De la uneltele electrice la televizoare, cablurile de alimentare ajung să fie elementele ignorate în mod obișnuit. Acest lucru se întâmplă pentru că aceste cabluri de alimentare stau întotdeauna într-un colț al camerelor unde încep să adune destul de multe resturi. Aici te vom învăța cum să cureți cabluri de alimentare murdare în doar 6 pași.

În timp cablurile de alimentare încep sa arate destul de inestetic sau își pierd din capacitatea de a transmite sau de a primi energie.

Pasul 1: Curățare generală

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să curățați praful de pe aceste cabluri de alimentare cu ajutorul unei cârpe uscate pentru a îndepărta praful, părul de la animalele de companie și orice alte resturi. Dacă observi că aceste cabluri de alimentare sunt crăpate, decojite sau sfărâmate, atunci ar trebui să le înlocuiești complet.

Pasul 2: Nu folosiți substanțe de curățat pe bază de solvenți sau alcool

Acum va trebui să creezi o soluție care este un amestec din detergent de vase și apă caldă. După ce soluția a fost făcută, înmoaie un burete uscat în el și începeți să ștergeți cablurile de alimentare. Acest lucru se poate face prin prinderea și plierea buretelui în jurul cablului de alimentare pe întreaga sa lungime.

Pasul 3: Folosește un șpaclu

După ce cablurile de alimentare au fost curățate, trebuie să utilizezi un șpaclu pentru a îndepărta stropii de vopsea uscată de pe cablurile de alimentare. Dacă nu pot fi îndepărtați stropii de vopsea imediat, atunci ar trebui să folosești un prosop de hârtie pentru a umezi petele cu oțet fierbinte sau cu zeama de citrice. Poți utiliza, de asemenea, uscătorul de păr pentru a înmuia sau încălzi acei stropi de vopsea.

Pasul 4: Realizează o pastă din apă și bicarbonat de sodiu

Dacă ai cabluri de alimentare albe în timp acestea se îngălbenesc. Atunci ar trebui să folosești un amestec de bicarbonat de sodiu și apă și să îl aplici cu ajutorul unei perii de dinți. Odată ce pasta începe să se usuce sau să facă crustă, folosește burete umed pentru a curăța suprafețele.

Pasul 5: Utilizarea aerului comprimat

Dacă în interiorul conectorilor feminini există mizerie, atunci trebuie sa încerci să elimini această murdarie cu o scobitoare de lemn. Dacă acest lucru nu pare să facă treaba, atunci suntem siguri că aerul comprimat va funcționa precum o magie.  Suflă aerul comprimat în prize pentru a curăța cablurile de alimentare murdare.

Pasul 6: Utilizează WD-40 pentru întreținerea preventivă

După ce cablurile de alimentare au fost curățate, trebuie să utilizezi un burete umezit pentru a îndepărta reziduurile rămase din bicarbonatul de sodiu. După aceasta, poți aplica în cele din urmă WD-40 pe o cârpă curată și șterge cablurile de alimentare pentru a respinge resturile și umezeala si pentru a le proteja de rugină și coroziune

Acești 6 pași ar trebui să îi realizați în maxim o oră. Câte cabluri de alimentare din casă trebuie să cureți?  Întreținerea preventivă este mai bună întreținere pentru a preveni un dezastru! Acum ca ai aflat cum să cureți cabluri de alimentare intr-un mod corect, noi îți urăm spor la treabă!