Îndepărtarea facilă a ruginii folosind cele mai bune ingrediente și produse

Nu este nimic mai rău decât să privești petele galbene de rugină de pe obiectele din metal. Priveliștea asupra unor astfel de obiecte de metal, după ce au fost distruse de instaurarea ruginii, poate fi dureroasă. Există totuși o cale pentru a remedia această situație. Iată câteva produse, ingrediente și remedii casnice pe care le poți folosi pentru a îndepărta rugina:

Oțetul alb

Unul din primele ingrediente pe care le poți folosi pentru a scăpa de rugină este oțetul alb. Oțetul este mai mult decât un ingredient pe care il poti utiliza pentru a da gust.

Dacă trebuie să scapi de rugină și tot ce ai la îndemână este oțet, atunci nu este cazul să îți faci griji. Tot ce trebuie să faci este să scufunzi obiectul (zona ruginită) cu oțet alb până când acesta este complet acoperit. Asigură-te că oțetul alb este nediluat, astfel încât să acționeze eficient. Dacă suprafața ruginită este mare, atunci folosește și mai mult oțet. După aproximativ 30 minute, rugina ar trebui să se elimine ușor, totuși uneori aceasta are nevoie de câteva ore pentru a fi eliminată. Durata de acțiune este determinată de cantitatea de rugină existentă.

Oțetul trebuie să înmoaie rugina suficient pentru a putea fi îndepărtată cu ușurință folosind o perie. Îndepărtează rugina bine cu o periuță de dinți, de exemplu, și lasă obiectul să se usuce. Dacă încă rămân urme de rugină pe obiect, repetă procesul până când ai eliminat complet rugina.

 

Suc de lămâie și borax

Se știe că sucul de lămâie conține vitamina C. De asemenea, acesta face treabă bună și la îndepărtarea ruginii.

Va trebui să faci un amestec din borax și suc de lămâie pentru a forma o pastă. Pasta pe care o faci trebuie aplicată pe rugină și lăsată să acționeze timp de aproximativ treizeci de minute.

Poate fi necesar un timp mai îndelungat dacă rugina a pătruns în suprafața obiectului. Va trebui să pulverizezi apă pe pastă în cazul în care începe să se usuce. Asigură-te că pulverizezi suficientă apă pentru a umezi pasta.

Odată ce pasta a acționat, este timpul să iei o periuță de dinți și să îndepărtezi rugina prin frecare de pe suprafața obiectului metalic. Clătește bine obiectul pentru a îndepărta rugina și pasta. Lasă să se usuce apoi. Poate fi nevoie să repetați această operațiune până când rugina este eliminată complet de pe obiect.

Cartof și bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este unul din cele mai versatile și utile ingrediente atunci când vine vorba de remedii casnice. De la îndepărtarea petelor la îndepărtarea ruginii, experții casnici sugerează că bicarbonatul de sodiu se poate ocupa de tot. Utilizarea bicarbonatului de sodiu cu o felie de cartof face minuni atunci când vine vorba de eliminarea ruginii. Poate suna ciudat, dar este adevărat.

Ei bine, tot ce trebuie să faci este să tai un cartof în două jumătăți și să presari puțin bicarbonat de sodiu pe interiorul jumătății de cartof. Partea tăiată a cartofului trebuie frecată pe suprafața ruginită, pentru îndepărtarea ruginii. Din moment ce cartofii au proprietăți acide, vor fi de ajutor în eliminarea peliculei de rugină.

Utilizarea cartofului pentru îndepărtarea ruginii face minuni pentru cuțitele ruginite de bucătărie. Tot ce trebuie să faci este să introduci un cuțit ruginit de bucătărie într-un cartof și să îl lași acolo o zi întreagă. La sfârșitul zilei scoate cuțitul din cartof și probabilitatea să nu mai găsești urmă de rugină este foarte mare.

WD-40

Folosirea tuturor ingredientelor și produselor menționate mai sus este fără îndoială, grozavă, însă soluția noastră preferată este WD-40. WD-40 oferă acel tip de acțiune de îndepărtare a ruginii ce te poate lăsa uimit.

Tot ce trebuie să faci este să acoperi obiectul ruginit cu WD-40, să îl lași timp de aproximativ zece minute să acționeze și apoi să îndepărtezi prin frecare rugina înmuiată, folosind o perie.

În plus, spre deosebire de alte produse pentru îndepărtarea ruginii, WD-40 merge cu un pas înainte, oferind și protecție împotriva ruginii. Acest lucru înseamnă că WD-40 nu doar va îndepărta rugina după ce aceasta s-a instaurat și a făcut ravagii ci face o treabă excepțională și când vine vorba de împiedicarea instaurării ruginii. WD-40 face totul să pară fără efort, astfel că tu rămâi fericit.