Indiferent dacă ești fanul uneltelor electrice sau al celor manuale, acestea trebuie curățate regulat, pentru a preveni rugina. Dacă înveți cum să cureți uneltele și te ocupi de întreținerea acestora cu regularitate, le vei crește durata de viață utilă. Astfel te vei asigura că petele maronii-roșiatice neplăcute vederii nu mai pătrund în garajul tău vreodată.

Înainte să îți prezentăm cum să cureți uneltele, trebuie să adaugi un singur nou produs în cutia ta de unelte sau pentru standul tău de lucru. Fă rost de produsul de degresare WD-40 Specialist Degreaser, deoarece acesta este cel mai bun solvent de pe piață pentru sarcina ta.

Hai să înveți cum să cureți uneltele

Ai văzut cum rugina și grăsimea tind să se acumuleze pe uneltele manuale și cum acest lucru face treaba extrem de dificilă și de murdară. Nu lăsa pur și simplu aceste unelte să putrezească sub chiuveta din bucătărie sau în garaj. Aceste unelte necesită o îngrijire minimă, din moment ce acestea dezvoltă mici fisuri sau capetele lor ascuțite devin boante. Astfel, aceste unelte s-ar putea distruge dacă sunt supuse unui impact dur în timpul lucrului.

Cum să cureți uneltele cu WD-40 Specialist Degreaser

Acum, nu ne întreba cum să cureți uneltele cu produse din gospodărie, deoarece singura diferență dintre WD-40 și o soluție DIY este că primul rezolvă situația mult mai eficient. Cu soluțiile DIY, nu vei putea să previi formarea ruginii din nou, nu-i așa?

Acestea fiind spuse, alege-ți prima victimă, acoper-o cu WD-40 și lasă-l să acționeze timp de aproximativ 5 minute, astfel încât formula să slăbească acumularea de grăsime.  După ce a trecut durata recomandată de timp, începe să ștergi grăsimea folosind o lavetă ce nu lasă scame.

Încă mai e loc de îmbunătățiri? Ei bine, mai aplică o doză de WD-40 pe unealtă și mai așteaptă încă 5 minute. După aceasta, pune mâna pe un burete din sârmă și începe prin a freca acele pete de grăsime încăpățânate. Când ești mulțumit de ceea ce vezi, pur și simplu clătește unealta cu puțină apă călduță.

Observă că acest produs are o formulă atât de ușoară, încât nu rămân reziduuri în urmă.

Acum, să atacăm rugina

Pentru această parte a sarcinii, ai două opțiuni. Poți apela la un al doilea produs pentru îndepărtarea ruginii WD-40 Rust Remover sau poți folosi o simplă soluție DIY obținută în casă. Aceeași regulă se aplică, totuși – cu WD-40 te poți aștepta la rezultate mai bune și mai rapide.

Să presupunem că ai optat pentru soluția casnică. Vei avea nevoie de o găleată de oțet, pentru a putea introduce toate uneltele în soluție în același timp. Dacă acumularea de rugină este extinsă, atunci poți opta pentru a lăsa uneltele în amestec și pe timpul nopții.

Dimineața, poți începe să freci uneltele cu un burete de sârmă sau cu o periuță de dinți veche. Odată îndepărtată toată rugina, clătește-le bine și usucă-le cu prosoape de hârtie sau cu un uscător de păr pentru a preveni oxidarea ulterioară. Dacă dorești să împiedici reapariția ruginii, ai putea acoperi uneltele cu ulei de cocos și să le depozitezi într-un loc ferit de umezeală.

Asigură-te că te-ai spălat pe mâini după ce ai intrat în contact cu produsul.