Sursă foto: © qimono – Pixabay

Întreținerea unei mașini poate cauza depășirea bugetului lunar. Prin urmare, este o idee bună să înveți cum să te ocupi singur de aceasta, folosind tehnici ‘do it yourself’. Astfel, poți economisi bani. Acest articol îți prezintă cinci reparații de tip ‘do it yourself’ pe care le poți folosi de acum înainte.

Nu te apuca de următoarele sarcini dacă nu te simți confortabil făcându-le. Adresează-te întotdeauna unui profesionist atunci când ești nesigur.

1. Do It Yourself: Schimbul de ulei

Schimbul de ulei a reprezentat întotdeauna o problemă costisitoare și de neevitat pentru proprietarii de mașini. Prin urmare, acest sfat se află în vârful listei. Tot ce trebuie să faci este să încălzești motorul câteva minute (2-3 min.). Nu trebuie să fie prea încins, altfel riști arsuri.

Odată ce ai făcut acest lucru, localizează bușonul de scurgere a uleiului și scurge tot uleiul vechi într-o tăviță. După, tot ce trebuie să faci este să pui la loc bușonul de scurgere și să umpli rezervorul aferent cu ulei nou și curat.

2. Do It Yourself: Schimbarea unui cauciuc cu pană

Această reparație tip ‘do it yourself’ trebuie să ajungă pe lista ta, deoarece te poți trezi cu o pană în orice moment. Nimeni nu își dorește să rămână cu mașina în mijlocul drumului. Practica duce la perfecțiune, prin urmare dacă încerci de câteva ori – vei ajunge să fii capabil să duci treaba la bun sfârșit!

Pentru aceasta, vei avea nevoie de câteva lucruri de ținut mereu la îndemână în mașină. Mai exact, o roată de rezervă, o cheie și un cric.

3. Do It Yourself: Schimbarea bujiilor

Din fericire, îți vei da seama că schimbarea bujiilor este o sarcină destul de simplă. Tot ce trebuie să faci este să localizezi bujia sub capota vehiculului și să îi scoți fișa. Odată ce ai făcut asta, scoate bujia veche cu atenție și înlocuiește-o cu una nouă. În cele din urmă, nu uita să atașezi fișa în siguranță la bujia cea nouă. Ar trebui să fii bun de drum după acest lucru!

Dacă ai nevoie de un produs de curățare pentru mașina ta, atunci încearcă WD-40. WD-40 te poate ajuta să îndepărtezi reziduurile de carbon și să țină umezeala la distanță de bujii și de fișele de bujii.

4. Do It Yourself: Îndepărtarea zgârieturilor de pe vopseaua vehiculului

Nu trebuie să cheltui mulți bani pentru a îndepărta zgârieturile de pe mașină. Există multe produse pentru îndepărtarea zgârieturilor de pe mașină pe care le poți încerca. Unele sunt mai bune decât altele, însă nu vei ști până nu le încerci.

Îți recomandăm să găsești unele care sunt ușor de folosit și care acționează și asupra zgârieturilor în profunzime.

5. Do It Yourself: Înlocuirea bateriei

Poți descoperi că e nevoie să schimbi bateria mașinii. Odată scoasă bateria veche, va trebui să ții clema la o anumită distanță de baterie și să îndepărtezi toate șuruburile. Odată ce ai îndepărtat în siguranță și sigur toate șuruburile, poți introduce o baterie nouă în poziție și să conectezi strâns clemele de cablu.

Iată, acestea au fost câteva metode utile ‘do it yourself’ care ar trebui să te ajute să economisești niște bani.

Utilizările prezentate și descrise pentru WD-40 Produsul cu multiple utilizări au fost trimise către Compania WD-40 de către utilizatorii produsului. Aceste utilizări nu au fost testate de Compania WD-40 și nu constituie o recomandare sau sugestie de utilizare de către Compania WD-40. Trebuie folosit simțul practic ori de câte ori folosiți produsele Companiei WD-40. Urmaţi întotdeauna instrucţiunile şi citiţi cu atenţie orice avertizări tipărite pe ambalaj.

Vizitați pagina noastră web pentru mai multe informații, fie acestea sfaturi și trucuri sau dacă doriți doar să aflați informații despre produsele noastre, găsiți totul aici.