Îndepărtarea urmelor de creion de pe pereți

Copiii sunt cu siguranță o binecuvântare, însă există momente când îți scot peri albi. Ca de exemplu? Ei bine, atunci când își scot la iveală talentul de Picasso pe pereții casei. Este important să îți păstrezi calmul în astfel de momente. Totuși, nu trebuie să te panichezi, deoarece există multe metode ce pot fi folosite pentru îndepărtarea urmelor de creion de pe pereți. Ține minte să testezi pe o zonă mică mai întâi, deoarece nu toate aceste metode vor funcționa pe pereții tăi! Iată câteva dintre acestea:

Puternicul bicarbonat de sodiu

Există ceva ce bicarbonatul de sodiu nu poate face? Adică… serios! Poți găsi o utilitate pentru bicarbonatul de sodiu în aproape fiecare problemă casnică. Ignorând faptul că destinația sa principală este pentru copt, bicarbonatul de sodiu are utilizări nelimitate—inclusiv în îndepărtarea urmelor de creion de pe pereți. Tot ce trebuie să faci este să iei o lavetă umedă și să o introduci într-o cantitate mică de bicarbonat de sodiu. Apoi, freacă ușor cu laveta urmele de creion de pe perete. Rezultatele vor depinde, evident de natura și de intensitatea urmelor. În majoritatea cazurilor urmele ar trebui să dispară destul de ușor, cu un efort minim.

Pasta de dinți mentolată

Cum… pastă de dinți? Da, pastă de dinți! Pasta de dinți poate fi folosită și pentru a îndepărta urmele de creion pe care le-ar putea face copiii pe pereți. Sau credeai că pasta de dinți este bună doar pentru a-ți curăța dinții?! Pentru ca această procedură să funcționeze, vei avea nevoie de o pastă de dinți (nu sub formă de gel) și o perie pentru frecat. Pasta de dinți va trebui stoarsă pe perete și peria va fi folosită pentru a freca, astfel încât urmele de creion să fie îndepărtate. Granulele abrazive din pasta de dinți vor “sterge” din urmele de creion pe măsură ce este aplicată prin frecare pe suprafața peretelui. Ține cont totuși că această metodă necesită MULT efort și, chiar și așa, este posibil să nu obții rezultatele dorite. Pe scurt: rezultatele procedurii vor depinde direct de cantitatea de sudoare a frunții.

Durul burete

Copiii sunt mereu încurajați să își lase imaginația să zboar. Totuși, există o singură problemă: în entuziasmul lor, uneori copiii tind să piardă din vedere hotarul dintre hârtie și tapet, de exemplu. Ceea ce înseamnă că tapetul tău devine pânza pentru capodoperele acestora, lucru pe care cu siguranță nu l-ai dorit, nu-i așa? Totuși, în acest caz îți poate sări în ajutor un burete deoarece acesta poate asigura îndepărtarea urmelor de creion de pe pereți pentru tine… dacă duritatea sa este utilizată în mod corect. Ceea ce înseamnă că va trebui să atingi ușor suprafața tapetului cu mișcări într-un SINGUR sens. Nu freca buretele de perete cu mișcări circulare, deoarece, în mare, îți vei distruge tapetul. Stăpânește puterea buretelui de sârmă în maniera corectă și tapetul va deveni o pânză proaspătă pentru experimentele copiilor tăi într-o clipită!

Amestecul de detergent de vase cu apă

Poate că pe unii îi poate surprinde, însă amestecul de detergent de vase și apă poate asigura cu adevărat îndepărtarea urmelor de creion de pe pereți. Tot ce îți trebuie este o găleată plină cu detergent de vase amestecat cu apă caldă. În fapt, metoda este foarte simplă: ia un burete, introdu-l în amestec și freacă urmele de creion cu acesta. Ține minte, totuși că este nevoie de mult efort pentru ca această metodă să funcționeze. Unul din dezavantajele folosirii acestei proceduri este că este posibil ca de pe perete să dispară și vopseaua. Nu ne dorim asta, nu?

Campionul curățeniei, oțetul

Atunci când te gândești la copii și la urmele de creion, trebuie să recunoști că pereții casei sunt doar un singur punct pe lista obiectelor expuse riscului de a fi stricate. Pe lângă pereți, și hainele copiilor sunt deseori pătate de urmele de creion. În asemenea situație, folosirea oțetului poate face minuni pentru a te scăpa de probleme. Ia o periuță de dinți veche, introdu-o în oțet diluat și freacă urmele de creion cu ea. Aruncă apoi hainele în mașina de spălat, iar petele de creion vor deveni demult uitate.

WD-40 cel magic

Toate metodele enumerate mai sus au un anumit grad de eșec, așa că va trebui să găsești cea mai bună soluție, care să nu îți deterioreze pereții. O altă opțiune este să iei un tub de WD-40 și să pulverizezi pe urmele de creion. Odată ce WD-40 a fost lăsat să acționeze câteva minute, ia o lavetă și șterge reziduurile de WD-40 de pe perete, iar petele de creion vor dispărea odată cu acestea. Testați în prealabil pe o suprafața mică și mai puțin vizibilă.

WD-40 este eficient, în special, atunci când suprafața ce trebuie curățată este mare. În plus, WD-40 te poate ajuta să scapi și de urmele de marker. Deci, ai copii îndrăgostiți de artă? Ei bine, ce mai aştepţi? Ia un tub de WD-40 astăzi!