5 sfaturi pentru întreţinerea uşii de garaj pentru a menţine funcţionarea eficientă a acesteia

Uşa garajului este cea mai mare parte mobilă a casei tale şi se ridică şi coboară de aproximativ o mie de ori în fiecare an. Prin urmare, este important să o menţinem într-o stare bună pentru a-i permite să funcţioneze adecvat, eficient şi lin. Când vine vorba de întreţinerea uşii de garaj, există mai multe sfaturi de care se poate ţine cont pentru ca aceasta să funcţioneze corespunzător. Astfel, nu va fi nevoie să o înlocuieşti cu una nouă sau să cheltui bani cu reparaţii ce nu sunt necesare. O întreţinere riguroasă a uşii de garaj trebuie efectuată la cel puţin trei luni sau atunci când este nevoie.

Păstrarea uşii de garaj în stare bună nu este mare filosofie. Iată câteva sfaturi şi trucuri şi vei avea o uşă de garaj care se culisează şi funcţionează fără cusur, la fel ca una nouă. Pentru a veni în ajutorul tuturor proprietarilor de casă care nu ştiu sigur ce trebuie făcut pentru întreţinerea uşii de garaj, iată câteva sfaturi importante ca punct de pornire.

1. Curăţarea adecvată a şinei uşii de garajului

Dacă uşa garajului tău scoate un scârţâit sau se înţepeneşte, nu trebuie să pulverizezi imediat şina uşii cu lubrifiant. Acest lucru nu va ajuta la restabilirea funcţionării corecte a uşii. Pulverizarea unui lubrifiant adecvat pentru șina uşii de garaj, fără a o curăţa corespunzător în prealabil poate conduce la acumularea de materie sub formă de particule ce se va întări cu timpul şi va afecta funcţionarea lină a uşii garajului.

În loc să te grăbeşti să lubrifiezi uşa garajului atunci când se înţepeneşte sau scoate zgomote, ar trebui să cureţi mai întâi bine şina uşii garajului. Tot ce trebuie să faci este să ştergi interiorul şinei cu o lavetă umedă curată. Odată ce interiorul şinei este curat, şterge cu o lavetă uscată şi abia apoi aplică lubrifiantul. Dacă ai nevoie de o soluţie pentru a scăpa de reziduurile lipicioase rămase pe şina uşii garajului, poţi folosi WD-40 pentru a o curăţa. WD-40 este ideal ca lubrifiant pentru uşa garajului.

2. Instalarea unor garnituri împotriva intemperiilor

Dacă vrei să economiseşti energie, instalarea pe uşa garajului a unor garnituri împotriva intemperiilor reprezintă o opţiune excelentă. Astfel, vei împiedica pătrunderea în garaj a umezelii, iar lucrurile aflate în garaj rămân ferite şi în siguranţă. Garniturile antiintemperii trebuie aplicate pe partea inferioară a uşii de garaj, pe cadrul uşii pentru a funcţiona eficient.

3. Repoziționarea senzorilor uşii de garaj

Senzorii uşii de garaj reprezintă o componentă importantă necesară pentru funcţionarea corespunzătoare a uşilor de garaj. Este posibil să nu funcţioneze corespunzător pentru că s-ar putea să fi ieşit din linie şi au nevoie de realiniere. Tot ce trebuie să faci pentru a repoziționa senzorii uşii de garaj este să îi împingi uşor în direcţia şi poziţia corectă. Aceştia trebuie să se afle faţă în faţă pentru a fi în poziţia corectă. Dacă nu sunt aliniaţi corect, vei vedea un indicator care va lumina intermitent, lucru ce înseamnă că aceştia trebuie aliniaţi. Odată repoziţionaţi corespunzător, lumina intermitentă va dispărea şi va fi înlocuită cu o lumină continuă.

4. Resetează sistemul de deschidere a uşii de garaj

Dacă uşa garajului se închide pe o durată scurtă de timp înainte de a se deschide automat sau dacă se opreşte înainte de a ajunge în poziţia de jos, sistemul de deschidere trebuie resetat. Există instrucţiuni specifice de resetare pentru fiecare uşă de garaj, totuşi, paşii de bază ce trebuie urmaţi sunt:

  • Opreşte alimentarea cu energie a uşii de garaj
  • Aşteaptă 10 secunde
  • Reporneşte alimentarea

Odată ce uşa este din nou alimentată, apasă butonul cu săgeata în jos până când uşa garajului ajunge în poziţia inferioară şi se închide complet.

5. Lubrifierea adecvată a uşii de garaj zgomotoase

Un lucru important atunci când vine vorba de funcţionarea eficientă a uşii de garaj este lubrifierea corespunzătoare a acesteia. Aceasta ajută la eliminarea scârţâitului atunci când uşa garajului se deschide şi se închide. De asemenea, îi asigură funcţionarea lină şi fără întreruperi. Atunci când lubrifiaţi uşa garajului, cea mai bună opţiune este să folosiţi un lubrifiant pentru uşa garajului. Acesta funcţionează în special pe componentele uşii de garaj precum şina de lanţ, role de metal, rulmenţi, balamale, tije, clanţă, încuietori şi braţul uşii. Produsul WD-40 cu multiple utilizări, folosit ca lubrifiant pentru uşa garajului este ideal în acest scop. Acesta nu doar lubrifiază uşa garajului cu o cantitate corectă, ci şi asigură un strat de protecţie împotriva umidităţii ce cauzează rugina şi coroziunea.

Atunci când vine vorba despre cel mai bun lubrifiant pentru uşile de garaj, nimic nu întrece WD-40. Acesta este în topul alegerilor pentru lubrifierea uşilor de garaj de peste 60 ani. Este folosit la scară largă nu doar pentru că asigură lubrifierea uşilor de garaj, ci şi pentru că ajută la împiedicarea formării ruginii şi coroziunii. Rezistă la căldură şi frig, fiind soluţia ideală de lubrifiere a uşilor de garaj. De asemenea, nu se încleiază şi nici nu atrage praful, aşa cum tind să o facă uleiul de motor sau unsorile mecanice.

Iată care sunt piesele ce trebuie pulverizate cu Produsul WD-40 Multi Use:

  • Arcuri: Pulverizează cu generozitate WD-40 pe toate arcurile. Asigură-te că acestea sunt doar acoperite şi nu îmbibate în produs
  • Balamale: Lubrifiază punctele unde balamalele pivotează. Totuşi, asigură-te că nu aplici lubrifiant pe balamalele din plastic, deoarece acestea se pot degrada
  • Role: Aplică WD-40 ca lubrifiant pentru uşa garajului pe rolele uşii de garaj.
  • Încuietori: Acoperă încuietorile complet cu lubrifiant, dacă ai probleme şi deschiderea şi închiderea acestora.