Sursă: © alimyakubov – Adobe Stock

Cum să îndepărtezi vopseaua tempera de pe pardoselile din plăci ceramice? Ei bine, ai ajuns unde trebuie. Nu trebuie să fie atât de greu. Citește acest articol pentru a te ajuta să rezolvi această problemă.

Îndepărtarea vopselei tempera de pe pardoselile din plăci

Metoda 1: Răzuire

Pasul 1

Mai întâi, va trebui să răzuiești cu atenție vopseaua pe o suprafață mică. Folosește mișcări blânde, iar dacă vopseaua pare că se desprinde fără a afecta smalțul plăcilor, atunci continuă cu întreaga pardoseală.

Dacă totuși observi o fisură în smalț, atunci această metodă nu este cea mai bună opțiune în cazul tău.

Pasul 2

Odată ce ai terminat cu răzuirea, umezește o cârpă în apă și începe să ștergi plăcile pentru a le curăța. Poți repeta procesul de la răzuire, până când ești satisfăcut de rezultat. Dacă urmele nu dispar, poți trece la Metoda 2.

Metoda 2: Folosește WD-40 pentru îndepărtarea vopselei tempera de pe pardoselile din plăci ceramice

Dacă ai observat că vopseaua este extrem de persistentă și că poate afecta plăcile, atunci îți recomandăm să folosești WD-40. WD-40 te poate ajuta la îndepărtarea vopselei de pe pardoselile din plăci. Testează mai întâi pe o suprafață mică pentru a vedea rezultatele, înainte de a-l folosi pe întreaga pardoseală.

În mod similar, pentru plăcile cu o vechime mai mare de 20 ani, ar trebui cu siguranță să optezi pentru WD-40. Asigură-te că zona în care lucrezi este bine ventilată. Te poți asigura de acest lucru, pornind ventilatoare și deschizând ferestrele. WD-40 va lăsa o peliculă pe pardoseală pe care va trebui să o speli apoi cu apă și săpun.

Îndepărtarea vopselei de pe pardoselile din plăci

Pasul 1

Pentru a îndepărta vopseaua tempera de pe pardoselile din plăci ceramice, ar trebui să încerci câteva produse de menaj pentru curățenie sau orice produse făcute în casă, precum o soluție de apă și oțet alb. Testează întotdeauna soluția de curățare pe o suprafață mică înainte de a o folosi pe întreaga pardoseală. Odată ce pardoseala a fost curățată, șterge-o cu o lavetă ce a fost înmuiată în apă, pentru a neutraliza produsele folosite.

Pasul 2

Testează pardoseala, aplicând puțin WD-40. Folosește o cârpă curată pentru a aplica liber acest produs pe suprafața plăcii. Folosește instrucțiunile prevăzute pe ambalaj pentru a stabili cât să folosești și cât trebuie lăsat să acționeze.

Pasul 3

Odată aplicat produsul, poți începe să răzuiești suprafețele afectate, cu ajutorul unei raclete de plastic. Ține racleta la un unghi de 45 grade și începe să răzuiești pentru a îndepărta vopseaua. Dacă observi că smalțul unor părți ale plăcilor a fost afectat, atunci va fi nevoie să refaci finisajul plăcilor de pardoseală.

Pasul 4

Când ești satisfăcut cu rezultatul, curăță suprafața cu apă caldă și săpun și uscați cu o lavetă uscată.

Acum știi cum poți obține îndepărtarea vopselei de pe pardoselile din plăci.

Utilizările prezentate și descrise pentru WD-40 Produsul cu multiple utilizări au fost trimise către Compania WD-40 de către utilizatorii produsului. Aceste utilizări nu au fost testate de Compania WD-40 și nu constituie o recomandare sau sugestie de utilizare de către Compania WD-40. Trebuie folosit simțul practic ori de câte ori folosiți produsele Companiei WD-40. Urmaţi întotdeauna instrucţiunile şi citiţi cu atenţie orice avertizări tipărite pe ambalaj.

Vizitați pagina noastră web pentru mai multe informații, fie acestea sfaturi și trucuri sau dacă doriți doar să aflați informații despre produsele noastre, găsiți totul aici.