De la vehicule la uneltele metalice, de la utilaje la jgheaburile locuințelor, vei întâlni coroziune peste tot. Coroziunea și rugina reprezintă rezultatul îmbătrânirii metalelor. Există câteva cauze obișnuite ale coroziunii care afectează viața și calitatea obiectelor de metal. Să vorbim despre ce este coroziunea și care sunt cauzele acesteia. Dacă nu știi toate acestea acum, atunci vei ști după ce citești acest articol.

Ce este coroziunea?

Coroziunea este un proces natural care convertește metalele într-o formă stabilă chimic sau oxidată. Reprezintă distrugerea graduală a metalului prin reacții chimice sau electrochimice. Acestea au loc între metal și mediul înconjurător.

Care sunt cele trei cauze ale coroziunii?

Metalele sunt supuse coroziunii, lucru ce le reduce durata de viață. Iată câteva din cauzele coroziunii cel mai des întâlnite.

Condiţii meteorologice

Principala cauză a coroziunii asupra celor mai multe metale este expunerea la condițiile meteorologice. Dacă păstrezi obiectele de metal la exterior în aer liber, acestea se vor coroda. Din moment ce sunt expuse la elementele de mediu precum apă, vânt și umezeală, acestea vor oxida rapid. Ploaia și prea mult soare pot, de asemenea, cauza coroziune. Prin urmare, se recomandă păstrarea metalelor la interior sau măcar în locuri unde sunt ferite de umezeală. Cu cât păstrezi obiectele de metal mai uscate, cu atât mai mult vei reuși să le prelungești viața.

Regiuni

Obiectele tale de metal se vor coroda mai rapid dacă locuiești în regiuni de coastă. Apa sărată a mării, umiditatea prea ridicată și umezeala din aer reprezintă un inamic periculos al obiectelor metalice. Dacă păstrezi metalele netratate sau expuse acestor elemente, acestea vor fi predispuse la coroziune. În mod similar, clima foarte caldă sau foarte rece au un efect similar asupra coroziunii metalelor.

Neglijență

O altă cauză obișnuită a coroziunii este neglijența. Dacă nu ai grijă cum trebuie de obiectele de metal, fie acestea vehicule sau unelte și utilaje, vei descoperi că acestea se corodează rapid. Este foarte important să îți menții obiectele de metal curate și îngrijite corespunzător pentru a te asigura că nu se corodează. Parchează-ți mașina la interior, curăță uneltele imediat după utilizare pentru a te asigura că nu mai sunt ude. Dacă reușești să păstrezi obiectele de metal uscate, cu atât vor fi mai ferite de efectele coroziunii.

Ferește-te de cauzele coroziunii pentru a preveni pierderile

Dacă vrei să îți păstrezi obiectele de metal lipsite de coroziune, este important să știi și să înțelegi ce cauzează mai exact coroziunea. Cunoscând cauzele coroziunii, vei putea să împiedici în manieră eficientă ca aceasta să îți consume din obiectele metalice: de la vehicule la unelte metalice mici.

Păstrează obiectele de metal fără coroziune, ferindu-le de cauzele coroziunii menționate mai sus. Folosește produsul WD-40 Multi Use Product: acesta va lăsa un strat protector pe articolele de metal, pentru a ajuta la împiedicarea coroziunii. Verifică mereu instrucțiunile producătorilor înainte de a acționa în acest sens.

Utilizările prezentate și descrise pentru WD-40 Produsul cu multiple utilizări au fost trimise către Compania WD-40 de către utilizatorii produsului. Aceste utilizări nu au fost testate de Compania WD-40 și nu constituie o recomandare sau sugestie de utilizare de către Compania WD-40. Trebuie folosit simțul practic ori de câte ori folosiți produsele Companiei WD-40. Urmaţi întotdeauna instrucţiunile şi citiţi cu atenţie orice avertizări tipărite pe ambalaj.

Vizitați pagina noastră web pentru mai multe informații, fie acestea sfaturi și trucuri sau dacă doriți doar să aflați informații despre produsele noastre, găsiți totul aici.