Cum să îți pregătești ghetele pentru zăpadă

De la ploi torențiale la furtuni de zăpadă – ghetele de iarnă trebuie să treacă prin multe. Există toate șansele ca ghetele să arate dezastruos odată cu venirea iernii. Totuși, există o modalitate pentru a împiedica acest lucru? Da, există! Iată câteva sfaturi pentru a te asigura că ghetele pentru iarnă rezistă cel puțin până la finalul sezonului.

Informează-te înainte de cumpărare

Primul pas pentru pregătirea ghetelor  pentru zăpadă coincide cu achiziția acestora. Ce înseamnă acest lucru? Ei bine, înseamnă că trebuie să cumperi o pereche de ghete care sunt făcute special pentru rezista în sezonul rece. Dacă locuiești într-o zonă unde iernile sunt foarte umede și ninge mult, atunci cumpărarea unor ghete din piele întoarsă, este o decizie nu tocmai inspirată. De ce? Ei bine, deoarece umezeala și petele de sare vor face ca ghetele tale din piele întoarsă să nu apuce nici măcar finalul unui singur sezon de iarnă.

Dacă îți dorești, totuși, să porți ghete din piele întoarsă pe durata iernii, trebuie să te asiguri că nu le porți atunci când va ploua sau când pe jos este depus un strat gros de zăpadă. Modalitatea cea mai bună de a-ți cumpăra ghetele de iarnă este să cercetezi singur ce ghete îți pot oferi cea mai bună calitate pentru suma de care dispui!

Impermeabilizarea ghetelor la intemperii

Indiferent ce ghete alegi, se recomandă să îți protejezi investiția prin impermeabilizarea acestora la intemperii. Acest lucru se poate realiza prin utilizarea de substanțe de protecție. Există mai multe substanțe de protecție disponibile pe piață ce pot fi aplicate pe ghete în scopul impermeabilizării acestora la intemperii. Spray-urile cu aerosoli de protecție sunt o alternativă ce poate fi folosită în acest scop. Protejarea ghetelor înainte de a ieși afară va spori șansele ca ghetele să nu se păteze prin expunerea la apă sau sare. În acest scop sunt folosite și uleiuri, ceruri sau alte unguente, deoarece acestea formează un strat de protecție pe suprafața ghetelor. Există și alți agenți de protecție care pot fi folosiți pentru a preveni distrugerea încălțămintei tale.

Totuși, este important să ții minte că nu toate substanțele de protecție sunt la fel. De dragul ghetelor tale, îți recomandăm să îți faci temele și să găsești cea mai bună substanță de protecție pentru ghetele tale. O altă substanță de protecție este WD-40! Da, ai auzit bine, îți poți impermeabiliza ghetele la intemperii cu WD-40. Aplică pe ghetele tale un strat de WD-40 și acesta va acționa ca o barieră pentru a asigura că apa nu poate pătrunde în materialul ghetelor tale. Acest lucru va ajuta la distrugerea ghetelor de eventuala umezeală cu care pot intra în contact. Dacă ți se pare prea frumos ca să fie adevărat, încearcă WD-40 pe o porțiune mică a ghetelor și convinge-te singur!

Ține minte să cureți sarea și petele

Locuiești într-un cartier unde se folosește sare pentru a împiedica acumularea zăpezii? Dacă răspunsul este da, atunci este extrem de important să scapi de orice reziduuri de sare acumulate pe ghetele tale. De ce este acest lucru atât de important? Ei bine, deoarece urmele de sare nu doar știrbesc din aspectul ghetelor ci afectează și materialul acestora. În cazul în care sarea nu este îndepărtată, părțile metalice ale ghetelor (dacă există) sunt expuse riscului de a rugini.

În timp ce poți scăpa de o mare parte din efort dacă îți amintești să aplici un strat de WD-40 pe ghete înainte de a ieși în frig, adevărata magie a acestuia constă în capacitatea sa de a a-ți anula greșelile. Ce înseamnă aceasta? WD-40 poate ajuta și la îndepărtarea eventualelor pete de sare ce pot apărea pe suprafața ghetelor tale. Tot ce trebuie să faci este să pulverizezi WD-40 oriunde apar pete de sare, lasă să acționeze și apoi șterge ghetele cu o cârpă curată.

Păstrează ghetele curate

Indiferent de cât de mult folosești ghetele, acestea sunt expuse unui anumit grad de uzură, în funcție de condițiile la care sunt supuse. Pentru a reduce cât mai mult posibil această uzură, se recomandă să îți cureți ghetele imediat cum ajungi acasă. O ștergere regulată cu o cârpă sau lavetă va îndepărta cea mai mare parte a murdăriei și nisipului de pe ghete, prelungindu-le durata de viață. Dacă ghetele tale sunt din piele ține minte să le lustruiești mai des. O întreținere adecvată poate adăuga ani întregi duratei de viață a ghetelor tale de iarnă.

Magia produsului WD-40

După cum ai putut vedea până acum, WD-40 este un produs grozav în scopul pregătirii ghetelor pentru zăpadă. WD-40 nu doar prevene apariției daunelor ci poate face minuni și pentru remedierea acestora odată ce au avut loc.

Cu puțină pasiune pentru întreținere și cu un spray de WD-40, poți fi sigur că ghetele tale vor fi pregătite pentru orice furtună de zăpadă la care pot fi supuse!