Unde se folosesc produsele pentru curățarea contactelor

Probabil că termenul “produse pentru curățarea contactelor” induce în eroare o mare parte din populație. Totuși, persoanele mai în vârstă sunt familiarizate cu toate minunile pe care produsele pentru curățarea contactelor le au de oferit. Produsele pentru curățarea contactelor electrice sunt spray-uri umplute cu aer comprimat și cu un agent de curățare, care se evaporă. Agenții de curățare pot fi diverși și pot fi utilizați în diverse combinații. Aalcoolul izopropilic este agentul chimic cel mai utilizat în acest scop. Un produs pentru curățarea contactelor electrice asigură funcționarea adecvata pe o perioadă îndelungată de timp a echipamentelor electrice.

Indiferent dacă substanța care ajunge pe partea electrică este ulei, grăsime sau coroziune – un produs pentru curățarea contactelor electrice poate fi util pentru a îndepărta eficient toate elementele străine, astfel încât componentele să fie readuse în starea inițială. Produsele pentru curățarea contactelor sunt diverse, de calități și specificații variabile. O mare parte din aceste produse pentru curățarea contactelor pot realiza eficient aceste trei funcții:

Curăță

Produsele pentru curățarea contactelor sunt utilizate predominant pentru a curăța murdăria și mâzgă de pe suprafețele componentelor electrice. Însă întrebarea este: de ce este acest lucru important? În primul rând, îți dorești ca aceste componente electrice să arate cât mai bine și să nu știrbească din frumusețea casei tale cu aspectul lor murdar, nu-i așa? În al doilea rând, elementele străine – precum murdăria – afectează performanța componentelor electrice. Prin urmare, este obligatoriu ca aceste componente electrice să fie curățate din când în când cu un produs pentru curățarea contactelor, astfel încât să își păstreze eficiența maximă!

Spray-ul WD-40 Specialist Contact Cleaner pentru curățarea contactelor electrice oferă soluția perfectă pentru acest scop. Cu această formulă avansată, spray-ul WD-40 Specialist Contact Cleaner este capabil să îndepărteze toate elementele străine de pe suprafețele sensibile ale echipamentelor electrice și electronice. Când vorbim despre curățarea componentelor această operațiune trebuie să se realizeze cu precizie. Acesta este motivul pentru care spray-ul WD-40 Specialist Contact Cleaner este furnizat cu tehnologia Smart Straw, garantând astfel îndepărtarea rapidă a murdăriei cu precizie absolută. Asigură-te că urmezi instrucțiunile producătorilor înainte de a utiliza orice produs asupra echipamentelor electronice.

Îndepărtează oxidarea

Produsele pentru curățarea contactelor electrice sunt capabile să îndepărteze oxidarea de pe echipamentele electrice și electronice sensibile. O mare parte a echipamentelor electrice – ca de exemplu, mixere audio (butoane și potențiometre) — se confruntă cu problema oxidării formate pe suprafețele de contact, dat fiind că acestea sunt potențiometre de tensiune mai joasă. Potențiometrele de tensiune mai ridicată nu se confruntă cu acestă probleme. O soluție poate fi aceea de a aplica pe suprafețele de contact ale potențiometrelor audio a unui strat de aur sau argint, însă… de ce ar face cineva așa ceva? Mai bine zis, costul acoperirii suprafețelor cu un metal precum aurul depășește cu mult costul înlocuirii comutatorului audio, nu-i așa? Pentru a economisi banii munciți cu atâta sârg și pentru a scăpa de povara înlocuirii periodice a potențiometrelor audio, se poate utiliza un produs pentru curățarea contactelor electrice.

Spray-ul WD-40 Specialist Contact Cleaner pentru curățarea contactelor electrice este perfect în acest scop. Indiferent dacă o componentă electrică a fost deja corodată sau doar are nevoie de protecție împotriva coroziunii  – spray-ul WD-40 Specialist Contact Cleaner poate fi folosit în ambele scopuri. Funcția Smart Straw este și ea esențială pentru că poți proteja anumite părți ale echipamentelor electronice. Un strat de spray WD-40 Specialist Contact Cleaner nu doar că va proteja componentele electrice împotriva oxidării și coroziunii, ci o va face și în siguranță! Asigură-te că urmezi instrucțiunile producătorilor înainte de a utiliza orice produs asupra echipamentelor electronice.

Nu lasă în urmă reziduuri

O altă calitate importantă a produselor pentru curățarea contactelor este aceea că acestea lasă reziduuri. De ce este important acest lucru? Imaginează-ți că folosești un produs pentru curățarea contactelor pe o piesă importantă a echipamentului electronic, care lasă în urmă reziduuri. Ce crezi că s-ar întâmpla atunci? Te vei găsi în fața unei probleme și mai mari decât cea inițială. Praful și murdăria se vor lipi și vor distruge cu siguranță echipamentul electric. Este important, prin urmare, să folosești doar cele mai bune produse pentru curățarea contactelor astfel încât să nu te trezești într-o asemenea situație “lipicioasă”.

Spray-ul WD-40 Specialist Contact Cleaner este perfect, deoarece acesta se usucă rapid și nu lasă niciun fel de reziduuri. Utilizând WD-40 Specialist Contact Cleaner nu te vei trezi în mijlocul unei asemenea probleme odată ce ai realizat curățarea. Spray-ul WD-40 Specialist Contact Cleaner este grozav pentru multe suprafețe, unde nu îți poți permite să faci dezastru – inclusiv suprafețe precum plastic și cauciuc. Ce îți poți dori mai mult de la un tub de spray?

În concluzie

Un produs pentru curățarea contactelor electrice – precum WD-40 Specialist Contact Cleaner Spray – este perfect pentru toate acele ocazii când ai nevoie să cureți echipamentele electrice. De la îndepărtarea murdăriei până la remedierea daunelor provocate de oxidare – spray-ul WD-40 Specialist Contact Cleaner le rezolvă pe toate. Utilizarea spray-urilor pentru contacte poate fi, fără îndoială, de modă veche, dar nu-i așa că ar fi o prostie să respingem înțelepciunea bătrânească fără a-i da totuși, o șansă?