Sursă: © Ruslan Solntsev – Adobe Stock

Probabil că ai căutat pe Google ‘Cum se curăță o drujbă’, însă metoda noastră este mai bună. Dacă vrei să prelungești durata de viață a drujbei tale, trebuie să te asiguri că aceasta funcționează în cele mai bune condiții. Pentru aceasta va trebui să urmezi câțiva pași de îngrijire generală și mentenanță, care includ:

  1. Verificarea lanțului și a nivelului de ulei înainte de fiecare utilizare
  2. Păstrarea lanțului ascuțit pentru rezultate mai eficiente și pentru a împiedica mișcările de recul
  3. Curăță reziduurile de pe drujbă după fiecare utilizare

Trebuie să acționezi mereu cu grijă atunci când manipulezi obiecte ascuțite și să porți echipamentul de protecție necesar. Dacă nu te simți confortabil să faci această operațiune singur, atunci nu o face.

Cum se ascute lanțul drujbei

Pentru a ascuți dinții de tăiere ai drujbei, mai întâi trebuie să treci drujba într-o poziție sigură. Odată ce ai făcut acest lucru, cuplează frâna lanțului și începe să ascuți dinții de tăiere. Asigură-te că dispozitivul de reglare a adâncimii de pilire are săgețile îndreptate spre înainte, către vârful lamei drujbei.

Începe să pilești drujba într-un unghi corect față de rolele pentru lanț. Continuă cu pilirea tuturor dinților de tăiere cu o mișcare lină de împingere. Când ai terminat, poți întoarce drujba și începe pe partea cealaltă.

Cum se curăță o drujbă

Aceasta este o altă parte foarte importantă a procesului de întreținere a unei drujbe. Părțile specifice acestui proces necesită atenție specială și include localizarea capacului ambreiajului și scoaterea acestuia. Odată ce ai făcut aceasta, începe să cureți banda de frână a lanțului. De asemenea, poți curăța lama drujbei cu ajutorul unei bucăți subțiri de metal sau lemn, pentru a scoate toate reziduurile blocate în interiorul șinei de lanț.

Pasul următor este găsirea capacului cilindrului și scoaterea acestuia. Odată scos, poți spăla filtrul de aer și curăța fantele de răcire, îndepărtând orice reziduuri vizibile cu ochiul liber. În cele din urmă, poți verifica lamelele volantei pentru a identifica orice urmă de reziduuri. Aceștia pot cauza blocaje ale aerului care răcește motorul drujbei și trebuie îndepărtați.

Lubrifierea lanțului drujbei folosind WD-40

Bineînțeles, lanțul drujbei va trebui uns bine pentru a funcționa perfect. Pentru a te asigura că funcționează bine, pune mâna pe un tub de WD-40. WD-40 funcționează grozav atât pentru prevenirea ruginii, cât și pentru lubrifiere. În afară de aceasta, va împiedica, de asemenea, pătrunderea unor resturi pe viitor, lucru inevitabil după fiecare utilizare.

Și cam asta e tot! Drujba ta este bine lubrifiată și ascuțită pentru următorul proiect. Tot ce trebuie să faci acum este să te asiguri că îți cureți și întreții drujba regulat pentru o durată de viață mai lungă și mai eficientă pentru această unealtă electrică esențială. Dacă nu se realizează un proces adecvat de mentenanță atunci, cel mai probabil, va trebui să faci cât de curând o investiție pentru înlocuirea acestea.

Utilizările prezentate și descrise pentru WD-40 Produsul cu multiple utilizări au fost trimise către Compania WD-40 de către utilizatorii produsului. Aceste utilizări nu au fost testate de Compania WD-40 și nu constituie o recomandare sau sugestie de utilizare de către Compania WD-40. Trebuie folosit simțul practic ori de câte ori folosiți produsele Companiei WD-40. Urmați întotdeauna instrucțiunile și citiți cu atenție orice avertizări tipărite pe ambalaj.

Vizitați pagina noastră web pentru mai multe informații, fie acestea sfaturi și trucuri sau dacă doriți doar să aflați informații despre produsele noastre, găsiți totul aici.