Cu toţii am întâlnit o piuliţă care a ruginit cu timpul şi a devenit una cu şurubul pereche. Este întotdeauna greu să slăbeşti piuliţele şi şuruburile ruginite, însă există unele lucruri ce te pot ajuta în cazul în care te confrunţi cu o astfel de situaţie. Iată o listă cu lucruri ce ar trebui să te ajute să slăbeşti piuliţele şi şuruburile ruginite şi apoi să le îndepărtezi:

1.   Analizează bolţul

Atunci când te confrunţi cu piuliţe şi bolţuri ruginite, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să decizi care dintre cele două este mai probabil să cedeze. Următorul lucru de care trebuie să îţi dai seama este dacă piuliţa şi bolţul sunt fixate cu un compus de fixare. Multe bolţuri sunt furnizate cu un compus de fixare a filetului ce poate fi înmuiat prin încălzire.

De asemenea, întreabă-te dacă piuliţa, bolţul sau şurubul ruginit merită sau nu salvat. Un sistem de fixare nu va asigura forţa necesară de strângere dacă şi-a pierdut rezistenţa la rupere prin ruginire. Nu are niciun rost să încerci să salvezi un sistem de fixare ce nu va mai fi de niciun ajutor ulterior. Este mai bine să rupi aceste piese ruginite şi să le înlocuieşti odată pentru totdeauna.

2.     Îndepărtează cât mai multă rugină folosind produse premium

Dacă ai încercat să folosești forța proprie, însă fără rezultat, nu te îngrijora. Există și alte metode pentru a slăbi piulițele și bolțurile ruginite.

Dacă îți dai seama că piulița, bolțul sau șurubul merită și poate fi salvat, trebuie să îndepărtezi cât mai multă rugină de pe acesta. Acest lucru poate fi făcut cu o perie de sârmă. Cu aceasta se va îndepărta multă mizerie și rugină. Cel mai bun lucru de făcut este să folosești un produs care să te ajute la slăbirea pieselor ruginite. Lubrifiantul multifuncţional WD-40 este unul din cele mai bune produse pe care le vei găsi pentru a te ajuta să slăbești piulițele și bolțurile.

Ø  WD-40® Smart Straw

În cazul în care ruginesc unele zone greu accesibile, WD-40 Smart Straw este cel mai bun produs pentru a scăpa de rugina de pe acele piese. Acesta este furnizat cu un pai flexibil de 8”. Paiul este confecționat dintr-un material flexibil de calitate premium, care se îndoaie cât vrei, fără a se deforma. Cu ajutorul acestuia poţi facilita pătrunderea lubrifiantului în zonele dificile. Formula elimină umezeala și se usucă rapid.

Ø  Lubrifiantul multifuncţional WD-40®

Lubrifiantul multifuncţional WD-40 menține la distanță coroziunea și rugina de metale. Acesta penetrează piesa, elimină umezeala și apoi o lubrifiază, ferind-o de rugină. Aplicarea lubrifiantului nu doar te ajută să slăbeşti piuliţele şi şuruburile ruginite ci asigură şi lubrifiere de 12 ori mai durabilă şi ajută la prevenirea ruginii până la un an.

3.     Saturaţi cu produs piesele ruginite

Odată ce ai ales produsul potrivit pentru lubrifierea zonelor ruginite, următorul pas este să îl laşi să acţioneze pe zonele afectate. Astfel, aceste produse au timp să îşi facă efectul şi vei putea să slăbeşti piuliţele şi şuruburile ruginite cu uşurinţă. Este posibil să nu le poţi slăbi imediat, însă este mai bine decât să pierzi piuliţele şi şuruburile de tot.

4.     Folosește ajutoare tip pârghie

După saturarea acestora cu lubrifiant pentru prima dată, vei avea nevoie de un dispozitiv cu clichet cu mâner lung sau de o cheie tubulară pentru a obţine un efect de pârghie. Ai grijă să nu rupi piulițele ruginite prin aplicarea unei forțe prea mari. Trebuie să porți, de asemenea, mănuși de protecţie pentru a-ți proteja mâinile.

Procesul ar trebui să se încheie în acest punct, dacă ai respectat pașii de mai sus cu atenție. Partea cea mai importantă a slăbirii piulițelor și șuruburilor ruginite este de a folosi lubrifianții adecvați. Fără acești lubrifianți, ar deveni foarte dificilă salvarea piulițelor și a șuruburilor, darămite slăbirea acestora. Dacă folosești lubrifiantul potrivit, vei putea slăbi toate tipurile de piulițe și șuruburi ruginite și vei putea să le utilizezi din nou, deoarece nu se vor deteriora în cursul procesului de slăbire.

Soluţia optimă pentru piesele ruginite

Dacă ești în căutarea celor mai buni lubrifianți pentru a efectua sarcina dificilă de slăbire a piulițelor și șuruburilor ruginite, alegerea de top ar trebui să fie WD-40. Compania WD-40 se află pe piață de peste 60 ani, furnizând lubrifianți eficienți și ușor de utilizat. Produsele sunt ideale pentru utilizarea de către oricine, de la experţi în industrie la persoane care au activităţi hobby şi DIY. Lubrifianţii creaţi special pentru slăbirea pieselor ruginite menţin metalul protejat împotriva coroziunii şi ruginii prin penetrarea piesei afectate şi prin eliminarea umezelii acumulate în aceasta. Aceştia sunt ideali pentru a lubrifia orice piesă ruginită. WD-40® Smart Straw şi Lubrifiantul multifuncţional WD-40® ajută la slăbirea pieselor ruginite şi, de asemenea, asigură o protecţie pe termen lung pentru aceste piese împotriva ruginii. Folosirea acestor lubrifianţi menţine siguranţa utilizării echipamentelor şi nu va mai trebui să te confrunţi cu rugina şi coroziunea din nou.