Cum eliminăm scârțâitul balamalelor de la uși

Te confrunți cu problema ușilor care scârțâie din cauza balamalei? Dacă răspunsul este da, atunci citește în continuare și află cum folosind un tub de WD-40 poți elimina scârțâitul. Iată cum poți îndepărta scârțăitul ușilor prin lubrifierea balamalei:

Scoaterea ştifturilor balamalelor

Primul lucru pe care trebuie să îl faci când te confrunți cu o balama care scârțâie este să o scoți pentru a te ocupa de întreținerea acesteia. În acest scop, închide ușa și asigură-te că ai un ciocan și un cui pe post de pană la dispoziție. Așază cuiul la partea inferioară a balamalei și lovește-l cu vârful ciocanului. Odată ce știftul a fost slăbit suficient, ar trebui să fie ușor de scos folosind partea din spate a ciocanului sau o șurubelniță cu cap drept. Dacă te confrunți cu o balama ruginită, atunci nu va fi așa ușor de scos.

WD-40 va slăbi știftul balamalei suficient încât să îl poți îndepărta cu ușurință. Ține minte că acel cui folosit pentru slăbirea balamalei de ușă nu va mai putea fi folosit.

Din moment ce știfturile de balamale mențin ușa în poziție, este esențial să proptiți ușa înainte de a scoate știfturile.

Acoperirea știfturilor de balamale cu un lubrifiant

Odată ce știfturile au fost scoase, este timpul să le acoperi cu un lubrifiant. Lubrifiantul ajută la prelungirea vieții știfturilor balamalelor. Având la dispoziție o gamă variată, poate părea copleșitoare alegerea unui lubrifiant potrivit. WD-40 este un lubrifiant care și protejează metalul de rugină, astfel că vei profita la maxim de ambele calități. Elimină, de asemenea, coroziunea. Tot ce trebuie să faci este să pulverizezi o cantitate generoasă de WD-40 pe balamale.

Introducerea la loc a știftului

După ce știftul de balama a fost lubrifiat – de preferință cu lubrifiantul WD-40— acesta trebuie reintrodus în balama. Introdu știftul înapoi în balama până când balamaua se regăsește într-o poziție suficient de stabilă pentru ca tu să poți folosi din nou combinația ciocan și cui pe post de pană. Odată finalizată operațiunea, încearcă să deschizi și să închizi ușa de câteva ori. După ce ai deschis și închis ușa, vei putea vedea că scârțâitul a dispărut complet.

De ce să folosești WD-40

Când privești în perspectivă, poți spune că nu depui prea mult efort atunci când utilizezi WD-40 pentru lubrifierea ușilor. Totuși, pentru a te ajuta în alegerea făcută, iată câteva din cele mai importante motive de luat în considerare:

Știft de balama ruginit

Dacă știftul balamalei este ruginit, îndepărtarea acestuia constituie cu siguranță o sarcină dificilă. WD-40 va slăbi rugina de pe știftul balamalei suficient încât să îl poți îndepărta cu ușurință.

Sarcină simplificată

Atunci când este vorba de lubrifierea știftului balamalei cu orice alt lubrifiant, asigură-te că le scoți din balama pentru beneficii maxime. WD-40 îndepărtează acest efort, deoarece este sub formă de spray lichefiat (pătrunde chiar și în cele mai înguste spații).

Doar una dintre utilizări

Când vine vorba de WD-40, este cunoscut că lubrifierea ușilor și eliminarea scârțâitului balamalelor ușilor este doar o utilizare secundară pentru acest produs minunat. Este cunoscut faptul că WD-40 este util în peste două mii de aplicații, însemnând că este un produs în care nu trebuie să investești doar pentru lubrifierea balamalelor. Pregătește-te să te ocupi cu plăcere de toate sarcinile care par dificile.