Îndepărtarea stropilor de apă de pe oglindă

Trucuri și sfaturi simple pentru îndepărtarea stropilor de apă de pe oglindăPetele de apă de pe oglinzi reprezintă un inconvenient pentru majoritatea dintre noi și cu siguranță fiecare ne-am confruntat cu această problemă, atât pe oglinzile din baie, cât și pe geamurile de la mașină sau de la casă. Dacă stropii de pe oglindă nu sunt îndepărtați corect, petele rămân vizibile, iar dacă nu sunt curățate într-un mod potrivit și la timp, petele devin de necurățat și îngreunează utilizarea oglinzii. Există diverși agenți de curățare care te vor ajuta să îndepărtezi stropii de apă de pe oglindă. În cazul în care căutați modalități despre curățarea acestor urme de apă de pe oglindă sau sticlă, continuați să citiți și veți afla care sunt soluțiile prin care puteți face acest lucru.

Îndepărtarea stropilor de apă de pe oglindă

Ferestrele și oglinzile de la bucătărie și baie sunt cele mai comune locuri atunci când vine vorba de picături de apă, datorită stropirii cu apa de la chiuvetă. Există multe tehnici de a îndepărta aceste urme de apă, dar dacă ne referim la apă dură, nu toate tehnicile pot avea rezultate pentru dumneavoastră. Trebuie să curățați de fiecare dată când utilizați chiuveta și nimeni nu are timp pentru acest lucru. Iată câțiva pași pe care îi puteți urma pentru îndepărtarea stropilor de apă de pe oglinzi și ferestre pentru a le face ca noi.

Pasul 1: Realizați o soluție din amestec de 50% oțet din vin alb și 50% apă. Se recomandă să utilizați apă demineralizată.

Pasul 2: Luați o lavetă și înmuiați-o în acest amestec. Acum puteți începe să îndepărtați stropii de apă. Asigurați-vă că laveta rămâne umedă pe parcursul procesului de curățare.

Pasul 3: Pentru îndepartarea petelor dificile, ține laveta pe pată pentru câteva minute. Aciditatea oțetului va ajuta la îndepărtarea petelor cauzate de mineralele din apa dură. De asemenea, puteți să frecați oglinda sau sticla ferestrei cu laveta umedă până când petele de apă dispar.

Dacă nu doriți să urmați pașii de mai sus, puteți utiliza cu ușurință spray-ul multifuncțional WD-40 care curăță eficient petele de apă de pe oglinzi, lăsând suprafețele ca noi.

Îndepărtarea stropilor de apă de pe ferestre și de pe suprafețele mari de sticlă

Există și alte locuri unde pot apărea pete de apă, ca de exemplu pe ușile de la cabina de duș. Pentru suprafețele mari de sticlă, metoda prezentată mai sus ar dura prea mult. Urmează pașii următori pentru îndepărtarea stropilor de apă de pe suprafețele mari.

Pasul 1: Preparați un amestec din cantități egale de apă și oțet. Luați un recipient de plastic cu pulverizator și puneți amestecul în el.

Pasul 2 : Acum pulverizați amestecul pe suprafața pe care doriți să o curățați. Folosiți o lavetă  pentru a îndepărta petele.

Pasul 3: Clătiți bine geamul și îndepărtați excesul de apă folosind un burete. După ce ați terminat, usucați suprafață folosind o lavetă curată.

Pasul 4: Dacă sunt picături de apă care nu s-au curățat utilizați o periuță de dinți veche. Periați zona puternic până când petele de apă sunt îndepărtate.

Mai multe sfaturi și trucuri

Iată o lista cu alte metode testate care pot elimina urmele de apă dură de pe oglinzi și sticlă. Acești agenți de curățare te pot ajuta să îndepărtezi petele de apă lăsând oglinzile și ferestrele curate și strălucitoare.

WD-40: Nimic nu învinge spray-ul multifuncțional WD40 atunci când vine vorba de curățarea oglinzilor și a stropilor de apă. Este ușor de utilizat, tot ce trebuie să faceți este să pulverizați lichidul pe zona afectată și să îl stergeți cu o lavetă curată. Vă va lăsa geamurile și oglinzile curate ca și cum ați fi angajat un profesionist care să realizeze această activitate. WD40 oferă o curățare rapidă a petelor de apă, reacționând cu minerale din apă ceea ce va ajuta la îndepărtarea stropilor.

Oțet din vin alb

Dacă pe oglindă există pete cu adevărat greu de îndepărtat, atunci puteți utiliza și oțet din vin alb pentru a le curăța. Pulverizați oțetul pe suprafața care urmează să o curățați sau înmuiați un prosop în oțet pe care să îl utilizați pentru a freca petele. Asigurați-vă că purtați mănuși de cauciuc adecvate pentru a vă proteja mâinile de aciditatea oțetului.

Suc de lămâie 

Sucul de lămâie este de asemenea o soluție la îndemână atunci când vine vorba de îndepărtarea petelor de apă dură datorită acidității sale. Se amestecă suc de lămâie cu apă și se utilizează această soluție pentru a îndepărta petele de apă de pe oglinzi și sticlă.

Bicarbonat de sodiu

Este un agent de curățare excelent. Realizați un amestec din apă și bicarbonat de sodiu și aplicați-l pe zonele murdare ale oglinzii sau sticlei. Lăsați-l să acționeze pentru aproximativ o jumătate de oră și apoi curățați folosind o lavetă umedă și clătiți bine. Oglinda va arăta ca nouă!

Alcool sanitar

Alcoolul sanitar este de asemenea o soluție la îndemâna atunci când încercați să eliminați urmele de apă de pe oglindă și sticlă. Realizați o soluție din 4 părți de apă și una de alcool sanitar. Utilizați amestecul pentru a curăța ferestrele. Este eficient pentru îndepărtarea petelor de apă ușoare și este o soluție excelentă pentru curățarea ferestrelor și oglinzilor.

Agenți de curățare tip pudră

Un simplu amestec dintr-un agent de curățare tip pudră și apă poate fi de asemenea utilizat pentru curățarea petelor de apă de pe oglinzi și ferestre.

Amoniac

Unul dintre cei mai buni agenți de curățare a sticlei este amoniacul lichid. Faceți un amestec din amoniac și apă, înmuiați un prosop în el și utilizați-l pentru a curăța petele de apă de pe oglinzi și sticlă. Este important să purtați mănuși de protecție atunci când utilizați amoniac deoarece poate provoca vătămări grave. De asemenea, poate provoca iritarea pielii. Aveți grijă atunci când îl manipulați.

Aceste sfaturi simple pot fi utilizate pentru curățarea petelor de apă de pe oglinzi și ferestre. Recomandarea noastră atunci când vine vorba de curățarea oglinzilor și îndepărtarea stropilor de apă, este WD40, care este ușor de utilizat, rapid și cu rezultate excelente.