negată. Fie că vorbim de protejarea metalelor împotriva coroziunii sau pentru a ne asigura că rugina nu mănâncă metalele, vei afla că WD-40 le poate face pe toate. Este adevărat că WD-40 are peste o sută de utilizări și nu poate fi negat că majoritatea acestor utilizări rezidă în abilitatea lui WD-40 de a îndepărta apa.