Sursă: © Stocksnapper – Adobe Stock

Ghidul nostru despre cum să cureți un fierăstrău ruginit este simplu și constă în 5 pași. Acești pași nu ar trebui să dureze mai mult o oră. Tot ce trebuie să faci este să te asiguri că ai produsele potrivite pentru o curățare eficientă. Trebuie să acționezi mereu cu grijă atunci când manipulezi un ferăstrău și să porți mănuși de protecție.

Produsele de care vei avea nevoie

  • Mănuşi de protecţie
  • O şurubelniţă
  • Lame de ras
  • Hârtie abrazivă
  • Ulei de in
  • Prosoape de hârtie
  • WD-40

5 pași de urmat – Cum să cureți un ferăstrău ruginit

Pasul 1 Scoaterea lamei ruginite 

Ei bine, folosește șurubelnița pentru a scoate șuruburile care fixează mânerul pe lamă. Odată ce ai terminat, pune mânerul și șuruburile undeva unde crezi că vor fi în siguranță.

Pasul 2 Îndepărtează rugina de pe ferăstrăul ruginit

La acest pas, va trebui să folosești lamele de ras pentru a îndepărta cea mai mare parte a ruginii de pe lama ferăstrăului. Tot ce trebuie să faci este să prinzi lama de ras cu atenție de partea sa plată și pur și simplu să răzui de sus în jos. În tot acest timp, poți șterge lama ferăstrăului și cea de ras cu un prosop de hârtie, pentru a îndepărta reziduurile acumulate în urma desprinderii ruginii.

Continuă să acționezi de sus în jos și în direcția opusă corpului. După ce rugina a fost îndepărtată de pe o parte a ferăstrăului, poți începe să lucrezi asupra celeilalte părți. În acest punct, este în regulă să vezi pete mici, aleatorii, de rugină care rămân lipite de lamă. Nu îți face griji – le vor îndepărta la pasul imediat următor.  Vei afla cum să cureți un ferăstrău ruginit cât ai zice pește!

Pasul 3: Șmirgheluirea lamei și mânerului ferăstrăului tău ruginit

Să știi cum să cureți un ferăstrău ruginit poate fi mult mai ușor decât crezi. Pune mâna pe o hârtie abrazivă fină și puțin ulei de in și începe să acționezi asupra ambelor suprafețe, cu mișcări circulare. Vei observa cum dispare și restul de rugină. Asigură-te doar că acționezi cu blândețe ca să nu zgârii metalul lamei.

Acest pas va dura cel mai mult și, când termini de frecat restul formațiunilor de rugină, folosește un prosop de hârtie pentru a șterge acumulările de reziduuri de rugină.

Pasul 4: Folosirea produsului WD-40 pentru curățarea ferăstrăului ruginit

Folosind din nou prosoape de hârtie (sau câteva cârpe curate) aplică WD-40 pe lama curată a ferăstrăului. Astfel, vei asigura că pe lamă nu se va mai forma din nou rugină și că umezeala va fi respinsă. Produsul trebuie lăsat să acționeze pe lamă timp de aproximativ 10 minute înainte de a trece la pasul următor.

Pasul 5: Reasamblarea ferăstrăului

Deci, nu știai cum să cureți un ferăstrău ruginit? Ei bine, acum știi.

Acum, că lama ferăstrăului tău este din nou curată, prinde la loc în șuruburi mânerul pe lamă. Asigură-te că șuruburile sunt strânse și că lama nu are joc atunci când prinzi mânerul.

Acum, tot ce trebuie să ții minte este să cureți bine ferăstrăul după fiecare utilizare! Sperăm că vei descoperi că este simplu să cureți un ferăstrău ruginit, în special atunci când ai produsele potrivite.

Utilizările prezentate și descrise pentru WD-40 Produsul cu multiple utilizări au fost trimise către Compania WD-40 de către utilizatorii produsului. Aceste utilizări nu au fost testate de Compania WD-40 și nu constituie o recomandare sau sugestie de utilizare de către Compania WD-40. Trebuie folosit simțul practic ori de câte ori folosiți produsele Companiei WD-40. Urmaţi întotdeauna instrucţiunile şi citiţi cu atenţie orice avertizări tipărite pe ambalaj.