Sursă foto: © Maksim Pasko – Adobe Stock

Ai pornit vreodată entuziasmat către magazia de unelte de grădină în sezonul grădinăritului și ți-ai găsit ghivecele înțepenite unul în altul? În mod normal, ai fi pierdut o groază de timp încercând să le separi. În schimb, te trezești curățând mizeria cauzată de spargerea ghivecelor în timp ce încercai cu greu să le separi. Ei bine, există o metodă de a împiedica înțepenirea ghivecelor în timpul depozitării – prin urmare încearcă să urmezi acest ghid.

Împiedică înțepenirea ghivecelor când sunt depozitate unul într-altul

Metoda #1: Folosește un ciocan de cauciuc

Pentru a împiedica înțepenirea ghivecelor când sunt depozitate unul în altul, trebuie să le așezi pe jos, pe partea lor laterală. Apoi, acoperă ghivecele cu un prosop gros, pentru a împiedica spargerea acestora. Ia un ciocan de cauciuc și lovește ușor ghivecele, încercând să nu folosești forță excesivă. Loviturile ușoare vor fi suficiente pentru a elibera ghivecele. Odată ce ai reușit, poți îndepărta prosopul și poți încerca să scoți ghiveciul cu mâna.

 Metoda #2: Congelator

La această metodă va trebui să introduceți ghivecele înțepenite în congelator, timp de aproximativ 15 minute. Ghivecele din lut ars și multe alte tipuri de ghivece se contractă la temperaturi scăzute. Prin urmare, expunerea acestora la temperaturi scăzute timp de 15 minute va fi suficientă pentru a le elibera, permițând separarea cu ușurință a acestora. Asigură-te, totuși, că nu lași ghivecele prea mult în congelator. Aceasta deoarece atunci când ghivecele îngheață complet, tind să se crape.

Metoda #3: Apă fierbinte și rece

La aceasta metodă, trebuie să acoperi mai întâi orificiul de scurgere al ghiveciului de la interior, folosind bandă adezivă sau ceva ce îl poate astupa complet. Începe să umpli ghiveciul interior cu apă rece ca gheața, iar ghiveciul exterior trebuie introdus într-o chiuvetă plină cu apă fierbinte. Diferențele de temperatură vor permite ghiveciului interior să se contracte și celui exterior să se dilate. Prin urmare, vei putea să le separi, trăgându-le în direcții diferite.

Metoda #4: Folosește WD-40

E posibil să ai un tub de WD-40 prin casă. Dacă nu, ia în considerare cumpărarea unuia. Tot ce trebuie să faci este să pulverizezi puțin WD-40 pe zona unde sunt înțepenite ghivecele. Asigură-te că acoperi fiecare parte a circumferinței. Odată ce ai făcut aceasta, încearcă să tragi ușor de ghivece în direcții opuse.

În mod normal, nu poți schimba modalitatea de depozitare a ghivecelor. Ceea ce poți face este să ții minte toate aceste recomandări utile și să încerci să eviți spargerea ghivecelor de fiecare dată când planifici să plantezi ceva în grădină.

Utilizările prezentate și descrise pentru WD-40 Produsul cu multiple utilizări au fost trimise către Compania WD-40 de către utilizatorii produsului. Aceste utilizări nu au fost testate de Compania WD-40 și nu constituie o recomandare sau sugestie de utilizare de către Compania WD-40. Trebuie folosit simțul practic ori de câte ori folosiți produsele Companiei WD-40. Urmaţi întotdeauna instrucţiunile şi citiţi cu atenţie orice avertizări tipărite pe ambalaj.

Vizitați pagina noastră web pentru mai multe informații, fie acestea sfaturi și trucuri sau dacă doriți doar să aflați informații despre produsele noastre, găsiți totul aici.