Cum îndepărtezi guma de mestecat de pe covor

Se pare că între covoare şi guma de mestecat se creează o legătură specială şi pare că între ele există o relaţie dragoste-ură. În special în cazul în care aveţi copii, vă veţi trezi din când în când în genunchi, încercând să îndepărtaţi guma de pe covorul din sufragerie. Nimic nu este mai enervant decât să găseşti gumă de mestecat lipită de covorul proaspăt curăţat, pentru că ştii cât de greu va fi de îndepărtat pata şi cât de mult va dura îndepărtarea acesteia. În ciuda acestui lucru, te vei confrunta cu aceasta situaţie destul de des. Însă, nu este cazul să te panichezi. Dacă îţi spunem că îndepărtarea petelor de pe covor provocate de guma de mestecat nu mai reprezintă o problemă? Suntem siguri că acest lucru te va face fericit, pentru că ştii că această luptă este una reală. Iată câteva metode simple ce pot fi folosite pentru îndepărtarea gumei de mestecat de pe covor.

Metoda nr. 1 – Foloseşte gheaţă

Aşa cum se știe toate petele se curăță mai ușor dacă se acționează imediat după ce pata a apărut. Dacă aştepţi mai multe zile înainte să încerci să o îndepărtezi, aceasta se va întări şi este posibil ca îndepărtarea să nu mai funcţioneze.

Iată câteva metode simple ce pot fi folosite pentru îndepărtarea gumei de mestecat de pe covor.

 1. Pune un pumn de gheaţă într-o pungă resigilabilă.
 2. Aplică punga direct pe pata provocată de guma de mestecat. Ţine-o acolo până când guma se întăreşte. Odată întărită, guma va fi mai uşor de îndepărtat.
 3. Foloseşte apoi o unealtă pentru răzuit, pentru a îndepărta guma de pe covor.
 4. Odată îndepărtată, nu vei vrea să laşi covorul aşa cum este, deoarece acesta va rămâne pătat de gumă. Pentru a te asigura că pata nu persistă, ia un burete şi înmoaie-l într-un lichid de curăţare. Aplică buretele pe pată şi freacă uşor. Astfel, te asiguri că nu rămân urme de niciun fel provocate de guma de mestecat.
 5. Ia un prosop alb curat şi acoperă pata de gumă cu acesta. Tamponează până când tot lichidul este absorbit, iar covorul rămâne uscat. Guma şi petele de gumă de pe covor vor dispărea, iar acesta va arăta ca nou.

Metoda nr. 2 – Foloseşte WD-40

Într-o oră îţi  vin invitaţii şi brusc vezi o gumă de mestecat lipită pe covorul tău. Este clar că nu ai timp să parcurgi etapele metodelor mai îndelungate de îndepărtare a gumei de mestecat. Ce e de făcut? Nu trebuie să te panichezi, deoarece există un produs casnic ce te poate salva. Da, vorbim despre WD-40. Folosirea produsului WD-40 nu este doar simplă ci şi o metodă uşoară şi rapidă pentru îndepărtarea gumei de mestecat de pe covor. Iată ce trebuie să faci pentru a-ţi curăţa covorul de gumă de mestecat şi de petele provocate de aceasta, redându-i aspectul de nou.

 1. Pulverizează o cantitate generoasă de WD-40 pe guma de mestecat.
 2. Lasă-l să acţioneze timp de câteva minute. Nu este nevoie să-l laşi să acţioneze o oră sau mai mult, deoarece are efect instantaneu.
 3. Foloseşte o periuţă pentru unghii pentru a îndepărta pata. Asigură-te că freci pata în aceeaşi direcţie, ori spre stânga ori spre dreapta şi continuă să freci în aceeaşi direcţie cu mişcări rapide. Mişcările trebuie să fie delicate, pentru a evita deteriorarea covorului.
 4. Continuă să aplici WD-40 pe măsură ce freci covorul cu peria.

Vei scăpa astfel de gumă în mai puţin de 10 minute, iar covorul se va curăţa şi va arăta proaspăt şi nimeni nu îşi va da seama că pe acesta se afla o pată cauzată de gumă de mestecat cu câteva minute în urmă. Este cea mai rapidă şi cea mai uşoară soluţie pentru îndepărtarea petelor de gumă de pe covor, fără a strica textura şi aspectul covorului.

Metoda nr. 3 – Folosirea uscătorului de păr

Iată o altă metodă pentru îndepărtarea gumei de mestecat de pe covor. Ai nevoie de un uscător de păr, articol întâlnit în orice casă. Citeşte mai jos ce trebuie să faci, pas cu pas, pentru a îndepărta petele de gumă de mestecat de pe covor, folosind un uscător de păr. Cheia aici este să nu aştepţi prea mult înainte de a începe să acţionezi asupra petei provocate de guma de mestecat – cu cât aceasta stă mai mult pe covor, cu atât mai greu va fi să o îndepărtezi.

 1. Îndreaptă uscătorul de păr direct spre pata provocată de guma de mestecat, imediat ce o descoperi.
 2. Priveşte cu atenţie la guma de mestecat, deoarece căldura excesivă poate topi fibrele covorului.
 3. Când guma începe să se topească, ia o pungă din plastic şi adună resturile de gumă. Deoarece guma s-a topit, aceasta se va lipi de punga din plastic şi nu va fi dificil de îndepărtat.
 4. Continuă astfel până când pata de gumă nu mai este vizibilă.

Acestea au fost câteva metode simple pentru îndepărtarea gumei de mestecat de pe covor rapid şi cu uşurinţă. Cu aceste metode, îndepărtarea petelor cauzate de guma de mestecat nu vor mai constitui o problemă. Alegerea noastră dintre aceste trei metode este metoda numărul 2 care presupune folosirea spray-ul WD-40, deoarece nu este doar rapidă şi comodă ci şi extrem de eficientă și nu rămâne niciun fel de pată. Este, de asemenea, o metodă rapidă pentru îndepărtarea gumei de mestecat de pe covor, aşa că dacă te grăbeşti, ia repede un flacon de WD-40 şi ocupă-te de pată imediat. Păstrează mereu în casă un flacon de WD-40, pentru că îţi va fi de ajutor în sute de situaţii din care crezi că nu ai scăpare.

Utilizările WD-40 descrise au fost furnizate Companiei WD-40 de utilizatorii finali ai produsului şi nu constituie recomandări sau sugestii pentru utilizarea WD-40 de către Compania WD-40. Aceste utilizări nu au fost testate de Compania WD-40. Consumatorii trebuie să dea dovadă de simţ practic atunci când utilizează WD-40, testând în prealabil pe o suprafață mai puțin vizibilă. Urmaţi întotdeauna instrucţiunile şi citiţi cu atenţie orice avertizări tipărite pe ambalajul WD-40.