Sursă: © nixki – Adobe Stock

Faptul că ai oglinzile din baie curate poate transforma cu adevărat aspectul  băii tale. Totuși, nu toată lumea știe ce să facă pentru a avea oglinzi curate.

Iată în continuare câteva greșeli comune ce se fac atunci când vine vorba de curățarea oglinzilor de baie și cum pot fi evitate acestea.

Folosirea unor lavete murdare

Una din primele greșeli pe care le facem când vine vorba de curățarea oglinzilor este faptul că presupunem că putem duce sarcina la capăt în cea mai bună manieră posibilă folosind o lavetă murdară. Greșit! Lavetele de curățat sunt rareori perfect curate, murdăria rămânând pe acestea. Acest lucru se întâmplă deoarece uităm deseori de acestea odată ce au fost utilizate. Transferarea prafului vechi de pe acestea pe oglinzile de baie nu înseamnă curățarea oglinzilor.

Folosirea excesivă a produselor pentru curățarea geamurilor

Produsele pentru curățarea geamurilor nu sunt neapărat cele mai bune produse de utilizat. Acestea cauzează deseori mai multe probleme decât soluții. Nu trebuie să te aștepți la perfecțiune după ce le utilizezi, deoarece va trebui să ștergi murdăria bine, de unul singur. Va fi nevoie de mult efort pentru a face această treabă așa cum trebuie.

Curățarea cu mișcări în linie dreaptă

Dacă vrei să ai oglinzi curate, este important să te asiguri că nu lași urme și linii pe acestea. Fie că alegi să utilizezi o lavetă sau un ziar, este posibil să faci mai mult rău decât bine. Pentru a te asigura că ai realizat cel mai eficient curățarea, va trebui să o efectuezi într-o manieră organizată. Ziarul va face mizerie și nu va curăța oglinzile. De ce nu încerci să ștergi cu mișcări în linie dreaptă? 

Folosirea acelorași bureți

Mulți dintre noi ne facem vinovați că utilizăm aceiași bureți de curățare pentru chiuvetele de baie, oglinzi și toalete. Dacă și tu faci asta, încetează imediat, deoarece creezi astfel un risc ridicat de contaminare între aceste articole. Îți recomandăm cu căldură să folosești bureți separați pentru toate nevoile de curățare a băii. Prin urmare, ca să nu încurci bureții, marchează-i clar.  De asemenea, nu uita să păstrezi bureții curați. Acest lucru se poate asigura prin introducerea în cuptorul cu microunde a bureților din când în când pentru a îndepărta toate bacteriile. În timp ce este important să păstrăm curățenia oglinzilor de baie, este de asemenea important ca acestea să fie lipsite de microbi și bacterii.

Omiterea aplicării tratamentului ce face oglinzile rezistente la abur

Atunci când cureți oglinzile din baie, este important să iei măsurile de precauție necesare dacă îți place să faci dușuri fierbinți. Dușurile fierbinți pot aburi oglinda de baie, însă aburii pot fi curățați folosind puțină cremă de ras.

Tot ce trebuie să faci este să aplici crema de ras pe suprafața oglinzii și să o ștergi cu un prosop curat. Crema de ras va forma o peliculă subțire pe suprafața oglinzii. Această peliculă va da oglinzii un aspect întunecat și va face minuni pentru dezaburirea oglinzilor după dușurile fierbinți. În plus, realizarea acestei proceduri înainte de a face duș va asigura protecția împotriva aburirii oglinzii.

Nefolosirea produsului WD-40

Una din cele mai mari greșeli pe care le poți face când vine vorba de curățarea oglinzilor este să nu folosești magia produsului WD-40. WD-40 te va ajuta să cureți oglinzile, dezaburindu-le. În plus, WD-40 poate fi folosit în mii de alte scopuri și îți va oferi mult mai mult decât îți oferă produsele pentru curățarea sticlei disponibile în comerț. Pentru a învăța mai multe despre produsul care îți va transforma oglinzile, apasă aici.