Tehnica potrivită pentru îndepărtarea șuruburilor blocate

Cu toții știm cât de simplu se poate slăbi un șurub blocat, nu-i așa? Ei bine, realitatea este că “simplu” nu se aplică întotdeauna. Dacă șuruburile s-au aflat în poziție fixă o perioadă îndelungată sau sunt acoperite de rugină, atunci îndepărtarea acestora devine o sarcină dificilă. Iată câteva tehnici care te pot ajuta să îndepărtezi șuruburile blocate.

Forța de prindere

Una din principalele cerințe pentru îndepărtarea unui șurub din obiectul în care se află este să ai o priză bună cu șurubelnița. Se recomandă să folosești o șurubelniță ce se potrivește cu șurubul și să aplici cât mai multă forță pe mâner. Apucă șurubelnița cu mâna ta mai puternică pentru a maximiza șansele de a obține cel mai bun efect de pârghie. Poți lua în considerare și apucarea șurubelniței cu o cheie fixă, astfel încât efectul de pârghie să fie și mai mare.

Folosirea unui ulei penetrant

Folosirea uleiului penetrant este, de asemenea, recomandată pentru slabirea șuruburilor. Uleiurile penetrante sunt minunate, în special în scenariile în care șurubul este prins de metal. Uleiul penetrant se strecoară în filetul șurubului și îl slăbește suficient pentru ca tu să îl poți îndepărta cu ușurință cu ajutorul unei șurubelnițe. Însă apare întrebarea: ce ulei penetrant ar trebui să folosești?

Ei bine, când vine vorba de a alege un lubrifiant penetrant, un produs bun de utilizat este WD-40 Specialist Penetrant. Tot ce trebuie să faci este să îmbibi șurubul în soluția penetrantă WD-40 Specialist Penetrant și să îl lași să acționeze timp de aproximativ cincisprezece minute. Spray-ul WD-40 Specialist Penetrant va slăbi șurubul suficient pentru ca tu să îl poți îndepărta cu ușurință cu o șurubelniță în mână.  Este atât de simplu!

Folosirea de material suplimentar

Indiferent cât de bine își face treaba spray-ul WD-40 Specialist Penetrant, realitatea este că nu obții niciun rezultat dacă nu poți să ai o priză bună cu șurubelnița.

Există mai multe metode prin care poți face aceasta. Dacă niciuna din metodele enumerate nu ajută la obținerea prizei perfecte a șurubelniței, atunci ar trebui să iei în considerare adăugarea de material suplimentar pe capul șurubelniței pentru a obține o priză ceva mai bună. Acest lucru înseamnă că dacă șurubelnița tot alunecă din fanta șurubului, atunci ia în considerare acoperirea acesteia cu un material care să împiedice alunecarea. De la o bucată de burete de sârmă la un burete de bucătărie abraziv, se pot folosi o multitudine de materiale în acest scop. Astfel, alegerea ta trebuie să depindă de ce ai la îndemână și ce material se potrivește cel mai bine nevoii!

Folosirea unui ciocan

Dacă obiectul este robust și rezistă unei lovituri, atunci poți lua în considerare și folosirea unui ciocan pentru îndepărtarea șuruburilor. Înainte de a pune întrebarea evidentă, lasă-mă să reformulez: poți folosi chiar și un ciocan împreună cu șurubelnița pentru a scoate șurubul din obiect. Cum? Tot ce trebuie să faci este să lovești ușor șurubelnița cu ciocanul. Acest lucru la ajută șurubelnița să aibă o priză mai bună în capul șurubului. Totuși, procedura necesită cu siguranță o atenție sporită. Dacă aplici o lovitură mult prea puternică, poți rupe capul șurubului. De asemenea, dacă ai de a face cu un obiect fragil, se recomandă să uiți de această tehnică, dat fiind că utilizarea ciocanului poate afecta materialul din jurul șurubului.

Folosește miracolul căldurii

Poți folosi și căldura pentru îndepărtarea șuruburilor. Cum? Tot ce trebuie să faci este să încălzești șurubul, astfel încât filetul să se slăbească. Totuși, atunci când folosești această tehnică, trebuie să ții minte să manifești atenție sporită. De exemplu, trebuie să te asiguri că încălzești șurubul doar cât să nu ajungi să deteriorezi obiectul în cauză. Dacă obiectul nu se comportă bine la căldură, atunci ar trebui să ignori această tehnică. Nu merită riscul!