Sfaturi casnice: 10 unelte pentru fiecare gospodărieSfaturi casnice: 10 unelte pentru fiecare gospodărie

Aceste zece unelte nu trebuie să lipsească din nicio gospodărie

Cel mai confortabil te simți acasă. Aici te linişteşti după o zi agitată, aici te simți în siguranță și tot aici familia ta se reunește. Prin urmare, fiecare gospodărie trebuie să fie echipată cu tot ce are nevoie o familie, dar în aceeași măsură şi o persoană care locuieşte singură. Multe persoane se gândesc la mâncare şi la articole de igienă – însă uneltele şi alte ustensile sunt cel puţin la fel de importante. Totuşi, realizezi acest lucru doar când ai nevoie de o anumită unealtă. Începi atunci să cauţi, însă în final, ajungi să rogi un vecin sau un prieten să ţi-o împrumute, pentru că ţie îţi lipseşte. Pentru ca acest lucru să nu se întâmple, iată cele mai importante zece unelte ce nu ar trebui să lipsească din nicio gospodărie.

Ciocanul

Fie că trebuie să agăți un tablou pe un perete, fie că un cui iese de unde nu trebuie – un ciocan este acel articol ce nu trebuie să îţi lipsească din inventarul de unelte. Pentru utilizarea ocazională a ciocanului este suficient un ciocan uşor cu un cap mare normal. Folosește-l mereu împreună cu un cleşte de rufe. Cu ajutorul acestuia, cuiele pot fi ţinute fără a pune în pericol degetele.

Ruletă

Ruleta este unul din lucrurile indispensabile atunci când ai ceva de meşterit în casă sau în jurul casei. Oricând se găseşte ceva ce trebuie măsurat.Sfaturi casnice: 10 unelte pentru fiecare gospodărie

Şurubelniţă

Atunci când se slăbește un şurub, acesta poate fi strâns rapid cu o șurubelniță. Dulapurile şi balamalele pot fi reglate rapid. Există şurubelniţe cu capete de şurubelniţă (biţi) de diferite mărimi, acestea ocupând mai puţin spaţiu de depozitare. Deşi nu este o unealtă pe care s-o foloseşti foarte des în viaţa de zi cu zi, ar fi bine să ai în casă şi o şurubelniţă clasică.

Maşină de găurit

O maşină de găurit trebuie să se regăsească în orice gospodărie. Aceasta poate înșuruba și găuri, având nevoie doar de curent electric sau de o baterie.

WD-40

WD-40 poate fi folosit pentru multe lucruri în casă şi din jurul casei. Curăţă, protejează şi lubrifiază, desface ansamblurile ruginite, înlătură umezeala, deblochează mecanismele înţepenite, asigură funcţionarea uşoară şi elimină scârţâitul balamalelor, al broaştelor, lacătelor, zăvoarelor, penetrează şi lubrifiază roţi dinţate, arcuri, armături, mânere, feronerie pentru ferestre, pedale şi scaune de birou, etc.

Cleşte

Acesta este folosit la scoaterea cuielor, strângerea sau tragerea cu uşurinţă a diverselor obiecte. Există o gamă variată de modele: de la cleşte simplu, la cleşti pentru ţevi şi cleşti pentru electronică. Cel puţin unul din aceste variante trebuie să se regăsească în fiecare casă.

Nivelă cu bulă

Pentru a evita așezarea oblică a tablourilor sau a dulapurilor suspendate, se recomandă folosirea nivelei cu bulă de aer.

Fierăstrău

Pentru proprietarii de casă și grădină, fierăstrăul este o altă unealtă necesară ce nu trebuie să lipsească. De la fierăstrăul pentru lemne la fierăstrăul coadă de vulpe, această unealtă este de mare ajutor și poate scuti de multe probleme pasionații de bricolaj.

Cutter

În particular, în fiecare gospodărie trebuie să existe cuttere de înaltă calitate, păstrate în siguranţă. Acestea pot fi folosite pentru tăierea fără efort şi rapidă a covoarelor, ambalajelor, benzilor adezive sau a pachetelor.

Creion de tensiune

Această unealtă trebuie utilizată doar pentru a controla tensiunea la nivelul prizelor. Totuşi, trebuie să apelezi la un specialist pentru a efectua lucrările electrice directe. Este bine, în orice caz, să ai în casă un așa-numit creion de tensiune.

Aceste zece unelte sunt simple propuneri și pot fi întotdeauna completate cu altele și adaptate la nevoi și la buget. Pe lângă toate uneltele, se recomandă să aveți și un stoc de șuruburi și cuie, precum şi chei fixe de diferite mărimi. Uneltele nu sunt întotdeauna ieftine. Totuși, chiar dacă prețul de achiziție este mai mare, poți beneficia de unelte de încredere o perioadă mai mare de timp. Nu este nimic mai enervant decât să ai nevoie de o unealtă și să nu o ai. Prin urmare, asigură-te că îți formezi un set cu cele mai necesare unelte. În plus, asigură-le uneltelor îngrijirea necesară pentru a te bucura cât mai mult de ajutorul acestora. Produsul multifuncțional WD-40 reprezintă soluția perfectă de curățare şi întreţinere. Aplică-l pe unelte o dată sau de două ori pe an pentru a împiedica ruginirea acestora.