Mașinile sunt confecționate din metal. Iar metalul nu se înțelege deloc bine cu umezeala. Prin urmare, umiditatea va coroda cu ușurință mașina. Nu poți scoate gazele/umiditatea din aer și nici metalul din componentele mașinii. Însă, ceea ce poți face, este să creezi un tampon între două materiale antagoniste și să te scutești astfel de multe neplăceri.

Și cum vei face asta mai exact? Există multe metode de prevenire a coroziunii pentru mașina ta. Totuși, metodele folosite cel mai des sunt următoarele trei:

Spălarea mașinii

Spălarea mașinii cu regularitate este vitală pentru prevenirea coroziunii. Acest lucru te ajută să scapi de orice elemente din mediu de pe mașina ta și împiedică acumularea acestora. Nu există acumulări, nu există reacție, prin urmare nici coroziune, nici rugină.

Curăță-ți mașina cel puțin de două ori pe săptămână cu un detergent blând și apă caldă. Asigură-te că freci întreaga suprafață a mașinii, apăsând substanțial, pentru a șterge orice particule nedorite. Nu uita de partea de dedesubt și de praguri. Inspectează cu atenție fiecare canelură și fisură din vehicul pentru a te asigura că rugina nu a început încă să se formeze.

Spală și bușonul de la rezervor și apoi șterge-l bine. Dacă nu acorzi atenție accesoriilor și componentelor aflate în zonele ascunse ale mașinii, șansele sunt ca rugina să se instaleze și să îți afecteze mașina.

Pregătește-ți mașina cu spray anti-rugină

În cazul unei mașini second-hand,  mergi cu ea la un tratament specializat de pulverizare anti-rugină. Consultă un mecanic, iar acesta te va ajuta cu întregul proces.

De asemenea, poți aplica și un strat subțire de ceară auto pe mașină după fiecare spălare, aceasta menținând mașina protejată împotriva penetrării de către umiditate.

Uneori, este posibil să acționezi prea târziu și rugina să se fi instalat deja pe unele componente. În acest caz, trebuie să acționezi imediat pentru a preveni răspândirea acesteia.

Detectează punctele de rugină

Vezi dacă vopseaua de pe mașină a început să se desprindă sau să formeze bule pe alocuri. Acesta este primul semn al formării ruginii sub suprafață. Uneori poți vedea chiar pete roșii. Oricare ar fi cazul tău, dacă suspectezi că rugina a început să îți infecteze mașina, freacă bine părțile afectate.

Pune mâna pe o bucată de hârtie abrazivă sau pe o lamă și răzuiește rugina. Încearcă să nu deteriorezi vopseaua din jur. Odată ce ai curățat porțiunea afectată, aplică un produs de inhibare a ruginii, de o calitate superioară. Acesta o va curăța și mai bine. Lasă să se usuce complet, apoi aplică puțin grund auto. Șterge materialul în exces și lasă un strat subțire doar pe petecul afectat. Acesta va împiedica revenirea ruginii.

După ce ai mascat „rana” de rugină, dă-i o tușă finală cu vopsea auto pentru a uniformiza culoarea mașinii.

Dacă nu poți să ții pasul cu oricare din sfaturile de mai sus, atunci apelează la un expert, astfel încât mașina ta să rămână lucioasă și sănătoasă pe întreaga durată de folosire.