Cum poți îndepărta petele de cafea

Cui nu îi place cafeaua? Indiferent cât de mult adori cafeaua, trebuie să fii de acord cu faptul că vărsarea acesteia este unul din cele mai rele lucruri ce se pot întâmpla. De ce? Ei bine, din cauza faptului că aceste pete pot fi uneori foarte dificil de îndepărtat. Pentru a ușura viața iubitorilor de cafea, iată câteva metode ce pot fi utilizate pentru îndepărtarea petelor de cafea:

Folosește bere

Ai vărsat puțin din  cafeaua favorită pe covorul acela scump? Dacă da, nu e cazul să te panichezi, deoarece, berea te poate ajuta. Credeai că berea este recomandată pentru ați stăpâni setea? Ei bine, realitatea este că berea are capacitatea de a îndepărta petele de cafea de pe covor. Tot ce trebuie să faci este să torni puțină bere deasupra petei și să îi lași un timp să acționeze. Freacă cu blândețe covorului. Va trebui să repeți acest proces de câteva ori și petele de cafea vor dispărea în cele din urmă. Dar știi care este cel mai mare dezavantaj ce vine odată cu utilizarea acestei proceduri? Vei risipi o bere de calitate pe ceva atât de nesemnificativ ca o pată de cafea!

Folosește sare

Te afli într-o cafenea și bei o cafea cu un vechi prieten, iar peste o jumătate de oră ai o întâlnire importantă de afaceri. Ai vărsat accidental cafea pe cămașă deoarece nu te-ai putut abține la gluma spusă de prietenul tău? Tocmai ai realizat că trebuie să participi la întâlnire cu o cămașă pătată de cafea? Ei bine, o mică întrebare: ai sare la îndemână? Dacă da, atunci ai noroc. Tot ce trebuie să faci este să presari sare pe pata de cafea într-o cantitate generoasă și să îi permiți să pătrundă adânc în material. Odată ce ai lăsat sarea să acționeze, freacă folosind un prosop de hârtie. Această metodă nu va elimina complet pata, dar VA reduce vizibilitatea petei și va împiedica întinderea acesteia.

Scoate la înaintare oțetul alb

Oțetul alb poate fi folosit eficient pentru îndepărtarea petelor de cafea ce pot exista pe articolele tale de îmbrăcăminte. Procedura va depinde, totuși, de intensitatea petei de cafea. Dacă pata este una mică și limitată la un punct mic de pe haine, atunci va trebui să tamponezi pata cu un prosop ce a fost îmbibat în oțet alb înainte de a o introduce în mașina de spălat. Dacă pata de cafea este una mare, totuși, se recomandă să lași materialul la înmuiat peste noapte într-o soluție care cuprinde 3 părți oțet și 1 parte apă. Introdu articolul de îmbrăcăminte în mașina de spălat și pata de cafea va dispărea. Ia în considerare, totuși, că petele îndepărtate cu oțet vor… mirosi urât. Dacă nu ești obișnuit cu mirosul, această metodă se poate dovedi anevoioasă!

Șervețelele umede pentru bebeluși sunt mult mai utile decât îți imaginezi

Dacă ai vărsat niște cafea, însă ai în casă un copil, atunci ai noroc, deoarece șansele să ai la îndemână un pachet de șervețele umede sunt foarte mari. Șervețelele umede pentru bebeluși sunt accesorii foarte puternice pentru îndepărtarea petelor de cafea, în special de pe covor. De ce? Ei bine, deoarece acestea pot absorbi atât lichidul cât și pata. Sau credeai că șervețelele umede pentru bebeluși pot fi folosite doar pentru a-ți îngriji copilul? Tot ce trebuie să faci este să freci pata de cafea cu un șervețel pentru bebeluși și vei vedea cu pata dispare.

Magia produsului WD-40

Faptul că WD-40 poate fi folosit pentru a scăpa de petele de cafea nu trebuie să te surprindă, dat fiind faptul că WD-40 este util în multe împrejurări. Ce diferențiază WD-40 de celelalte alternative este faptul că acesta poate îndepărta petele de cafea nu doar de pe tricouri, pantaloni și covoare ci și de pe piele, gresie și blatul de bucătărie. Este un mare plus, nu-i așa?

Indiferent de natura materialului pătat cu cafea, tot ce trebuie să faci este să pulverizezi puțin WD-40 pe pată, să lași să acționeze și să freci apoi cu o lavetă curată sau să introduci articolul în mașina de spălat. Şi… asta e tot! Astfel vei scăpa de aproape orice tip de pată de cafea ce se poate dovedi neplăcută ochiului. În plus, este important să știi că îndepărtarea petelor de cafea este doar o funcție secundară a acestui spray minunat. Acesta este capabil să vă ofere mult mai multe. Prin urmare, ușurează-ți viața și ține întotdeauna la îndemână un tub sau două de WD-40!

Sursă foto: De gcpics adobestock.com