Cum realizezi lustruirea articolelor din aur

Este cineva care nu iubeaște aurul? Acesta poate încânta și cele mai insensibile inimi. Femeile, în particular, poartă bijuterii cu mare mândrie și stil. Totuși, poate veni o vreme când bijuteriile tale din aur vor înceta să mai arate și să mai strălucească așa cum o făceau odată. Ei bine, acest lucru nu înseamnă că este timpul să arunci ornamentul de preț și să îți iei unul nou – nu mulți își permit să facă acest lucru. Totuși, Bijuteria ta din aur are nevoie de o curățare riguroasă și de un proces de lustruire. Și cum vei face aceast lucru? Ei bine, iată care sunt pașii pentru lustruirea aurului.

Înmoaie aurul într-un amestec magic

Indiferent că este vorba de un lanț de aur sau de un inel, în realitate, vei avea nevoie de ajutorul unui amestec magic pentru acest proces. Ce conține acest amestec? Ei bine, amestecul magic cuprinde bicarbonat de sodiu, detergent de vase și apă. Da, asta e tot! Tot ce trebuie să faci este să umpli un bol cu apă și să adaugi o cantitate mică de bicarbonat de sodiu, urmată de detergentul de vase. Apoi, trebuie să imersezi bijuteria din aur în acest amestec preț de câteva minute, astfel încât amestecul magic să aibă timp să acționeze!

Freacă, freacă și iar freacă

Odată ce bijutaria a stat suficient timp in amestec, următorul pas este să freci aurul pentru a îndepărta toate urmele de murdărie și impurități. Totuși, când vine vorba de frecat, este obligatoriu să acționezi cu extrem de multă atenție în ceea ce privește echipamentul pe care îl alegi pentru această sarcină. De ce? Deoarece dacă alegi ceva prea dur nu doar că vei îndepărta murdăria ci vei distruge și frumusețea articolului de aur. O periuță de dinți pentru copii ar fi ideală pentru aceasta. Atunci când freci este important să ții cont și de faptul că nu este nevoie să aplici o forță excesivă sau să apeși prea tare. Frecarea folosind forța mâinilor este suficientă!

Clătirea

Odată ce ai realizat procesul de curățare în profunzime prin frecare, este timpul să clătești bijuteria de aur pentru a elimina “amestecul magic” și impuritățile nedorite. Îți recomandăm să optezi pentru apă caldă pentru acest proces și nu pentru apă rece, datorită diverselor proprietăți ale apei calde. În timpul clătirii, trebuie să vă asigurați că eliminați TOATE urmele de amestec de bicarbonat de pe suprafața aurului. Odată ce ai clătit bine bijuteria de aur, verifică-l pentru a vedea dacă acest proces a generat rezultate corespunzătoare sau nu. Dacă nu ești satisfăcut, repetă procesul încă o dată pentru a obține rezultate mai bune.

Uscarea

Odată ce ai finalizat procesul de clătire și ești mulțumit de rezultate, următorul pas constă în uscarea ornamentului ud din aur. Pare simplu, nu-i așa? Ei bine, în realitate este ușor să greșești aici și să ajungi să zgârii bijuteria din aur, afectându-i frumusețea. Pentru a te asigura că usuci bine bijuteria din aur fără a-l zgâria, se recomandă să folosești o lavetă moale în acest scop. Folosirea prosoapelor de hârtie și a șervețelelor NU se recomandă, deoarece aceste produse pot face mai mult rău decât bine. Ține minte, trebuie să usuci ornamentul de aur, nu să îl zgârii!

Folosirea unei lavete speciale pentru curățarea bijuteriilor

Pentru a finaliza procesul lustruirii articolului din aur, vei avea nevoie de o lavetă specială pentru curățarea bijuteriilor. Această lavetă poate fi cumpărată din magazinele de bijuterii și din supermarketuri. Tot ce trebuie să faci este să iei laveta pentru curățarea bijuteriilor și să ștergi cu blândețe suprafața bijuteriei. Aceasta va reda strălucirea articolului din aur. De asemenea, dacă vezi vreo urmă rămasă de murdărie pe articolul din aur, încearcă să o îndepărtezi folosind laveta specială pentru curățarea bijuteriilor. Șterge articolul din aur de vreo două ori – cel puțin – cu această lavetă specială pentru a-i da strălucirea bine meritată!

WD-40

Atunci când vorbim despre lustruirea aurului, trebuie adus în discuție spray-ul cu multiple utilizări pe care îl știm și îl iubim cu toții sub denumirea de WD-40. De ce? Deoarece lustruirea articolelor din aur se află printre cele două mii de utilizări pentru care WD-40 este cunoscut.

Utilizarea spray-ului WD-40 pentru lustruirea articolelor din aur simplifică în mod surprinzător întreaga procedură. Folosirea produsului WD-40 implică pulverizarea pe o lavetă curată, până la îmbibare completă și apoi ștergerea cu blândețe a articolului de aur cu o lavetă umezită pentru a îndepărta tot produsul. Şi… asta e tot! Cu WD-40, asta e tot ce îți trebuie să faci pentru lustruirea articolelor din aur.

Pe lângă simplificarea procesului, iată un alt avantaj al utilizării produsului WD-40 pentru lustruirea articolelor din aur: îndepărtează zgârieturile. Metoda ce a fost evidențiată mai sus este eficientă, fără îndoială. La capitolul zgârieturilor ce pot exista pe suprafața articolului din aur lasă de dorit. Totuși, cu WD-40, te poți asigura de faptul că aurul nu doar că va fi lustruit ci și orice zgârietură va fi mai puțin vizibilă.