Ce este WD-40?

De unde vine denumirea de WD-40?

WD-40 ® înseamnă, mot-a-mot, Water Displacement (îndepărtarea apei), formula 40. Acesta este numele ce provine direct din registrul de laborator folosit de chimistul care a dezvoltat produsul în anul 1953. Chimistul, Norm Larsen, încerca să inventeze o formulă care să prevină coroziunea printr-o metodă ce are la bază dislocarea apei. Perseverenţa lui Norm a dat rezultate atunci când acesta a definitivat formula din a 40-a sa încercare.

Ce face WD-40 Multi-Use Product?

WD-40® MULTI -USE PRODUCT ÎNDEPLINEŞTE CINCI FUNCŢII DE BAZĂ:

LUBRIFIAZĂ: Ingredientele de lubrifiere ale produsului sunt dispersate pe o rază largă şi aderă bine pe toate piesele mobile.

PENETREAZĂ: WD-40® Multi-Use Product slăbeşte formaţiunile de rugină de pe metal şi eliberează piesele metalice gripate sau ruginite și înţepenite.

PROTEJEAZĂ: Produsul protejează suprafeţele de metal cu ingrediente rezistente la coroziune, pentru a forma un scut împotriva umezelii şi a altor elemente corozive.

CURĂȚĂ: WD-40® Multi-Use Product pătrunde sub murdărie, funingine şi grăsimi. Folosiţi-l pentru a curăța mâzga de pe unelte, echipamente şi vehicule. WD-40® Multi-Use Product dizolvă şi adezivii, permiţând îndepărtarea materialului în exces.

ELIMINĂ UMEZEALA: Deoarece dislocă umezeala, WD-40 ® Multi-Use Product usucă rapid sistemele electrice pentru a elimina scurtcircuitele induse de umezeală.

Ce conţine WD-40 Multi-Use Product?

WD-40 Multi-Use Product este o soluţie versatilă pentru utilizare la domiciliu, în ateliere sau în fabrici. Este un amestec complex de uleiuri lubrifiante, aditivi performanţi, surfactanţi şi solvenţi, combinaţi pentru a oferi lubrifiere, penetrare, eliminarea apei, curăţare şi protecţie împotriva coroziunii pe diverse suprafeţe de metal. Nu vă putem spune cu adevărat ce se află în interiorul acestuia, deoarece acesta este cel mai bine păstrat secret al nostru, însă vă putem spune ce nu conţine. WD-40 nu conţine ulei de peşte. Nu conţine substanţe cancerigene, teratogene sau mutagene. Nu conţine metale grele. Nu conţine substanţe clasificate drept “Substanţe ce prezintă motive de îngrijorare deosebite” (SVHC). De asemenea, nu conţine silicon şi acizi. Conţine CO2 ca gaz propulsor (în loc de GPL), prin urmare beneficiaţi de mai mult produs în fiecare doză.

Care este durata de depozitare a WD-40 Multi-Use Product?

WD-40 ® este un produs de folosință îndelungată, proiectat şi produs pe baza unor standarde ridicate. Produsul trebuie să îşi păstreze performanţele aşteptate pe o perioadă aproape nedefinită de timp. Totuşi, performanţa reală este afectată de longevitatea componentelor mecanice, precum ansamblul de supapă al dozelor pe bază de aerosoli. Prin urmare, durata de depozitare este considerată a fi 5 ani de la data de producţie; totuşi, produsul va pulveriza şi va avea performanţele dorite pe o perioadă considerabil mai lungă. WD-40® trebuie păstrat la temperaturi cuprinse între 40C şi 540C şi trebuie întotdeauna agitat înainte de utilizare.

www.wd40.com/cool-stuff/myths-legends-fun-facts