Indiferent dacă ești tânăr sau în vârstă, e imposibil să urăști roșiile! Iar atunci când îți face plăcere să mânănci ceva, inevitabil vei face mizerie. Este foarte ușor să îți pătezi hainele, așadar este o idee bună să afli cum să le cureți.

Diferitele tipuri de pete de roșii

Înainte de a îndepărta petele de roșii de pe hainele tale, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să îți dai seama cu ce tip de pată te confrunți. Iată diferitele tipuri de pete de roșii cu care s-ar putea să te confrunți și cum să te ocupi de ele, în cel mai bun mod posibil:

Suc de roşii proaspăt

Toți iubim sucul de roșii proaspăt, nu-i așa? Nu de puține ori ți se poate întâmpla ca atunci când muști dintr-o roșie, sucul acesteia să ajungă pe hainele tale. Roșiilor le place să păteze, iar îndepărtarea petelor de roșii nu este deloc distractivă.

Ketchup

Ketchupul de roșii este unul dintre cele mai populare produse comestibile din lume. Dacă te gândești, îți vei da seama că sunt foarte puține feluri de mâncare în lume care nu merg bine cu ketchupul. Însă, trebuie să îți amintești că roșiile nu sunt singurele ingrediente prezente în ketchupul de roșii, dat fiind faptul că acesta conține atât zaharuri, cât și oțet.

Dacă în entuziasmul tău reușești într-un fel sau altul să îți pătezi hainele cu ketchup, trebuie să îți amintești că simpla spălare cu apă fierbinte a materialului nu va funcționa. De ce? Ei bine, deoarece căldura va face zahărul să se caramelizeze pe material, punându-te într-o încurcătură și mai mare.

Ținând cont de asta, este esențial să te ocupi mai întâi de conținutul de zahăr înainte de a expune materialul la căldură; dacă acesta este modul în care vrei să te ocupi de situație.

Sos de roșii gătit

Roșia reprezintă un ingredient care nu merge doar în ketchup, ci și cu nenumărate alte feluri de mâncare. Dacă te gândești la aceasta, roșia este unul dintre cele mai versatile ingrediente folosite pentru gătit. De exemplu, roșia constituie parte integrantă din numeroase sosuri de carne italiene.

Dacă reușești să îți pătezi hainele cu un astfel de sos, trebuie să ții minte că pata va cuprinde mult mai multe ingrediente decât o roșie simplă, dat fiind faptul că pata cu care te confrunți va cuprinde și substanțe uleioase. Îndepărtarea petei de roșii va fi mult mai complexă decât în scenariile pe care deja le-am discutat.

Îndepărtarea petelor de roșii de pe materiale

Odată ce ți-ai dat seama cu ce fel de pată te confrunți, este timpul să încerci îndepărtarea petei de roșii. Aici poți găsi un ghid general despre cum poți face acest lucru:

Folosește WD-40

Ca în majoritatea treburilor casnice, WD-40 este de mare ajutor și în acest scenariu. Indiferent de natura petei de roșii cu care te-ai putea confrunta, WD-40 îți poate fi de ajutor. Tot ce trebuie să faci este să pulverizezi WD-40 pe o lavetă curată. Cu această lavetă îmbibată, trebuie frecată suprafața materialului pătat cu roșii. Întotdeauna testează mai întâi pe o zona mică.

Îți vei da seama că WD-40 face minuni atunci când vine vorba de curățarea petei de pe materialul tău. WD-40 poate fi folosit pentru îndepărtarea TUTUROR tipurilor de pete de roșii. Acest lucru înseamnă că te poți folosi de WD-40, indiferent de tipul de pată de roșii cu care te confrunți.

Atunci când utilizezi WD-40 pentru îndepărtarea petelor de roșii, este esențial să ții cont de o măsură de precauție: nu pulveriza WD-40 direct pe material. Se recomandă pulverizarea produsului WD-40 pe o lavetă curată, în loc de pulverizarea produsului WD-40 direct pe material. Motivul acestei recomandări constă în faptul că pulverizarea directă a produsului WD-40 poate lăsa urme pe material. De aceea, este obligatoriu să fii atent.

Folosește lumina soarelui

Petele de roșii sunt fără îndoială greu de îndepărtat, dar cu puțin soare, petele de roșii pot fi îndepărtate de pe materiale. Acest lucru se datorează faptului că razele ultraviolete descompun în mod simplu petele de roșii. Este recomandat să întinzi materialul afară la soare, pentru orice eventualitate, după ce ai terminat curățarea.
Combinația între WD-40 și soare va îndepărta pata de roșii pentru totdeauna!

Spălați!

Odată ce pata de roșii a fost îndepărtată, pune materialul la spălat și acesta va fi la fel ca înainte. Indiferent de modul în care alegi să privești lucrurile, WD-40 va face mai ușoară îndepărtarea petelor de roșii de pe material.