Machiajul arată cu adevărat frumos, nu-i așa? O excepție este atunci când acesta se află pe covoarele noastre. Fondul de ten, rimelul și rujul au potențialul de a reda prospețime chipului nostru. Însă, atunci când vine vorba de covoarele noastre, acestea fac exact opusul. Nu trebuie să te panichezi – această pată nefericită doar pare de necurățat. Suntem aici să îți spunem că îndepărtarea petelor de machiaj de pe covoare se poate realiza simplu și ușor.

Dacă covorul tău a fost lovit de un așa ghinion, nu te îngrijora. Citește acest ghid despre îndepărtarea machiajului de pe covoare. Să începem!

Primul ajutor

Va trebui sa începi urmând cei trei pași de mai jos. Curățarea petei se va realiza de la exterior spre interior. De asemenea, ține la îndemână o hârtie absorbantă necolorată sau o lavetă uscată albă.

Pasul 1

Dacă pata este proaspătă, atunci procesul pentru îndepărtarea petelor de machiaj de pe covoare va începe prin curățarea machiajului în exces cu hârtia absorbantă sau laveta albă. Ar trebui, însă, să eviți frecarea petei, pentru ca acest lucru va întinde pata și mai mult.

Pasul 2

Al doilea pas pentru îndepărtarea petelor de machiaj de pe covoare constă în aplicarea de apă călduță pe pată, prin tamponarea zonei cu o lavetă umedă. După acest pas, poți aplica niște amidon pe zona afectată, lăsându-l să se usuce timp de 24 ore. Odată ce timpul a trecut, poți să dai cu aspiratorul peste pată.

Pasul 3

Dacă tu consideri că apa și amidonul nu au funcționat, atunci folosește un agent universal de îndepărtare a petelor. Nu îți recomandăm sub nicio formă utilizarea agenților de înălbire sau agenților clorurați, pentru că aceștia vor decolora zona afectată. În schimb, poți utiliza agenți profesionali de curățare.

Poți testa produsul (în timp ce urmezi instrucțiunile furnizate) pe o zonă mai mică a covorului, cum ar fi zona de sub un calorifer sau chiar un colț. Dacă faci asta, poți să te asiguri că produsul nu cauzează dispariția, albirea, decolorarea sau pierderea culorilor.

Dacă primul ajutor nu este suficient

Dacă pașii mai sus menționați nu au funcționat destul de bine și nu au îndepărtat în mod eficient petele de machiaj, atunci poți urma sfatul de mai jos. Fă rost de niște n-heptan și înmoaie o lavetă în soluție. Odată ce ai făcut asta, tamponează cu laveta zona afectată până când observi că pata de machiaj începe să se șteargă de pe fibrele covorului.

În timp ce faci asta, ar trebui să fii foarte atent, pentru că vaporii de n-heptan sunt dăunători sănătății și foarte inflamabili.

Soluția WD-40

Poți încerca toate soluțiile de mai sus sau poți folosi niște WD-40. Pulverizează substanța pe o lavetă ce nu lasă scame. Atunci când laveta este umedă, poți freca zona afectată cu laveta până când observi că pata a dispărut. Întoarce laveta și vei vedea că pata de machiaj a fost transferată pe lavetă.

Da, este chiar atât de ușor!